Există multe modalități de a-ți personaliza experiența de manichiură la salon. O unghie cu accent poate condimenta o manichiură solidă: extensiile de unghii pot fi folosite pentru a crea lungimea și forma visurilor tale, iar lacul tip gel poate asigura unghiilor tale integritate, fără ciobiri, timp de până la două săptămâni.
Altă opțiune? Omite partea în care îți înmoi unghiile, pentru manichiură, într-un vas cu apă caldă, care este adesea infuzat cu uleiuri esențiale liniștitoare, cum ar fi trandafir sau lavandă. Iată de ce mai jos!

Sigur, acest pas, în care îți înmoi mâinile în apă pentru pregătirea manichiurii, la salon, este relaxant, dar poate face ca o manichiură făcută cu oja obișnuită să se „ciobească” mai devreme decât era de așteptat.

Deoarece să-ți faci unghiile la un profesionist necesită timp și bani, cred că e necesar să ți se explice pe deplin de ce ar trebui să te gândești să treci la o manichiură „fără apă” data viitoare când mergi la salon.

Îți spun acum și din ce am mai auzit la colegele mele de salon care se ocupau cu manichiură-pedichiură, acolo unde am mai activat ca makeup artist.

Ce este o manichiură „fără apă”?

Dacă nu ți-ai dat seama deja, o manichiură „fără apă” este una făcută fără a folosi apa. Procesul este, de obicei, același cu o manichiură standard: mâinile sunt igienizate, unghiile sunt pilite și șlefuite, iar cuticulele sunt îngrijite.

Unghiile sunt apoi vopsite cu un strat de bază, două straturi de culoare și un strat superior.

Tehnicianul va termina serviciul aplicând ulei pentru cuticule și loțiune de mâini.

Care sunt beneficiile unei manichiuri în care nu se utilizează apa?

Crăpăturile și ciobiturile de pe manichiură sunt inevitabile, dar nu ar trebui să apară la câteva zile după părăsirea salonului. Dacă această situație sună familiară, renunțarea la utilizarea apei în timpul serviciului de manichiură ar putea fi soluția.

Apa extinde placa de unghii, pentru că unghia este poroasă ca un burete și, de fapt, durează o oră întreagă pentru ca unghia să se usuce.

În fapt, lustruiești o unghie umedă și, odată ce aceasta revine la forma sa naturală / se contractă, lacul nu se poate contracta înapoi odată cu unghia, deoarece este uscat – și de aceea se ciobește.”

Pe lângă o manichiură de lungă durată, a merge la salon pentru o manichiură „fără apă” are și beneficii pentru sănătate. Apa este un mediu propice pentru microbi, iar bacteriile pot rămâne în vas chiar și după scurgerea apei.

Mai mult, eliminarea înmuierii mâinilor în apă în timpul serviciului de manichiură va economisi apa, mișcare care contribuie la o amprentă mai mică asupra mediului înconjurător, lăsată de saloane.

Chiar rezistă mai bine manichiura „fără apă” decât o manichiură obișnuită?

Deși există deja în lume saloane care sunt specializate în realizarea de manichiură „fără apă”, să știi că poți solicita serviciul la orice salon și de obicei trebuie să se conformeze.

În ceea ce privește dacă o manichiură „fără apă” durează sau nu mai mult decât una obișnuită, răspunsul scurt este da.

Manichiura „fără apă” durează mai mult decât procedurile normale de manichiură/pedichiură, deoarece previne orice crăpare de dinaintea aranjării unghiilor.

Cuticulele tale absorb apa și, prin urmare, se dezlipesc mai repede, deoarece sunt susceptibile la crăpare, ceea ce duce la ciobirea mai devreme a ojei.

Eu trebuie să vă spun că am avut norocul de a beneficia de o manichiură „fără apă” dinainte de a ști ce presupune.

Manichiurista mea e o persoană foarte atentă și dedicată și, se pare, cool: a renunțat de mult la folosirea apei în realizarea manichiurii mele și se pare că e la curent cu tot ce ține de domeniu. Ce-i drept, acum unghiile mele arată impecabil și nu s-au mai rupt de mult.

Tu ce spui? Ai încerca(t) o manchiură „fără apă”? Spune-ne din experiența ta: scrie-ne în secțiunea de comentarii din josul paginii.