Dacă într-un articol de săptămâna trecută vă spuneam cum sunt ghetele tip UGG Classic Short Crem de la Ruby Fashion, pe care tocmai mi le-am achiziționat, astăzi vă prezint ghetuțele pentru care, de fapt, am și făcut comanda; e vorba de ghetele Rainy din cauciuc pentru ploaie, cu fundițe în partea frontală. Sunt niște ghetuțe extrem de simpatice, pe care mi le-am dorit de când le-am văzut prima dată. Despre ele, v-am mai spus, printre altele, și aici.

Se pare că ghetele din cauciuc Rainy cu fundă de la RubyFashion nu mi-au înșelat așteptările – sunt minunate, așa cum le credeam până să le comand. Îndeplinesc și un raport calitate-preț extrem de bun.

1483614_666004503444937_27467184_n

În primul rând, cauciucul din care sunt realizate este unul destul de calitativ; este tare, iar tăieturile și cusăturile sunt bine finisate, fără urme de ațe sau strâmbături. Este un cauciuc lucios, ușor de întreținut și de curățat, cu o cârpă umedă. Materialul seamănă cu cel al pantofilor lăcuiți.

În al doilea rând, îmi place că sunt îmblănite cu un fel de șosetuțe de blană artificială, detașabile, putând fi purtate primăvara și toamna, în zilele mai puțin friguroase, simple, fără această blăniță – iarna, și oricând e frig, poți punee la loc blănița. Prietenul meu spune că arată mai bine cu blănița pusă. Sincer, mie îmi plac oricum, că ador în general aceste ghetuțe. 😛 Șosetuțele din blană îmi aduc aminte de un fel de șoșoni de casă, pe care îi purtam când eram mică și care erau extrem de călduroși. Erau făcuți de străbunicul meu, croitor de meserie…

Ghete bej cauciuc pentru ploaie, cu fundita

Ghete cauciuc de ploaie bej cu fundite, simple, fara blanita

Revenind la ghete în sine, ce îmi mai place la ele e că sunt foarte simpatice, cu o fundiță drăguță în față, dar care trebuie să știi că nu e detașabilă. Nici nu cred că ar arăta prea bine fără ea. În aceasta cred că și constă tot farmecul lor. Nu sunt concepute să fie fade…

Eu mi-am luat pe bej-deschis (ivoriu), așa mai spre gri-deschis. Se va observa mizeria pe ele când le voi scoate în ploaie, bălți și noroi, dar, încă o dată spun, cauciucul e de calitate, lucios, simplu și ușor de șters și curățat. Așadar, ghetuțele din cauciuc Rainy se întrețin ușor. Desigur, e bine să le cureți imediat după fiecare purtare, mai ales pe cele deschise la culoare, cum sunt cele bej, ca să nu riști ca, în timp, cauciucul să se păteze. Și să poată fi și ușor de curățat, față de situația neplăcută când noroiul și mizeria umedă se pot usca și lipi urât de material. Totuși, materialul fiind lucios, te ajută să le cureți și mai ușor – cârpa alunecă mai bine. Eu încă nu le-am purtat, așa că nu îți pot spune încă cât de ușor sunt de curățat, dar acest lucru nu e greu de dedus; poți să îți dai seama de la prima pipăire că sunt destul de simplu de întreținut, indiferent de culoare. 🙂 Blănița detașabilă cred că poate fi spălată separată, din când în când, chiar și la mașină, la o temperatură să nu depășească 30 grade.

Ghete ploaie din cauciuc cu fundite si blanita detasabila

Blanita detasabila cu sosetute pentru ghete de ploaie din cauciuc

Eu mi-am luat ghetuțele Rainy cu fundiță, cum spuneam, pe o culoare preferată, bej, însă le găsești și pe negru – exact aceeași variantă, cu blăniță și… fundiță. 😉 De ce nu mi-am luat negre, că tot se murdăresc mai greu (mă rog, nu se observă mizeria așa de bine pe ele)? Unul din motive a fost că deja încălțăminte pe negru tot am și, al doilea, că nu se observă fundița prea bine pe negru. 😛 Vă spuneam, aceasta consider că face tot farmecul acestor ghetuțe; este detaliul care face diferența. Mie îmi plac mult fundițele. În plus, vreau să îmi iau și ceva cizme sau ghete de ploaie din cauciuc, negre, însă simple, că o astfel de culoare nu are nevoie de detalii, pentru că se observă greu dacă nu e în contrast.

Dacă nu aveți ghete sau cizme de cauciuc, iar cele obișnuite, bădărane, ca acelea de folosit de muncitori nu constituie o opțiune prea plăcută nici pentru voi, eu zic să vă îndreptați spre acestea, căci sunt finuțe, din material de calitate (care tot cauciuc se numește și costă și mai puțin), bine finisate, sunt chiar speciale, originale, inedite și pot fi purtate atât cu pantaloni, cât și cu fustițe și rochițe, deci în outfituri casual sau mai spre elegant. Vei ieși cu siguranță din tipare cu aceste ghetuțe; vei fi feminină și… altfel! 😉

Sosetute imblanite detasabile la ghete din cauciuc Rainy

DSC_0516