Credeai că tu nu faci greșeli în aplicarea machiajului? Să știi că se poate întâmpla să nu fii atentă la anumite detalii și să fie din start o eroare, care îți poate ruina lookul. Iată câteva dintre greșelile de makeup și cum poți să le eviți.

În general, femeile sunt de acord că machiajul îți îmbunătățește frumusețea și te face să pari mai sănătos prin diminuarea tuturor petelor și a palidității, care altfel ar fi vizibile. De aceea, este destul de ușor de înțeles de ce femeile ar încerca să obțină aspectul machiajului perfect, testând diferite tehnici.

Cu toate acestea, machiajul este o formă de artă și, ca orice altă formă de expresie artistică, practica este perfecționare și e necesară. Pentru a atinge acest nivel al perfecțiunii, trebuie să faci câteva greșeli inclusiv de machiaj, din care să înveți cât mai mult.

Aplicarea machiajului pe pielea uscată

Multe femei fac greșeala de a aplica machiaj pe pielea complet uscată.

Primul pas trebuie să fie însă exfolierea o dată pe săptămână și aplicarea unui hidratant bogat după aceea.

Femeile cu piele extrem de uscată ar trebui să aplice o cremă hidratantă și chiar un primer înainte de a aplica fondul de ten.

Ar fi, de asemenea, foarte benefic dacă ai purtat un toner în geantă pentru a-ți reîmprospăta machiajul. În cele din urmă, pielea uscată nu merge bine cu machiajul.

Aplici rujul mat pe buzele uscate

Dacă buzele tale devin flaky, se desfac în pielițe inestetice, după ce ți-ai aplicat rujul, probabil că folosești un ruj mat, fără a-ți hidrata mai întâi buzele.

Așa cum trebuie sa faci cu restul feței, trebuie să exfoliezi și să hidratezi buzele o dată pe săptămână și să le păstrezi în formă bună pentru aplicarea rujului.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să adăugi un primer pentru buze înainte de a-ți pune rujul. Primerul nu va compromite efectul mat al rujului, ba chiar acționează ca un hidratant, și va face să arate rujul chiar mai îndrăzneț.

Nu schimbi fondul de ten pe măsură ce îmbătrânești

Pe măsură ce îmbătrânești, multe lucruri se schimbă – inclusiv elasticitatea pielii.

Ridurile apar în diferite zone. Aceasta înseamnă că fondul de ten pe care îl utilizai când erai mai tânără ar putea evidenția aceste zone în loc să le ascundă.

Schimbarea fondului de ten în funcție de nevoile pielii tale este vitală.

Pomparea baghetei de mascara prea mult

Obiceiul prost de pompare a baghetei de mascara în și din tub este teribil și ar trebui evitat.

Prea multă pompare forțează aerul în tub, invitând bacteriile în interior care determină ca rimelul să se usuce mai devreme.

De asemenea, perii prodului devin supraîncărcați, ceea ce face ca genele tale să pară aglomerate. Ceea ce trebuie să faci este să scoți bagheta și să o răsucești ușor la sfârșit pentru a elimina întregul produs în exces.

Nu aplici machiaj până la gât inclusiv

Atunci când își fac machiajul, multe femei uită să-l aplice și sub linia maxilarului. Diferența este foarte evidentă.

Cel mai bun mod de a rezolva această problemă este de a îmbina machiajul sub linia maxilarului, astfel încât să nu creeze o linie vizibilă.

Fie că utilizezi o bază lichidă sau pulbere, amintește-ți să aplici o parte din ea în partea inferioară a feței tale până la mijlocul gâtului.

Nu îți schimbi fondul de ten în timpul verii

În același mod în care schimbi îmbrăcămintea pe măsură ce se schimbă vremea, ar trebui să schimbi nuanța fondului de ten pe care îl utilizezi mai ales vara.

9 din 10 persoane au un ten de 4 ori mai întunecat în timpul verii din cauza expunerii la soare.

Fondul de ten pe care îl folosești în timpul iernii probabil te va face să arăți foarte palidă dacă îl vei folosi în timpul verii.

Nu îți cureți niciodată pensulele

Dacă credeai că spălarea pensulelor nu este ceva de care să îți faci griji, ar trebui să te gândești din nou. Pensulele murdare invită bacterii dăunătoare care pot provoca iritarea pielii și acneea.

Ar trebui să îți speli pensulele de machiaj o dată pe săptămână. Reține că pensulele reprezintă o investiție importantă.

Câte dintre greșelile de mai sus le comiți și tu în prezent în timpul rutinei de machiaj?

Citește și despre lucrurile și obiceiurile care îți distrug frumusețea și sunt dăunătoare și sănătății.

Sursă foto front page: PicJumbo/Viktor Hanacek