Goom Heo, celebra femeie designer de modă pentru bărbați, este cea mai recentă descoperire în ceea ce privește ciudățeniile fashionului. Ea creează haine pentru bărbați, cu adevărat unice și aparte, care i-au atribuit cel puțin sensul de „ciudat”. De fapt, ea recreează sensul acestui cuvânt, îl exploatează, tocmai pentru a arăta că normalul și anormalul sunt doar două laturi subiective ale aceluiași lucru. Depinde cum privești către lucruri. 🙂

Goom Heo a primit prestigiosul premiu L’Oréal Professionnel Creative alături de colegul ei, Sheryn Akiki. A fost al doilea premiu al ei, după ce a câștigat echivalentul premiului BA în 2017:

„Am crezut că am greșit, pentru că nu am putut vorbi foarte bine în interviul meu“, își amintește ea. „Am aflat cu aproximativ zece secunde înainte de a-mi spune numele și pur și simplu nu îmi venea să cred!”

Cum a ajuns să creeze haine atât de ciudate designerul coreean Goom Heo?

Acum, Goom este din nou în Coreea, adunându-și gândurile și pregătindu-se pentru întoarcerea ei la Londra.

Ținutele lui Goom, în moda pentru bărbați, au linii sofisticate, într-o nouă colaborare cu duo-ul fotografic Reece + Dean. Benzi de tricou albastru și verde, împodobesc brațele unui bodysuit monocrom în dungi.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

AW19 editorial by @reecendean and interview for @i_d ? Link in bio ?

O postare distribuită de GOOMHEO (@goomiswatchingyou) pe

Un alt look – șifonul maro curge îndrăzneț dintr-o broderie geometrică – oferă un boom sonic.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

??‍♂️??? Shot by @reecendean for @i_d ?

O postare distribuită de GOOMHEO (@goomiswatchingyou) pe

Munca ei este o odă de pe altă lume pentru spațiile și locurile pe care ea le-a ocupat. A crescut în Coreea de Sud, a petrecut ceva timp studiind în Illinois, iar acum locuiește în Londra. Munca ei este inspirată din toate aceste locuri.

Unii oameni văd ținutele ei ca pe o nebunie, dar ea doar se gândește la ele ca la hainele de zi cu zi.

A trăit într-o mulțime de locuri foarte diferite, fiecare cu abordări diferite ale modei. Cum i-au format munca aceste experiențe?

Orașul ei natal – Jinju, în Coreea de Sud – este foarte liniștit și o mulțime de oameni sunt agricultori, astfel încât nu există nimic legat de artă. Nici măcar nu știa cum să deseneze, pentru că în școlile coreene sunt învățați să reproducă ceea ce văd în fața lor; nu există creativitate.

Apoi, în timpul liceului, s-a dus la Illinois într-un schimb de experiență și a făcut un curs de artă, care a fost gratis. Profesorul ei i-a arătat un documentar despre școlile de modă și a decis că vrea să meargă la CSM.

A început pregătirea portofoliului, de îndată ce s-a întors în Coreea. S-a schimbat foarte mult în timpul primului an la CSM. Nu și-a vopsit niciodată părul în Coreea și întotdeauna purta culori simple, pentru că nu a fost suficient de curajoasă pentru a încerca ceva mai îndrăzneț sau mai jucăuș.

Văzând cum se îmbrăcau prietenii ei de la CSM, a avut parte de multă inspirație. Aceste lucruri au făcut-o să vrea să încerce ceva nou.

Când s-a întors în Coreea pe timpul verii, după primul ei an, părul ei era roz și albastru și se îmbrăca diferit față de toți ceilalți. Oamenii din orașul ei natal pur și simplu nu au înțeles. Au fost atât de șocați, au numit-o „nebună“ și „ciudată“ și șușoteau despre ea.

Asta a fost acum câțiva ani, dar această colecție este o modalitate întârziată de prelucrare a acestor reacții. A vrut să redefinească și să revendice aceste cuvinte pentru a arăta că ceea ce văd alte persoane ca fiind nebun și ciudat, ar putea fi doar… normal.

Cum a fost această colaborare cu Reece + Dean care a făcut-o celebră pe Goom Heo?

Au avut parte de multă distracție. A inspirat-o să vadă pe cineva, dintr-o cu totul altă zonă a modei, cum îi schimbă colecția într-un mod atât de cool.

Ei s-au gândit la ipostaze pe care ea nu le-ar fi sugerat niciodată și au adus un sentiment de dramă hainelor.

Crede că au surprins cum arată hainele atunci când mergi pe catwalk: modul în care piesele de șifon se extind și curg liber în timp ce hainele mai strâmte creează un contrast dedesubt. Au găsit, de asemenea, un hairstylist și un make-up artist, Daeun Jung, care a oglindit amprentele textile pe peruci.

Sursă foto: instagram.com/goomiswatchingyou