Tutoriale și idei de făcut unghiile cu motive de Halloween, lac de unghii profesional, abțibilde de unghii pentru Halloween, accesorii pentru unghii, lac de unghii fluorescent, fosforescent, unghii de vampiriță, unghii roșii.

Da, se apropie Halloweenul. 🙂 Și dacă încă n-ai nicio idee legată de costumația pe care o vei purta în noaptea terifiantă a anului, poți să te folosești însă de alte detalii, cum ar fi machiajul tematic sau „pictarea” unghiilor într-un mod amuzant sau înfricoșător, astfel încât să arate ca un personaj sau un motiv specific Halloweenului. Și trebuie să recunoaștem, acestea pot fi, uneori, mai bune decât orice costum de Halloween. 🙂

Îți scriam cu câteva zile în urmă despre niște idei de costume tematice pentru Halloween: vrăjitoare și vampiriță, respectiv animale simpatice.

Dar ne-am gândit să căutăm și niște idei simpatice pentru unghii, care să arate sau să inspire o tematică de Halloween. Și am găsit câteva. Ia uite!

Idei de făcut unghiile pentru vampirițe de Halloween

Pentru vampirițe, merge perfect acest model de unghii în degrade de roșu, care se închide de la roșu la negru treptat. Ideea e că trimite la sânge. 🙂 Poți începe de la negru, după care să deschizi treptat prin nuanțe de roșu. Lac de unghii negru, mat lucios, găsești aici. Aici îți trebuie multă atenție, ca să deschizi sau să închizi treptat nuanțele. Te mai poți ajuta și de un lac de unghii bordo și, la final, de un lac de unghii roșu aprins, toate mate.

Al doilea model, care pare simplu, dar e destul de complicat, în sensul că necesită deja foarte multă atenție și ceva materiale, îți cere vreo 3-4 nuanțe de lac de unghii roșu, astfel: Bright Red (roșu luminos), Burgundy/Red Wine, Negru sau Dark Purple. De asemenea, mai ai nevoie de: o pungă de plastic (din-aia alimentară, în care îți pui sandwich-urile de pachet, de exemplu), bandă adezivă tip scoci, bețișor de vată sau o pensulă de pictat, soluție de curățat unghiile. E ușor de realizat acest model de unghii, în 4 pași simpli:

1. Colorează-ți unghiile cu cea mai deschisă nuanță de roșu. Folosește bandă adezivă ca să-ți acoperi pielea din jurul unghiilor. Această metodă va face să ai cât mai puțin de curățat la final.

2. Pictează punga alimentară cu linii subțiri din fiecare lac de unghii în nuanțe de roșu pe care îl ai.

3. Ridică punga și apasă unghia în lacurile de unghii. Mișcă puțin unghia în jur, pentru a se amesteca bine culorile.

4. Curăță-ți marginile și cuticulele cu un bețișor de vată îmbibat în lichid de îndepărtare a lacului de unghii. Poți adăuga un strat de lac de unghii de suprafață, pentru finisaj și un plus de strălucire și… ești gata! 🙂

tutorial unghii în nuanțe de roșu gradate pentru Halloween vampiriță

Poți urma acești pași și în cazul primului model de unghii, despre care îți povesteam mai sus, ca să nu te chinui altfel. Îți ia mult mai puțin timp. De asemenea, aceste modele se pot folosi cu ușurință și în alte ocazii, chiar le porți purta și în zilele obișnuite, doar că asortate unui outfit specific, de Halloween, vei aduce mult mai ușor în plan ideea pe care vrei să o pui în scenă. Poți încerca însă, în alte zile, și cu alte nuanțe de culori. 😉

unghii pentru Halloween motiv vampiriță sânge roșu în degrade Sinister-Sombré

unghii rosii pentru halloween tema vampirita ca sangele

 

Tot pentru vampirițe este și ideea de mai jos, în care imaginea despre cum s-o pui în aplicare, vorbește de la sine. Îți trebuie doar puțină răbdare, ceva talent la desen și niște lacuri de unghii bune: lac de unghii alb, ca bază, lac de unghii negru și lac de unghii roșu, pentru realizarea desenului.

Unghii pentru Halloween pictură motiv vampir

 

Niște accesorii tip degete cu unghii pentru Halloween de vampiriță și de vrăjitoare, găsești aici.

 

Unghii de  Halloween cu ochi fosforescenți

O idee simpatică și care nu îți va solicita prea mult timp sau răbdare, și nici prea mult talent într-ale pictatului, e cea de mai jos, cu ochișori simpatici, care vor surâde chiar și în întuneric, ca niște mici fantome. 🙂 Ai nevoie doar de un lac de unghii de culoare neagră (sau orice culoare, cât mai închisă) și un lac de unghii fluorescent, care să se vadă în întuneric bine. În club, aacest model va arăta genial. 🙂

E simplu de realizat: peste lacul de unghii negru, sau de culoare închisă, pictezi aleatoriu buline, cu alb sau o culoare foarte deschisă. Nu le picta la fel pe fiecare unghie, ci la distanțe diferite, haotic. Apoi, aplică peste ele lac de unghii fosforescent/fluorescent. La final, desenează în interiorul acestor buline alte buline, cu lac de unghii negru sau, mă rog, culoarea de la bază, închisă, pentru a finisa ochișorii. După ce se uscă bine totul, aplică un lac de unghii incolor, ca top coat, pentru protecție. Gata! 🙂

unghii de Halloween negre cu ochi fosforescenți

Unghii de Halloween – motiv Frankenstein

Dacă ai răbdare și te pricepi cât de cât la pictat, poți să-ți pictezi unghiile în orice culoare de bază, mai deschisă însă, nu foarte intensă, iar după ce acest strat de bază se usucă, poți începe să desenezi, cu un lac de unghii de culoare neagră sau orice culoare mai închisă, contrastantă stratului de bază, niște linii care să se asemene unor cusături specifice celor de pe corpul lui Frankenstein. 😉 Ajută-te de un ac sau o scobitoare pentru asta, dacă nu dispui de accesorii speciale pentru făcut unghii sau de o pensulă foarte subțire, fină. Nu e greu, vei vedea.

unghii pentru Halloween  model cusături Frankenstein-inspired-nail-art-easy-pull-off-home

Dacă ești însă mai leneșă și nu vrei să pierzi mult timp realizându-ți o manichiură tematică, de Halloween, poți să-ți aplici abțibilde tematice, peste lacul de unghii preferat, în orice culoare ar fi el. Abțibilde pentru unghii, pe teme variate, de Halloween, găsești aici.

abțibilde unghii accesorii Halloween

 

Ei, și-acum… Distracție plăcută în seara/noaptea de Haalloween! 🙂