De la uleiuri hidratante la gomaj cu trecere prin masaj, îngrijirea podoabei capilare ocupă acum un loc preponderent în rutina de înfrumusețare a bărbaților și a femeilor. Scopul este să îți răsfeți părul pentru a-l face mai puternic, mai strălucitor și mai rezistent la agresiunile externe.
Ai nevoie de o îngrijire a părului care cuprinde ceva ce trece prin „hair cycling”, o rutină care constă în alternarea produselor pentru a viza mai multe nevoi specifice, inclusiv hidratarea.
Confruntați cu succesul „skin cycling”, o metodă popularizată de dr. Whitney Bowe, un renumit dermatolog cu sediul în New York, atât femeile, cât și bărbații intenționează să extindă virtuțile acestei tehnici la restul corpului. Și părul nu face excepție.
Ce presupune „hair cycling”
„Hair cycling”, o rutină capilară modelată pe cea aplicată pentru piele, câștigă popularitate în întreaga lume, și din motive întemeiate.
Este vorba de a-ți adapta îngrijirea la nevoile părului tău, și asta pentru fiecare spălare, pentru a-i oferi toate ingredientele active necesare pentru a fi perfect hidratat, strălucitor și sănătos. Un program care, în ciuda naturii sale costisitoare, este deja unanim adoptat pe rețelele de socializare, în special pe TikTok.
Pentru a înțelege mai bine „hair cycling”, este necesar să te familiarizezi, dacă nu ai făcut-o deja, cu cel mai mare prieten al acestuia, „skin cycling”. Furnizată în cabinetul Dr. Whitney Bowe de mulți ani, această metodă constă în alternarea perioadelor de îngrijire și recuperare, pentru a lăsa pielea să respire.
Mai exact, este vorba de a dedica o noapte exfolierii, o noapte retinoizilor, apoi să luăm în calcul două nopți consecutive de recuperare. Un ritual menit să sublimeze pielea și să o ajute în protejarea împotriva agresiunilor externe, care a generat deja peste 340 de milioane de vizualizări pe rețeaua de socializare chinezească.
Acest lucru a generat, de asemenea, rutine similare de frumusețe pentru întregul corp.
Tratamente specifice pentru fiecare rutină
„Hair cycling” funcționează – mai mult sau mai puțin – pe același principiu, cu excepția faptului că nu există o perioadă specifică de recuperare. Totuși, este esențial să-l adopti, să nu te speli zilnic pe păr, un gest mult prea dăunător pentru lungimi, ci să te mulțumești cu două-trei rutine de păr pe săptămână, cel mult.
Nimic foarte complicat, la prima vedere, în orice caz. Pentru că tot interesul acestei tehnici constă în produsele folosite pentru aceste rutine, care trebuie să se schimbe sistematic. Ideea este să nu folosești același produs la fiecare rutină succesivă – șampon, în special – pentru a putea viza nu una, ci mai multe nevoi specifice.
Într-o mulțime de videoclipuri postate pe TikTok, utilizatorii subliniază că produsele de styling pot fi aceleași, dar schimbarea șamponului și a balsamului este necesară pentru fiecare rutină a săptămânii.
Cel mai bine ar fi să începi cu o curățare profundă sau chiar detoxifiantă pentru a îndepărta murdăria și reziduurile, apoi să te concentrezi pe repararea daunelor aduse fibrei părului.
Pentru a treia spălare, hidratarea ar trebui să aibă prioritate. Un pas esențial înainte de a începe neîntrerupt acest nou ritual de frumusețe. Toate, evident, adaptate naturii părului tău și nevoilor lor specifice. Produsele, indiferent de ordinea de rotație aleasă, pot – și chiar trebuie – să evolueze în timp și în funcție de anotimpuri, la fel ca nevoile fiecăruia.
Să ne înțelegem, această rutină nu este cea mai accesibilă, dar ar viza toate problemele părului nostru de-a lungul săptămânilor. Ceva pe care tiktokerii nu-l iau cu ușurință, dovadă și marele trend al anului, „skinification”, care constă în adoptarea aceleiași rutine de frumusețe pentru părul tău, doar că și pentru pielea ta… Și plasează scalpul în centrul tuturor atențiilor. 😉
Sursă foto principală: Unsplash/Pablo Merchán Montes