Cum să faci haine cu ace de siguranță decorative sau unde găsești jachete și tricouri cu ace de siguranță astfel realizate + tutorial de făcut brățară din ace de siguranță cu mărgele.

Ac de siguranță… acel micuț detaliu care te salvează din atâtea situații rușinoase sau stânjenitoare ori când o piesă vestimentară suferă un accident sau pur și simplu nu stă pe tine cum ți-ai dori! Doar nu degeaba se cheamă… „de siguranță”.

Dar știai că poți transforma cu ajutorul acelor de siguranță o grămadă de haine, prin proiecte simple de DIY? Și tu poți face piese decorate cu ace de siguranță, mai ales că sunt la modă și chiar destul de scumpe. O ri ele niște banale obiecte utile universale, dar sunt și foarte versatile, dincolo de funcționalitatea de bază.

Sunt convinsă că și tu ai prin casă mai multe modele de ace de siguranță, de dimensiuni diferite. Motiv pentru care ai putea începe să pui în practică unele idei de decorat haine cu ace de siguranță. Mai ales că se potrivesc atât de multe alte piese cu asemenea decoruri… Ia hai să vedem niște idei de astfel de utilizări creative de ace de siguranță pe haine!

Jachetă / Sacou decorată cu ace de siguranță

Ai putea începe cu o piesă pe care o ai deja în casă, dar pe care nu o mai porți: de exemplu, o jachetă sau un sacou vechi, nemaifolosit de mult timp. Cu câteva lanțuri și muuulte ace de siguranță, poți să conferi blazerului tău, plictisitor acum, o transformare radicală, la 180 de grade. Vei obține din jacheta / sacoul tău o piesă casual foarte simpatică și modernă, de purtat în foarte multe ținute urbane.

Dacă nu ai răbdare să-ți faci o astfel de jachetă, poți să o comanzi pe aceasta din denim negru de mai jos de pe AliExpress (despre cum comanzi, mai multe detalii AICI, dar și mai jos).

jacheta de blugi cu ace de siguranta decor

[button url=http://s.click.aliexpress.com/e/bI1Mgxlq target=blank icon=star-full]Vezi mai multe detalii[/button]

Apoi, mai poți decora cu ace de siguranță – in diverse modele sau pur și simplu, precum blazerul sau jacheta, inclusiv colanți, pantaloni sau blugi (rupți sau simpli). Ca la sacou / jachetă, să adaugi ace de siguranță pantalonilor tăi te ajută să obții un look „punk rock” interesant și foarte actual în tendințele de modă.

Dar, de fapt, știai că sunt designeri renumiți care aduc pe catwalk chiar rochii și alte piese care includ ace de siguranță în designul lor? Vestea bună e că tu nu trebuie să cheltuiești chiar mii de euro pe ele. Doar agață ace de siguranță de ele în jurul rochiei sau a altor piese vestimentare elegante sau îndrăgite de tine (s-ar putea să ai nevoie de câteva pachete mari, nenumărate!), pe la tivuri sau la bretele, mâneci.

Dar nu doar acele acele de siguranță mici sunt perfecte pentru a decora haine statement. Dacă dai peste un ac de siguranță imens, felicitări! Pe orice haină l-ai atașa, indiferent de tip, va arăta foarte bine, de clasă, ca de pe podiumurile de modă! Va da clasă oricărei piese, că vorbim de bluză, cardigan sau chiar tricou. Va transforma orice piesă simplă într-una statement.

De asemenea, acele de siguranță aurii cu rol decorativ pot schimba cu succes o cămașă. Prindele de revere în număr cât mai mare și aglomerat și vei crea un look glam foarte modern. Uite mai jos și un tricou Diesel cu ace de siguranță decorative la nivelul mânecilor:

tricou cu ace de siguranță decorative pe mâneci

[button url=https://l.profitshare.ro/l/4917138 target=blank icon=heart-2]Vezi mai multe detalii[/button]

Iar dacă ai și mai multe mărgeluțe la îndemână, poți face chiar niște brățări din ace de siguranță decorate la rândul lor cu asemenea elemente. Probabil ai mai văzut pe net acest tip de tutorial:

Ba chiar le poți folosi astfel pentru a decora niște coliere mai vechi.

Unde găsești ace de siguranță pentru a decora haine sau alte proiecte DIY?

Ace de siguranță pentru proiecte creative de DIY și alte tutoriale găsești online AICI.

Dar, dacă ai nevoie de mult mai multe, ca proiectul tău să aibă niște rezultate cu adevărat profi sau pur și simplu pentru că vrei să le prinzi în modele deosebite, ori chiar vrei să transformi mult mai multe cu ajutorul decorurilor cu ace de siguranță, ar trebui să optezi pentru o alternativă mult mai puțin costisitoare – comandă ace de siguranță în pachete mari de DIY de pe AliExpress.
Îți recomand să comanzi de acolo pachete în valoare de sub pragul de 10$ (cred că teoretic e mai mare această valoare, dar eu prefer să nu risc), ca să nu te duci la poșta vamală după ele și să plătești taxe vamale suplimentare. Dacă nu depășești valoarea totală / colet / comerciant listat în marketplace-ul AliExpress, coletul va veni la oficiul poștal de care aparține adresa pe care ai dat-o pentru pachet. Doar că va trebui să aștepți câteva săptămâni, chiar luni până ajunge, fiind livrare din… China.

Eu te încurajez să fii creativă când folosești ace de siguranță, să pui în aplicare mai mult din propriile idei. Ne poți împărtăși și nouă din rezultatele muncii tale! 😉