Cum să ne îngrijim sânii și cum să facem sânii să pară mai mari sau mai mici. Ce trebuie să facem pentru fermitatea sânilor.

Sânii sunt mari, mici, rotunzi ca un măr, de forma unui mugur sau al unor pere, apropiați ori mai depărtați. Dar cum ar trebui să arate sânii ideali? Destul de greu de spus, fiindcă oricum, sânii sunt foarte diferiți de la persoană la persoană, chiar de la mamă la fiică. În plus, fiecare epocă își are preferințele sale în acest sens: mici și ridicați în Evul Mediu, mai destinși în perioada Renașterii, grei, plini, materni în picturile lui Rubens etc. În zilele de azi, rotunjimile feminine au cote noi, dar, din fericire, nu s-a impus niciun standard, deși tot mai multe femei îți fac implanturi cu silicoane ca să îi aibă mai mari și mai fermi. Însă în timp ce unele femei aproape că nu au pentru ce să poarte sutien, altele și-au redus, prin operație estetică, sânii. Totuși, cred că toți sânii pot fi seducători, cu condiția să-și mențină suplețea pentru a da decolteului o alură încântătoare. Dar cum putem face asta? Ei bine, nu doar prin intervenții chirurgicale, ci și prin unele trucuri de frumusețe de care ar trebui să țină cont orice femeie. Astfel:

Ce să facem ca să avem sâni frumoși?

Noi, femeile, ar trebui să facem dușuri reci în fiecare dimineață, cel puțin la nivelul sânilor. Mișcările circulare, plimbând jetul de apă deasupra și dedesubtul sânilor, sunt un exercițiu excelent pentru tonifierea sânilor. De asemenea, pentru stimularea elasticității pielii și a circulației sangvine în regiunea toracică (unde se află sânii), este bine să alternăm dușurile reci cu cele calde, după care să ne ștergem cu un prosop uscat, mai aspru, frecând ușor.

Când practicăm sport, indiferent de tip (jogging, tenis, fitness), trebuie neapărat să purtăm sutien sau o bustieră – mai ales când jucăm jocuri cu mingea sau săritul corzii.

Dacă pielea de pe sâni este ridată din cauza expunerii excesive la soare, efectuați zilnic masaje sub duș, iar dimineața și seara, hrăniți pielea cu o cremă specială, adaptată tipului de piele și mai ales cu efect de fermitate, printr-un masaj vioi. Mai mult, data viitoare când vă expuneți la soare, protejați-vă sânii și decolteul cu produse cosmetice cu rol de „ecran solar” – cu un SPF cât mai ridicat.

Dacă totuși aceste trucuri de frumusețe pentru sâni nu dau rezultatele așteptate sau nu aveți răbdare să vedeți efectele lor în timp, pentru „înfrumusețarea” sânilor puteți apela și la chirurgia estetică. În cazul sânilor mari, se fac operații de reducere a volumului, pe când sânii mici se pot reface prin intervenții de creștere a dimensiunilor lor; totodată, sânii căzuți se pot remodela.

În plus, ne putem întări mușchii pectorali (și, implicit, sânii) prin exerciții speciale de gimnastică. Dacă ai sânii lăsați și dorești să remediezi acest neajuns prin gimnastică, înainte de a începe exercițiile respective, fă următorul test: ridică brațele deasupra capului, cu palmele bine strânse. Dacă sânii tăi nu se ridică și rămân în aceeași poziție, oricâtă gimnastică ai face, rezultatele sunt cam nule și va trebui, în final, să apelezi la estetică pentru remodelarea lor.

Tot pentru fermitatea sânilor, este recomandat să porți sutiene corespunzătoare formei sânilor, mărimii lor și vestimentației. De asemenea, în timpul sarcinii și alăptării, sânii trebuie susținuți corect. Și foarte important: pentru a scoate în evidență frumusețea bustului, adoptă mereu o ținută dreaptă, cu umerii îndreptați spre spate.

Ce să nu faci dacă vrei să ai sâni fermi și frumoși?

Nu sunt indicate curele de slăbire cu modificări rapide de greutate și nici dușurile și băile foarte fierbinți, care reduc elasticitatea țesuturilor și a pielii, implicit.

Nu face bine sânilor să dormi pe burtă. Știu, aiurea, și mie îmi place să dorm astfel… 😛

Să nu porți sutiene care să comprime, să aplatizeze sau să deformeze sânii!

Cum putem ascunde imperfecțiunile bustului și ale sânilor?

Dacă ai un bust bine dezvoltat, acoperă-l cu croieli cât mai simple și poartă coliere la baza gâtului. Nu te juca cu tot felul de formate, alege un sutien cu cupe foarte adânci și cu partea de jos întărită. Despre ce trebuie să purtăm când avem bustul mare, am mai scris în acest articol.

Dacă, în schimb, ai un bust mic, poți purta volane și gulere bogate. Poartă, de asemenea, sutiene mai groase și care să nu fie prea strâmte.

Dacă sânii tăi au o formă mai lată, alege un sutien tip „prințesă”.

Mai trebuie să știi că sânii goi, fără sutien, expuși sub rochii transparente sau tricouri mulate, nu sunt deloc excitanți, ci mai degrabă șochează, nefiind un element de seducție. Nu uita că sânii au fost și vor rămâne elemente esențiale ale frumuseții feminine!

Un decolteu trebuie mereu bine ales, astfel încât să stârnească și nu să omoare imaginația bărbaților. Evită, așadar, exagerările! Greșelile în materie de gust sunt cu totul nepermise la acest capitol.

Țineți minte: o femeie care se întreține își poate menține mult timp bustul în perfectă stare de frumusețe. Dacă vrei să rămâi suplă, caută mereu să menții un echilibru între șolduri, bust, spate și gât. 😉