Ai fi zis că de când folosești tu eyeliner, nu mai ai cum să mai faci greșeli când îl aplici! Și totuși… Uite mai jos ce greșeli am listat pentru aplicarea creionului de ochi și cum poți să perfecționezi arta machiajului cu dermatograf!

A folosi eyelinerul într-un mod cât mai perfect este o artă care necesită efort și concentrare.

Vreau să prezint totuși  cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când ne conturăm ochii cu eyeliner, care ne fac să nu arătăm bine, și cum le corectăm.

Creionul de ochi nu e ascuțit bine

Creionul eyelinerului ar trebui să fie ascuțit de fiecare dată înainte de a-l folosi.

Un vârf ascuțit va face o linie dreaptă pe pleoapă mult mai rapid și fără prea multă bătaie de cap.

Pleoapa inferioară colorată cu eyeliner

În cele mai multe cazuri, o pleoapă inferioară colorată face ca look-ul să pară mai rece, dur, iar asta nu îți amplifică farmecul.

Specialiștii recomandă numai aplicarea creionului colorat de ochi pentru pleoapa inferioară atunci când mergi la o petrecere tematică.

Linii asimetrice cu creionul de ochi

Fiecare fată a făcut greșeala de a desena o linie mai groasă decât cealaltă de la un ochi la celălalt. Apoi, vei încerca să le ,,potrivești”, ceea ce duce la un dezastru.

Există doar un singur sfat aici: încearcă să desenezi linii cât de simetrice poți și exersează cât mai mult.

Eyeliner lichid pe pleoapa inferioară

Eyelinerul lichid se va duce imediat de sub ochi, dacă îl folosiți pe pleoapa inferioară.

De aceea te sfătuiesc să îți amintești o altă regulă de aur: eyelinerul lichid este doar pentru pleoapa superioară, iar pentru pleoapa inferioară există creionul.

 Eyelinere care nu rezistă

 Așa cum am spus mai sus, eyeliner-ul lichid poate dispărea rapid, mai ales în cazul în care există umiditate pe pleoapele tale.

Pentru a evita acest lucru, ia cu tine unele produse pentru a corecta machiajul neglijent, sau pur și simplu alege dermatograful rezistent la apă.

Un decalaj între linii și gene

Acest mic detaliu poate ruina chiar și cel mai perfect machiaj, așa că desenează întotdeauna linia cât mai aproape de gene.

Pleoape întinse

Dacă întinzi pleoapele prea mult atunci când aplici eyeliner, liniile tale vor sfârși prin a nu arăta tocmai bine atunci când pielea revine la normal.

Crezând că este mai ușor să trasezi o linie dreaptă atunci când pielea este întinsă și netedă, ai tendința de a trage de pielea ochiului spre exterior. Nimic mai greșit!

Atunci când pielea revine la poziția ei naturală, vei observa că linia ta nu mai este atât de dreaptă, a căpătat o textură inestetică și nu este plasată așa cum ți-o imaginai la început.

În plus, acest obicei poate duce la apariția ridurilor. Poți opta în schimb pentru ancorarea pielii în loc, plasând un deget pe pleoapă atunci când trasezi linia.

Ocupă-te de partea interioară a pleoapei…

Acest lucru arată drăguț doar dacă ai ochii mari.

În caz contrar, un astfel de machiaj îți va face ochii mai mici, și nici un make-up artist nu recomandă asta.

Eyeliner foarte întins pe pleoapă

Întinderea eyelinerului pe care doar ce l-ai aplicat pe pleoapă e în regulă, dar ar trebui să cunoști anumite limite.

Dacă folosești o pensulă mare, nu vei face altceva decât să activezi ,,efectul panda”. ?

? Citește și despre eyeliner ca tuș de ochi. ?️

Tu cum te descurci cu toate aceste greșeli? Le mai faci sau te-ai obișnuit să le eviți? Cum era atunci când greșeai, mai stăteai să îndrepți machiajul sau ștergeai totul? Scrie-ne în comentarii, în josul paginii, sugestiile tale! Părerea ta contează mult!

Sursă front page photo: Matthew Henry/burst.shopify.com