Am descoperit un trend care e chiar statement și senzațional de aparte. Se bazează pe un design circular, pe forme rotunde și mâneci bufante, pe croiuri tip balon. Așa că am pornit în căutarea de astfel de haine în format rotund, balon, tip „gogoșar”.
Și uite că am găsit, chiar am găsit multe haine superbe în trendul… circular. Ai ce alege!

Nu știu dacă ai observat deja trendul proaspăt al primăverii, cel mai chic, propus deja de designeri și arătat lumii! Case de modă mari ca Valentino, Céline sau Gucci sunt cu adevărat cel mai bun exemplu de informare și inspirație pentru el.

E de-a dreptul aparte și implică croieli circulare, design rotund, care să reproducă una dintre cele mai comune și plăcute forme geometrice plane: cercul. Cu cât mai fidel reprezentat, cu atât mai bine!

În special zona umerilor este foarte bine reprezentată, mai nou, de această nouă tendință în designul vestimentar. Volumele ample de cerc produc efecte originale mai ales în combinații cu linii clasice, evergreen, care reușesc să le pună în evidență.

Dar ce să tot pălăvrăgim, hai să vedem exact cum se manifestă acest trend bazat pe forme circulare: mâneci bufante, umeri ridicați rotunjiți, fuste și rochii în partea de jos cu funde și pense rotunde tip lalea, chiar poșete și genți în forme rotunde, jachete balon, pantaloni scurți și fuste „gogoșar”, ba chiar bluze bufante și cămăși în formă de gogoașă, totul umflat, puffy. :))

Uite ce haine în formă circulară am găsit!

Bluze cu mâneci bufante circulare

Încep cu aceste bluze, pentru că trendul nu e nou: bluzele cu mâneci bufante au început să se poarte în urmă cu multă vreme, începând timid, cu pense la nivelul umerilor, sau la capetele mânecilor, ușor bufante.

Dar aceste bluze au evoluat atât de mult în zilele noastre că au ajuns să aibă niște mâneci exagerat de largi și de bufante, stil balon, foarte umflate și cu prestanță. Prin deschiderea brațelor, poți observa cum astfel de bluze cu mâneci balon se extind spre o formă rotundă, foarte amplă.

bluze cu mâneci bufante tip balon și forme rotunde

Ce ne place la aceste tipuri de bluze e că au un aer așa de epocă, stil elizabetan, victorian, trimit spre ideea de vintage, iar dacă vă pasionează domeniul, chiar acest trend e pentru voi. Sunt și foarte potrivite pentru un aer boem, în stilul boho chic sau hippie, în funcție și de ce detalii mai prezintă.

Cămăși cu mâneci exagerat de bufante

Dar nu doar bluzele cu mâneci bufante și balon se înscriu în acest val al modei în formă circulară, ci și piese mai formale, cum ar fi cămășile cu mâneci bufante, circulare, „balonate”, dacă îmi permiteți.

Astfel de cămăși cu forme rotunjite sunt perfecte pentru acele ținute office, chiar business, cu personalitate. Crede-mă, vei părea o tipă atât de sigură pe ea cu asemenea cămașă!

cămăși cu mâneci balon mari circulare

Dar astfel de cămăși cu mâneci mari, bufante, exagerat de circulare chiar, pot fi purtate în atâtea outfituri cool de zi, urbane! Doar experimentează. Alege blugi mom fit sau jeans cu talie înaltă și o să vezi ce bine îți iese! 😉

Ce îmi mai place la bluzele și cămășile stil balon, cu mâneci exagerat de bufante, e că au uneori detalii super drăguțe ca funde, broderii, panglici, care mai adaugă o notă personală și ultrachic ținutei.

Rochiile cu design circular stil „gogoșar”, cu mâneci balon

Nu au rămas în urmă nici rochiile create cu design circular, cu mâneci bufante stil balon, uneori exagerat de umflate, sau cu o formă rotundă, cu bufeuri și pense chiar în stil „gogoșar”.

Acestea vin în imprimeuri care, pe lângă forma deosebită, rotundă, reușesc să confere un plus de originalitate ținutei, chiar să atragă și mai mult atenția.

rochii circulare cu mâneci bufante exagerate

Și vorbind de a atrage atenția, o spun în sens pozitiv: astfel de imprimeuri, alături de un croi circular al rochiei, s-ar putea să distragă privirile de la imperfecțiunile corpului tău. Ca să nu mai spun că un croi circular al oricărei rochii flatează siluetele nu foarte suple, ascunzând din formele prea pline și nu perfect conturate.

Ba chiar o rochie cu design rotund, circular, va ajuta orice femeie prea slabă, minionă chiar, să pară mai dezvoltată, mai plină și… voluptoasă. 😉 Pentru că adaugă formă avantajoasă, într-un mod cât mai original.

rochii cu design circular și aspect balon

Ca să nu mai spun că sunt și foarte lejere, confortabile în purtare. 🙂 Apoi, rochiile circulare sunt și versatile, putând fi purtate ca atare sau cu o curea în talie, creând o parte de jos cloș, ca o fustă evazată, amplă.

Uite și o rochie ASOS senzațională, care tot pe acest design circular și pe mâneci bufante tip balon mizează:

rochie ASOS din satin roz pudrat cu mâneci bufante circulare

Palton sau mantou cu aspect de balon

Da, aici trendul acesta plin de rotunjime s-a simțit deja de mult timp! Se poartă formele de cocon, de balon, fie că vorbim de mâneci doar sau de întreaga piesă, incluisv și, mai ales, în privința paltoanelor, mantourilor, pardesielor sau hainelor de orice fel.

Dacă te reprezintă un palton tip balon, atunci aruncă o privire peste selecția noastră! S-ar putea să te alegi chiar cu un mantou în formă circulară care e plin de personalitate și care te va pune astfel în valoare mai bine decât ți-ai putea imagina. 🙂 O haină în aspect de balon sau o capă circulară e elegantă, chic și destul de ofertantă, chiar de n-ai crede.

cape haine mantouri și paltoane stil balon circulare

Dar și cardiganele sau poncho-urile, jachetele în format circular sunt grozave, ca să nu mai spun că, pe lângă lookul interesant pe care îl creează, ascund de minune orice siluetă mai plinuță, cu forme. Sunt perfecte primăvara asta și la toamnă!

jachete și cardigane în formă de balon sau circulară

 

Haine de lux în format de cerc și rotunde de la designeri celebri și case de modă: dacă vrei să investești într-o piesă-semnătură

Bineînțeles că designerii și casele de modă sunt primii care au exploatat inclusiv acest trend deosebit, al hainelor în forme circulare. Iar dacă vrei să investești într-o piesă statement de lux, cu semnătură de casă de modă celebră, ai de unde alege între haine cu design rotund, balon, circular:

haine de firmă de designer în formă circulară de lux ?Vezi aici haine de designeri circulare

haine de designer și casă de modă în formă de balon

AICI sunt haine în design balon de la case de modă

Din fericire însă, vezi că au înțeles acest trend și l-au transpus foarte bine pentru noi, în haine comode și purtabile în formă rotunjită, inclusiv brandurile accesibile ca Motivi, Mango, GUESS, NEXT, Pepe Jeans, Zara, Koton etc.

Tu ce părere ai despre această nouă tendință a formelor circulare? Ce haine în design rotund te atrag și de ce? Scrie-ne părerea ta în comentarii, în josul paginii! Părerea ta contează foarte mult pentru noi!