Sunt vesele, simpatice, în diverse culori ca să meargă cu orice outfit, casual și bine compartimentate. E vorba despre poșetele și gențile în stil ghiozdan clasic, de tip messenger bag, de ceva vreme la foarte mare căutare și la modă.

Eu am deja două astfel de genți messanger, le ador, sunt foarte ingenioase, drăguțe și se potrivesc stilului meu mai lejer.

În plus, mi-aduc aminte de copilărie, de ghiozdanele clasice din clasele primare de pe vremuri sau, mai exact, de desenul cu ghiozdan din dreptul cuvântului le cartable din manualul de franceză (primul an de studiu). Cine nu e adolescent de acum cunoaște. Cine nu, le va asemui cu celebrele genți-poștaș / messanger bags, de multă vreme în tendințe.

Chiar dacă dețin deja astfel de genți, nu mă pot abține să nu mă opresc încă asupra altora, când mai dau de ele. Pentru că sunt deja pe piață și pe diverse site-uri într-o mare varietate de culori și, mai ales, pentru că sunt foarte utile, având mai multe buzunare, ceea ce le face bine organizate, dar și mai simpatice.

Vă sugerez câteva, care sigur vă vor cuceri și pe voi.

Geantă simpatică orange sau galben model College

Din piele ecologică și cu căptușeală din material textil, geanta Helsinki model College (tip ghiozdănel) este disponibilă în varianta portocaliu/orange, mai deschis și o nuanță de galben.

Este  mai micuță și compactă, are lanț reglabil pentru a fi purtată ca poșetă pe umăr, ca orice messenger bag, dar se poate trage ușor acest lanț, pentru a fi purtată în mână, ca plic. Se închide cu cataramă cochetă, cataramele, lanțul și sistemul de închidere fiind metalice, de culoare aurie.

E o geantă jucăușă, care sigur va aduce un accent de culoare și veselie ținutei tale. Îți recomand să o asortezi la îmbrăcăminte de culoare contrastantă și nu cu încălțăminte de aceeași culoare; cred că mai bine ar arăta și a-i scoate-o în evidență, dacă ai avea eșarfa, unghiile sau cerceii doar de aceeași culoare sau în ton.

 

geanta simpla portocalie cu catarama si lant metalic auriu orange~8301396 geanta-helsinki-simpla cu catarama tip college messenger bag simpla galbena

 

Geantă de birou simplă tip ghiozdan – diverse culori

O altă serie de genți asemănătoare ghiozdanelor, dar ceva mai mari și care se potrivesc chiar și ținutelor de birou, office, mai elegante sunt gențile simple, în diverse culori, de mai jos.

Dincolo de faptul că sunt mai mari și le găsești într-o gamă foarte largă de culori, îmi place foarte mult că sunt simple, mate și finuțe totodată prin simplitate. Capătă astfel mai multă eleganță, putând fi purtate nu numai la ținute casual, lejere.

Au un compartiment mare, cât dimensiunea genții – cel principal, iar în față mai prezintă un buzunar mare, cu clapă și cataramă conferindu-i astfel un aer mai școlăresc, de geantă de student și, totodată, o face mai casual.

În plus, mai are un buzunar mai mic în spate, care se închide cu fermoar. Prezintă și multiple buzunare interioare, inclusiv pentru telefonul mobil.  

Accesoriile de la curele, închizătorile și capetele fermoarului sunt metalice, aurii. Sistemul de închidere cu cataramă a buzunarului din față este la fel ca al genții prezentate mai sus. Se închide în compartimentul principal tot cu fermoar.

Se poate purta ca geantă de umăr, datorită curelei detașabile, dar și ca geantă de mână, având mâner. Este fabricată din piele sintetică/ecologică.

Geantă office tip ghiozdan fuchsiaGeantă simplă tip ghiozdan verde-smarald

Genți mari cu multe buzunare tip ghiozdan – multiple culori

Un alt tip de genți tip ghiozdan cu un singur mâner și multiple compartimente, într-o gamă și mai variată de culori, găsești tot online. Aceasta are un aspect și mai modern și se aseamănă și mai mult cu un ghiozdan, fiindcă prezintă un buzunar central tipic în față și mai multe catarame și curele specifice.

Tot din piele sintetică, o astfel de geantă poate fi purtată atât pe umăr, pentru că prezintă o curea destul de lungă, cât și ca geantă de mână, datorită mânerului din mijloc.

Buzunarul frontal prezintă o clapă fixată cu două catarame, la fel ca și celelalte clape care deschid compartimentul principal. Accesoriile și cataramele sunt tot metalice aurii.

Este bine compartimentată și în interior, având buzunar și pentru telefon. Se închide printr-un fermoar. Este din piele ecologică/sintetică. Și aceasta poate fi purtată și la ținute mai office, mai sobre, dar se apropie mai mult, prin buzunare și catarame, de ținutele casual, lejere.

Geanta moderna cu un singur maner, de culoare albastraGeanta moderna tip ghiozdan cu un singur maner, de culoare verde crud

 

UPDATE: Din păcate, gențile prezentate mai sus nu se mai găsesc în oferta magazinelor online. Ele erau disponibile la momentul redactării acestui material, acum câțiva ani.

Între timp, oferta s-a schimbat, însă mai găsești poșete și genți tip messanger bag tip poștaș sau ghiozdănel și la următoarele magazine online: