Ce greseli facem atunci cand aplicam corectorul, cum se plica corectorul, cum alegem un corector / concealer.

Orice femeie își dorește să fie frumoasă, să arate impecabil și ar petrece ore în șir pentru a reuși acest lucru. Chiar și acele femei care sunt frumoase de la mama natură tot încearcă să îmbunătățească ceva, ca să fie și mai frumoase. Însă, în același timp, multe facem și greșeli nasoale în această încercare de a arăta cât mai bine. Recunosc că și eu mai fac unele încă. Și probabil sunt multe alte secrete de beauty rămase încă nedescoperite sau chestii pe care le facem și sunt greșite, dar pur și simplu nu ne dăm seama. Hai să descoperim împreună o parte din ele! 🙂

Astăzi vă voi vorbi despre cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când aplicăm corectorul sau concealerul. Despre tipurile de concealer a mai scris și Cata. Poate părea banal, poți crede că nu-i mare big deal să îți maschezi imperfecțiunile tenului cu un produs care e pur și simplu creat pentru asta și nah, care se aplică pur și simplu. Ei bine, nu-i chiara așa și zicala „Nimic din ce pare simplu nu-i chiar simplu” se aplică mai ales aici. E chioar tricky să crezi asta, căci te vei păcăli singură și, în loc să obții ceea ce dorești, poți realiza exact opusul. Așa că, hai să luăm aminte!

Să începem cu începutul și cu niște dileme banale: ce aplici mai întâi – fondul de ten sau corectorul? Se pare că, potrivit majorității blogurilor de beauty pe care le-am citit, e o întreagă dezbatere pe tema aceasta. Îmi aplicam mai tot timpul întâi fondul de ten și abia apoi corectorul, dar câteodată mai încercam și invers – depindea de tipul de corector și imperfecțiunea pe care doream să o ascund. Altfel, să aplici corectorul înaintea fondului de ten poate considerat un exces de zel, din moment ce de-aia folosești fond de ten: pentru a uniformiza tenul și a ascunde defectele. În plus, nu vei face decât ca acoperirea îndeplinită de corector să o acoperi în plus cu fondul de ten sau, mai rău, să o ștergi prin aplicarea fondului.  Însă sunt și cazuri când concealerul are o formulă care permite o fuziune perfectă cu fondul de ten și astfel consistența sa bună îi permite să stea bine chiar și sub fondul de ten. În această privință, cred că poți face după cum crezi și după cum vezi că se comportă în timp produsele tale (corectorul + fondul de ten). Depinde mult și de tipul lor.

Însă din alte puncte de vedere, iată câteva lucruri pe care s-ar putea ca și tu să le faci greșit atunci când aplici corectorul:

Prea mult corector într-o anumită zonă cu probleme

Ca să eviți supraîncărcarea unei zone cu probleme, mai bine aplică corector în sraturi: mai întâi primul strat, aștepți să se usuce, apoi aplici altul, dacă simți că primul nu-i suficient. Și poți continua astfel cu „stratificarea”. Dar în niciun caz nu pune mult concealer din prima! Un sfat pentru și mai bune rezultate: folosește puțină pudră între aplicări diferite ale straturilor de concealer, pentru a evita ca acesta să se șteargă ușor.

Nu aplici decât pe o zonă mică de sub ochi

Asta-i una din greșelile pe care le făceam și eu până să descopăr că e greșit. Sub ochi, corectorul nu trebuie aplicat doar pe porțiunea care are cearcăne sau formează așa-numitele „pungi”, ci și pe zona de deasupra pomeților, ajungând chiar și pe partea superioară a obrajilor. Astfel, vei evita să arăți de parcă te-ai fi dat cu var în jurul ochilor. 😛

Nu utiliza aceeași nuanță / culoare de corector pentru fiecare treabă!

Te simți cu musca pe căciulă? 😛 Bine faci! 🙂 Fiecare culoare de corector e destinată câte unei probleme. Un corector în nuanță de piersică e potrivită pentru zona de imediat de sub ochi, pentru că reduce culoarea vineție a cearcănelor. Un concealer în ton de verzui anulează culoarea roșie a acneei. Folosește fiecare culoare în mod potrivit problemelor tale și abia apoi aplică un strat de corector în nuanța pielii tale. Despre cum maschezi imperfecțiunile tenului în funcție de culorile corectorului am mai scris și în această lecție de machiaj. Tot în funcție de aceste sfaturi aș zice să îți cumperi și corectorul. 😉

Nu profiți de toate beneficiile unui concealer

Un corector nu e util doar pentru acoperirea coșurilor sau pentru mascarea cearcănelor.

Cu o pensulă de fard în unghi drept, poți să repari eventuale greșeli pe care le-ai făcut în aplicarea fardului de pleoape.

De asemenea, pentru a da aspectul unor ochi bine odihniți și a unui ten proaspăt (chiar dacă ai petrecut toată noaptea), aplică corector pe fiecare ochi în toate cele trei zone, nu doar sub ochi. Adică în colțul ochiului, pe întreaga pleoapă, pe arcadă, până la sprâncene. Așa și fardul de pleoape își va revela mai bine culoarea și se va fixa mai bine. În plus, acolo unde pleoapa se pliază, dacă aplici puțin corector, fardul de ochi nu se va mai aduna în pliuri. Concealerul va funcționa astfel ca un primer.

Trasează corector în linii fine inclusiv pe conturul buzelor și apoi tapează ca să fuzioneze cu pielea. Acest truc îți va face buzele să iasă în evidență, iar rujul va fi împiedicat de la scurgere.

Aplică puțin corector, cu un ton mai deschis decât nuanța pielii tale, atât pe partea de deasupra, cât și pe cea de jos a capătului exterior al sprâncenei.

Imaginile de mai jos sunt mai mult decât grăitoare și poate te vor ajuta să reții mult mai ușor cum e bine să aplici corectorul.

 

cum si unde se aplica corectorul

Sursa: listotic.com