Sfaturi utile și recomandări pentru o hidratare adecvată a pielii cu probleme.

Un ten nehidratat e un ten trist. Dacă ai un coșuleț, pe ici pe colo, nu se cheamă că trebuie să treci cu vederea hidratarea. Să nu crezi că ea e cea care favorizează apariția și dezvoltarea acneei!

Dacă alegi produsul potrivit tipului tău de ten, mai gras, dacă ai un ten uscat SAU mai ușor și lejer, dacă ai un ten mixt/gras, vei asigura confortul pielii tale. Fără să inviți coșurile să apară, stai fără grijă!

Și pielea de pe corp are nevoie de hidratare constant

Acest lucru se aplică și în cazul pielii uscate de pe corp. Eu mă confrunt cu această problemă, în special la nivelul picioarelor. Ca să o tratez, am nevoie de creme și loțiuni de corp emoliente, puternic hidratante, destul de grase. La fel, un gel de duș bun, hidratant. Dar nu le utilizez la fel și pe ten, pentru că acolo e altă poveste. Am ten mixt, mai uscat în zona T. Cunoaște-ți tipul de ten așadar; nu întotdeauna o anumită categorie de produse e bună peste tot: poate ajuta pentru ten, nu și pentru corp.

Nu te juca cu pielea corpului tău! Nu te lăsa convinsă doar de aromele seducătoare ale unei creme!  Poate dăuna pielii tocmai acel parfum. Și, mai ales, nu neglija nicio problemă a pielii, oricât de banală ar părea! Încearcă să înlocuiești cosmeticele obișnuite cu dermatocosmetice adecvate .;)

Elimină PERIODIC pielea uscată

Elimină periodic straturile de piele moartă de la suprafața pielii – exfolierea este absolut necesară o dată la 3 săptămâni. Mai ales dacă te confrunți constant cu probleme de piele uscată. Citește în acest sens și despre beneficiile perierii uscate asupra organismului.

Și încă ceva important: e vital și pentru piele să bei apă, să consumi fructe, să te hidratezi din interior, dar nu uita că aceasta nu e singura formă de hidratare necesară. 😉 Trebuie să ajuți corpul și din exterior, cu produsele potrivite, blânde cu pielea, dar eficiente.