Cel mai des intalnit look si unul din favoritul tuturor femeilor este cel ce ne creeaza iluzia de ochi de pisica, cat – eye, un look ce alungeste ochiul sau creeaza un efect de lifting. Nu cred ca este greu de reprodus, mai ales cel clasic, desi sunt foarte multe doamne, domnisoare si domni care au mici dificultati in efectuarea acestuia. Cu putin exercitiu se poate recrea chiar si de persoanele putin experimentate.

eva_mendes_makeup-era

Se poate realiza in mai multe moduri. Fie folosind gel eyeliner, fie folosind creion de ochi, fie folosind fard de pleoape. In acest articol va prezint gel eyelinerul, carioca si tusul de ochi.

Va sfatuiesc mereu sa aveti o baza buna pe pleoapa sa va asigurati ca linia rezista cele 8-9 ore cat stam la serviciu. Prin baza buna inteleg primer de ochi sau fond de ten. Initial, asigurati-va ca ochiul este curat, folositi o crema buna de ochi, urmand ulterior sa aplicati baza. Pe baza va sfatuiesc sa aplicati foarte putina pudra, sau fard de pleoape nude pentru a va asigura ca sta acolo. Sau puteti sa aplicati in pliul pleoapei un fard mat maro, gri sau culoarea prunei pentru a crea un efect mai facinant. Estompati bine culoarea si treceti la aplicarea tusului.

sophia-loren-makeup-50s

Gel eyeliner – din punctul meu de vedere, gel eyelinerul este cel mai rezistent. Aveti nevoie de o pensula buna, sau de tus sau pensula tesita. Trasati linia cu mici dungi, pentru a avea mai multa precizie. Nu va faceti griji daca gresiti, pentru ca ulterior puteti corecta cu un mic betigas de vata. In functie de tipul de ochi pe care-l aveti trasati linia la baza genelor.

Tusul de ochi – este cel mai usor de folosit. Acum au aparut sub diverse forme, tip carioca sau cel clasic in tubulet. E foarte usor de trasat cu cel clasic, deoarece pensulele sunt adaptate pentru o folosire mai usoara, si sunt destul de subtiri. Daca nu reusiti cu tusul clasic incercati cu carioca.

Carioca are diverse forme, poate sa fie cu varf mai mare sau cu varf foarte subtire. Daca aveti ochiul putin mai mare si spatiu mare intre gene si pliul natural al ochiului folositi o carioca cu varf mai gros. Daca aveti ochi mici si cu spatiu mic intre pleoapa si pliul ochiului evidentiati doar coltul extern cu o carioca subtire.

Daca nu stiti cum sa o trasati, nu uitati folositi initial linii scurte pentru o precizie mai buna, iar codita o faceti in felul urmator : faceti un punct mic unde doriti sa fie finalul coditei si apoi uniti-l cu liniile deja trasate. Cautati ca va machiati la o masa si sa va plasati cotul mainii pe o suprafata fixa, astfel incat mana sa fie mai stabila. Fiti atente sa nu creati o linie descendenta! Pentru a finaliza totul 2 straturi de rimel si sunteti gata.

O linie de tus , sau un cat-eye perfect creeaza din punctul meu de vedere un efect instant de lifting. Spor la exersat.