Rochițe și jachete, cămașă albă cu imprimeu albastru-închis regal / cerneala peste alb imaculat, ca în porțelanul olandez sau faianțeria portugheză, haine cu imprimeuri albastru intens pe alb… Toate sunt din acel film și, dacă îți place imprimeul porțelan, sigur aceste piese de îmbrăcăminte de mai jos vor fi pe placul tău!

Ador cum se vede albastrul regal peste albul imaculat: ca modelele desenate cu cerneală de albastru aprins peste o coală de hârtie albă-albă.

E ca atunci când mă jucam la întâmplare cu cerneala albasră, la orele de desen, când stropeam pur și simplu planșa cu cerneală. Arată ca porțelanul specific olandez.

Ori precum faianțeria tip azulejos, portugheză. Cred că de acolo s-au și inspirat creatorii de modă când au realizat haine în alb cu pete de culoare albastru regal, intens și desăvârșit.

Combinația aceasta arată perfect, foarte elegant, de bun gust și rafinat, ce mai… cu adevărat royal, precum acea superbă nuanță de albastru. Și n-ai cum să nu o iubești! 😛

Ei, bine, pe lângă faptul că nu are cum să nu te vrăjească, asocierea celor două culori (albastru cerneală/regal și non-culoarea alb) se poartă foare mult în ultima vreme. Asta după ce, o bună perioadă de vreme, se purta foarte mult albasrul regal, simplu, necombinat cu alte culori.

Dar de la a purta albastru regal simplu până la a-l combina cu alb, sub forma unor pete de culoare peste cea mai simplă (și totuși pretențioasă!) non-culoare, nu a mai fost decât un mic pas. 😉 Iar rezultatul e… s p e e c h l e s s!

Rochițe albe cu imprimeuri albastru regal ce imită porțelanul olandez sau faianțeria portugheză

Uneori, cuvintele sunt de prisos în fața artei. Iar pentru arta din care sunt inspirate și rochițele pe care le-am găsit sunt prea puține cuvintele pe care le pot folosi spre a o descrie.

Vestea bună pentru noi, femeile iubitoare de frumos și de contraste delicate, inspirate de artă, la rândul său inspirată de natură, e că, în modă, ne putem juca cât de mult putem cu arta preferată, cu stilurile, cu culorile și contrastele dintre ele.

Am găsit suficiente rochii și rochițe superbe cu imprimeuri albastru regal peste alb imaculat, în diverse motive și croieli – eu zic că sunt destule, ca să satisfacă fiecare stil. 😉

Așadar, indiferent că alegi o rochiță scurtă, cu croială clopot, cloș în partea de jos, cu motive florale albastre peste un alb imaculat, precum rochița superbă de mai jos sau una mulată pe corp, cu arabescuri albastre peste un fond alb, cu siguranță vei fi încântată și te vei simți foarte bine în ținuta aleasă!

Din păcate, aceste modele avantajează numai femeile cu o siluetă mai potrivită și mai puțin pe cele mai plinuțe – totuși, purtate cu tocuri înalte, vei putea să rezolvi discrepanța. Sau poți alege o rochie tip sarafan, cu mâneci scurte, cu imprimeu floral albastru regal preponderent, combinat cu alb – un model foarte simpatic și acesta, dar mult mai sobru, mai clasic, pentru doamne.

O altă rochie midi, strâmtă pe corp, albă, cu linii albastre și turcoaz dispuse geometric, cu mâneci scurte, e o altă variantă plăcută de rochie albă cu imprimeu albastru regal, ca de porțelan. E perfectă la ținute casual, fiind lejeră; o poți purta atunci când ieși în oraș cu prietenii sau la cumpărături. 

rochite albe imprimeu albastru regal

UPDATE: Rochiile din imagine nu mai sunt disponibile, întrucât ee au fost selectate la momentul scrierii articolului, în anul 2015, însă găsești astfel de modele de rochii albe cu imprimeu în diverse motife albastru regal AICI.

Jachete cu imprimeuri de porțelan – albastru regal și alb

Nu numai pe rochițe poți purta imprimeuri tip porțelan, cu albastru intens sau albastru-închis peste alb imaculat, ci și pe alte piese de îmbrăcăminte, cum ar fi jachetele – că tot e încă iarnă și nu putem purta în fiecare zi minunatele rochițe prezentate mai sus.

Am găsit, așadar, și câteva jachete drăguțe, de purtat în zilele mai puțin friguroase, cu astfel de imprimeuri frumoase, în alb și albastru, ca porțelanul olandez sau faianța portugheză. 🙂

Matlasată și căptușită, cu imprimeu tip arabescuri frumoase, de albastru regal pe alb, jacheta cu fermoar și elastic în talie te va încânta cu siguranță. Sau poate vrei o variantă mai sobră, cu imprimeu bleumarin cu motive florale și frunze.

O variantă foarte dulce de jachetă, în combinația aceasta de culori, în stil shabby chic, cu imprimeu floricele este și gecuța aceasta de mai jos, preferata mea, de altfel.

geaca-matlasata-albastra-imprimeu floricele stil shabby chic

Dar poți alege să porți și cămăși casual în varianta aceasta de imprimeu albastru-închis pe alb – indiferent de motive. Sau variante de bluză cu imprimeu predominant albastru-închis cu model geometric.

 

 

geci, jachete si camasa in alb si albasru imprimeu ca de portelan olandez

UPDATE: Jachetele din imagine nu mai sunt disponibile, dar găsești încă modele asemănătoare, în combinații și printuri alb-albastre AICI.

Tu ce părere ai de astfel de imprimeuri tip porțelan, cu alb și albastru regal? Le-ai purta? În ce combinații de ținute și pe ce piese? Scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii. Părerea ta contează foarte mult pentru noi și comunitatea noastră.