Imprimeuri florale pe imbracaminte si incaltaminte de vara, costume de baie cu imprimeuri florale, sandale cu imprimeuri florale, bijuterii si accesorii cu flori, rochie de vara de ocazie cu imprimeu cu flori.

Știu că v-am mai tot vorbit despre câte de frumoase sunt florile și de cât de bine au fost integrate în modă și accesorii, aducând rafinament și bun gust în toate. Aproape că nu e formă de artă să nu se fi inspirat vreodată din magia și farmecul florilor: colorate, pastelate, albe, simple sau bogate în petale! De la mari pictori, sculptori până la… creatori și designeri de modă au pus în valoare fiecare, la un moment dat, florile.

Dar parcă și luna aceasta au explodat mai mult ca oricând, deși imprimeurile florale se tot poartă de anul trecut, când, de altfel, au frevenit din trendurile apuse. Acum, în această perioadă a anului, după primăvară, pare să fi apărut o altă primăvară printre haine, accesorii și produse cosmetice și de beauty… toate se inspiră din flori, fie că-i vorba de haine, farduri, alte produse de machiaj, lenjerie intimă, încălțăminte, bijuterii și accesorii pentru haine, genți, toate au rezervat un loc special florilor romantice.

Hmmm, păi să începem cu începutul și cu o scurtă recapitulare, să vedem cum au ajuns din nou florile subiect de discuție printre designeri și marile case de modă. Deși nu-i greu, când un pictor celebru ca Monet, de pildă, crea opere de artă din câteva elemente florale. Apoi, în primăvara aceasta, inspirată sau nu de Claude Monet sau de alți pictori, casa de modă Chanel lansează colecția de farduri de obraz (în nuanțe de blush roz romantic) „Jardin de Chanel”, care pun în valoare florile roz delicate. Inclusiv fardurile au un design elegant și feminin, delicat, cu flori embosate, ce face ca fardul să fi fost sculptat de un sculptor renascentist. Vei găsi în aceeași colecție și pudră iluminatoare, precum și varianta de farduri de pleoape Ombres, cu un design la fel de lovely.

În îmbrăcăminte, rafinamentul florilor a fost introdus odată cu defilarea Laetitiei Casta la ultima prezentare de modă a Yves Saint Laurent, în 1999, când modelul a purtat o rochie din flori superbe. De atunci, rochiile cu flori revin și revin, fac o pauză, se reinventează ca modele și reapar și mai spectaculoase. De pildă, avem aici o rochie-spectacol cu imprimeu floral multicolor, cu care vei face furori vara aceasta, atât la ținute de zi, cât și de seară, desigur adaptate după ocazie și stilul personal.

elemente florale la moda

 

Nu știu dacă știți, dar până și muzica s-a inspirat din flori, de la marii clasici până la… Rolling Stones, al căror al doilea album, din 1967, s-a numit „Flowers”. Alexander McQueen, nu de puține ori, a ales pe coperta invitațiilor la defilările casei de modă, fotografii cu flori… Ca să nu mai vorbim de rochiile create acolo.

De la rochii, ușor-ușor, elementele florale au fost introduse și în piesele de lenjerie intimă, devenind astfel extrem de romantice și suave, pentru un look delicat și foarte feminin. Mai ales sutienele abundă în elemente florale, delicate. Mie îmi place acesta: cu imprimeu cu dungi verticale, peste care au fost desenați niște trandafirași roz stil shabby chic cu frunze de un verde viu. E buretat și delicat. A-do-ra-bil! 🙂 Și acești chiloței tip bikini cu imprimeu floral de aici sunt încântători.

lenjerie intimă imprimeu floral

 

Acum că e vară, neapărat trebuie să mizezi pe plajă pe un costum de baie în stil retro cu imprimeuri florale romantice. Sunt în topul preferințelor mele, fără îndoială, și vin atât de frumos pe corp. N-ai cum să nu le adori. Am găsit aici o mulțime de modele frumoase de costume de baie cu imprimeuri florale – măcar unul pe stilul tău tot găsești! 😀

Bineînțeles că nici încălțămintea nu a rămas evitată în ceea ce privește trendul florilor. De la cea comodă, sport, precum tenișii și converșii, până la cea mai elegantă, cu toc, încălțămintea care urmează tendințele de imprimeuri florale încă e la modă. Mai ales vara. Și arată grozav, conferind un aer proaspăt și fresh outfitului tău! 🙂 Mie îmi plac mult aceste sandale cu talpă înaltă tip wedges și imprimeu floral, de aici.

imprimeuri florale incaltaminte costume baie

Și la accesorii alege să porți flori… caută unele handmade, pentru că pot fi lucrate pe stilul tău. O mare diversitate de lucrușoare realizate și cusute manual, cu flori, vei găsi aici, de la bentițe de păr până la coliere, cercei, broșe, după gust.

Happy ♣Flower♣ Summer! 🙂