Nu cred că există femeie care să nu iubească ghetele sau botinele. Eu, sincer, le ador și, cu această ocazie, vreau să te întreb și pe tine care este părerea ta față de ghete și botine? Mizez pe faptul că și tu le îndrăgești și de aceea, astăzi, draga mea cititoare, vreau să discutăm pe baza unui minighid de stil pentru ghete și botine despre cum le porți cât mai în stil.

Botinele clasice, din punctul meu de vedere, sunt cea mai sigură încălțăminte. De ce consider eu asta? Ei bine, te rog să mă contrazici dacă nu am dreptate.

Botinele clasice se pot asorta cu orice. Atât din punct de vedere cromatic, dacă acestea sunt negre sau în alte nuanțe pământii, cât și din punct de vedere al vestimentației. Dar cred că deja știai și tu acest detaliu, nu-i așa? Sau nu? Aștept să-mi comunici  în comentarii care dintre variante ți se potrivește și în care dintre aceste două cazuri te încadrezi.

Până atunci însă, ce-ai spune dacă am concretiza câteva idei de ținute?

Botinele  și ghetele – încălțămintea care poate fi purtată în felurite combinații

Botinele, ghetele și … blugii

Cum poți purta botinele și ghetele? Ei bine, este simplu. Botine și blugi sau ghete și blugi. Cea mai sigură variantă pentru care poți opta. Și una dintre cele mai cunoscute. Ți-e familiară, nu-i așa? Eu cu siguranță o cunosc și chiar apelez la ea. Des.

Această variată este, de asemenea, una dintre cele mai simple și cele mai ușoare.

Cum aleg eu să port botinele sau ghetele până la gleznă și blugii?

De foarte multe ori, chiar și atunci când sunt pe grabă, în perioada toamnei, dar și a primăverii, prefer să port alături de botine sau ghete și blugi, o bluză călduroasă, o geacă care să-mi acopere spatele și prin prisma căreia să mă asigur că nu-mi este frig… și?

Ce-a mai rămas? O curea! Iubesc curelele și această ținută este doar una dintre acelea pe care le ajustez cu o curea.

Tu obișnuiești să te îmbraci astfel?

Blugi slim fit   Pulover albastru NA-KD  Curea albastră EDC   Botine negre cu șiret 

Ținuta de birou cu ghete sau botine și pantaloni office

Da. Ai ghicit. Ghetele și în special botinele se potrivesc perfect cu o pereche de pantaloni office sau semiformali. Iar pentru că la muncă trebuie să arăt mereu bine, botinele, pantalonii închiși la culoare, cămașa sau maleta și ceasul formează ținuta perfectă.

Sunt mai mult decât sigură că și tu, măcar o dată în viață, ai purtat o astfel de ținută. Dacă ai făcut-o, vreau să te felicit! Gusturile tale sunt în concordanță cu sfera fashionului.

Poți realiza o ținută casual cu ajutorul botinelor sau al ghetelor?

Ei bine, cu siguranță, poți. Mai nou, când vine vorba despre moda erei noastre, se poate cam orice. Am dreptate sau mă înșel?

Cum procedez eu când doresc să obțin o ținută cât mai lejeră? Inspirându-mă de la alte femei, căutând ceea ce mi se potrivește și analizând în jur, am ajuns la concluzia că cea mai bună variantă de ținută pentru mine se compune din următoarele piese: botine, o pereche de blugi din denim, o bluză mulată pe corp, de culoare deschisă, o jachetă din piele sau denim, în funcție de starea pe care o am și, nu în ultimul rând, o pereche de ochelari de soare, dacă vremea de dovedește a fi prietenoasă.

Nu sunt singura pentru care această ținută este ideală. Uitându-mă în jur, observ că foarte multe dintre noi optăm pentru astfel de ținute, deoarece sunt ușor de realizat și lejere.

Fie că este vorba despre o plimbare în oraș, cumpărături sau orice altă activitate de acest gen, liniștită poți alege să porți această ținută. Mai mult decât sigur, vei radia și vei împărtăși voie bună, cu atât mai mult cu cât te vei simți în pielea ta, confortabil.

Botinele cu mărgeluțe sau cu alte detalii – cu ce pantaloni se poartă?

Tu ce părere ai despre botinele și ghetele cu pietricele sau diferite detalii atașate de materialul lor? Ești adepta lor sau nu? Chiar dacă nu sunt preferatele mele, apreciez de fiecare dată doamnele și domnișoarele care știu cu ce să le asorteze.

botine cu mărgele și alte detalii

O combinație perfectă, din punctul meu de vedere, se poate observa în cazul botinelor și ghetelor cu detalii de culoare deschisă și pantaloni negri. Ei, sau nu neapărat negri, ci închiși la culoare să fie.

Unei astfel de ținute aș spune da, pentru că atâta timp cât din punct de vedere cromatic se potrivește, nu văd de ce m-ar deranja.

Draga mea, cu această ținută, sigur vei reuși să întorci capetele admiratorilor tăi pe stradă.

Care o fi, totuși, varianta pe care o iubesc cel mai mult?

Botinele sau ghetele cu blugii albi

Îți poți imagina? Eu deja vizualizez această ținută și mă gândesc cât de bine aș arăta eu și tu în ea. Ce părere ai?

blugi albi cu botine

Pentru mine, o astfel de ținută este perfectă toamna. Ai nevoie doar de o pereche de botine, de o pereche de blugi albi, strâmți pe picior, o bluză, eu le prefer pe cele care acoperă gâtul, o eșarfă pe post de geacă și o geantă cu care să ieși puțin în evidență.

Dacă mă întrebi pe mine, aș prefera ca geanta să fie o culoare mai vie, un roșu, portocaliu, albastru marin sau chiar verde, pentru  aduce o pată de culoare ținutei.

Pot purta botine dacă sunt adepta rochiilor?

Dacă se asortează botinele cu rochiile și fustele? Tu ce spui? Cred că una dintre cele mai apreciate ținute asta și este. Rochie și botine sau cămașă, fustă și botine!

Tu ai purtat vreodată această combinație de elemente vestimentare? Eu cu siguranță am făcut-o și chiar o fac și în prezent, mai ales atunci când am o dispoziție mai bună sau mai mult timp să mă pregătesc. Nu optez pentru o astfel de ținută când sunt pe grabă, însă când vreau să mă asigur că 100% arăt bine, atunci este momentul. Momentul pentru botine și rochie. Momentul pentu botine, cămașă și fustă.

rochie cu imprimeu floral și botineVezi mai multe rochii care se potrivesc cu ghete și botine

Ținuta office a cărei imagine îmi vine în minte de fiecare dată când trebuie să particip la o conferință sau la o întâlnire mai importantă. Cu atât mai mult cu cât este toamnă… sau de ce nu, primăvară, când soarele abia începe să-și facă simțită prezența.

Ți-am povestit atât de multe lucruri, încât acum aștept și de la tine, în secțiunea de comentarii din josul paginii, să-mi spui cum asortezi ghetele și botinele și cu ce. Sau dacă obișnuiești să le porți. Părerea ta contează cel mai mult pentu mine.