Guban si in Bucuresti

Despre Guban se spune ca in perioada comunista a incaltat toata Romania, fiind una dintre putinele fabrici de pe vremea aceea, alaturi de Clujeana din Cluj-Napoca care producea in vremurile acelea incaltaminte de calitate accesibila aproape tuturor romanilor.

Fabrica Guban isi are originile in vestul Romaniei, mai exact in Timisoara, si a fost fondata ca o intreprindere chimica la mijlocul anilor ’30. Undeva in anii ’50 a fost nationalizata si s-a reprofilat in fabricarea de incaltaminte iar in 1995 fabrica s-a privatizat, din nou. Povestea porneste de la un barbat cu origine in judetul Bihor care prin munca a reusit sa deschida o adevarata uzina, la vremurile acelea.

Povestea moderna a fabricii nu a captat atentie pana in anii trecuti, iar in octombrie 2013 fabrica si-a deschis un magazin propriu si in Bucuresti.

Locatia magazinului este in mall Baneasa Shopping City, la etajul 1, in partea stanga imediat cum urci scarile rulante deasupra food-court-ului. Investitia totala pentru aranjarea magazinului, conform presei, se ridica undeva la 100.000 euro, astfel ca planurile de vanzari sunt mari.

Screen Shot 2014-01-15 at 12.54.21 AM

In prezent, mare parte din productia de incaltaminte Guban de la Timisoara ia calea exportului spre diferite piete din Uniunea Europeana si nu numai.

Am observat la Guban ca si-au facut si un site nou si pare ca planuiesc si lansarea unui magazin online.