Ca să arăți mai înaltă și mai slabă decât ești în realitate, ar trebui să te îmbraci tot timpul din cap până-n picioare în negru! Probabil ai mai auzit și tu soluția asta. Da, classy și elegant negrul, dar… nu e firesc să porți doar negru. Hai să vedem ce alte soluții mai sunt!

Din fericire, există și alte trucuri care pot crea iluzia optică de alungire/slăbire, în afară de a apela mereu la negru. Iată mai jos ce metode folosesc eu ca să par vizual mai slabă și mai înaltă:

 1. Poartă oufituri monocrome.
 2. Creează contrast: de textură sau de culoare, purtând ceva peste, în layering: o vestă, o cămașă deschisă, un bolero…
 3. Lasă deschisă piesa pe care o porți deasupra pentru un maximum de verticalitate a liniilor.
 4. Orice dungă, până și cea mai mică, dintr-un imprimeu, trebuie să fie verticală.
 5. Dacă pui pe tine șal sau eșarfe, prinde-le lejer, cu capetele lăsate libere. Nu cumva să te gândești să faci vreo fundă!!
 6. Culoarea ciorapului trebuie asortată cu cea a pantofului sau a fustei/pantalonului scurt ori 3/4.
 7. Ferește-te să porți curele late sau să-ți prinzi eșarfe late pe talie sau șold. În nicio împrejurare, nici pe plajă. 😉
 8. Poartă coliere, lanțuri etc. lungi.
 9. Cu cât mai înalte tocurile, cu atât mai bine. 🙂
 10. Alege decolteurile în V.
 11. Dacă ai de ales, optează pentru elemente vizuale puternice, cum ar fi fermoarele late, plasate vertical.

Extra tips:

 • Monocrom nu înseamnă neapărat plictisitor – e foarte cool să mixezi materiale, texturi, cum ar fi piele și tricotaje.
 • Dacă ești chiar mică-mică de înălțime, trebuie să ai grijă să micșorezi totul la scală (imprimeurile mai mici, buzunarele aplicate etc.) ca să nu te încarce optic.
 • Nu face greșeala de a opta doar pentru piese vestimentare lungi / construite pe lungime. Contrastele de lungime și proporții sunt foarte potrivite aici. Combină o jachetă mai lungă cu o fustă scurtă, o jachetă scurtă cu pantaloni lungi etc.

Tu ce alte trucuri mai știi pentru a părea mai înaltă și mai slabă? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii. Cu siguranță vor fi utile orice extra sfaturi împărtășite aici!

Sursă foto: Albumarium/Eduardo Maquilón