Toamna și-a intrat deja în drepturi, motiv pentru care ar fi bine să îți pregătești garderoba pentru acest sezon. În acest scop ți-am pregătit, așadar, o selecție de câteva tipuri de jachete de bază, care să te ajute să treci cât mai ușor și cât mai bine peste toamnă. Sunt pentru toate buzunarele, pentru orice stil și personalitate.

Acest articol a fost gândit special pentru tine, tocmai pe motiv că sunt conștientă de faptul că multitudinea de haine prezente atât în mediul online, cât și în magazinele fizice pot da, adesea, bătăi mari de cap.

Astfel, chiar dacă de cele mai multe ori intri cu gândul de a-ți achiziționa o jachetă, s-ar putea să existe posibilitatea de a te întoarce cu orice altceva, doar cu jacheta nu.

Care este, de fapt, problema și unde greșim majoritatea de cele mai multe ori? Greșim prin simplul fapt că nu avem o idee exactă sau fixă despre ceea ce ne dorim. Greșim prin simplul fapt că nu cunoaștem în totalitate sfera aceasta a modei.

Iată, așadar, 8 jachete de toamnă care merită atenția sezonul următor. 8 jachete de toamnă care să te introducă și mai bine în lumea fashionului și care să te ajute să te decizi asupra a ceea ce-ți dorești.

Ești curios să afli mai multe despre jachetele de toamnă pe care le-ai putea alege?

Geaca de piele sau imitație de piele: preferata tuturor toamna

Geaca de piele sau imitație de piele se numără de foarte mult timp printre preferințele multora și, din câte se poate observa, aceasta își păstrează în continuare statutul. Ca urmare, nu este de neglijat nici sezonul acesta, nici următorul. Motivul pentru care încă se păstrează în top este foarte simplu.

jachete de piele pentru toamnă

Geaca de piele sau imitație de piele, mai ales dacă este aleasă cu grijă, fie că este în nuanțe de negru, fie că se prezintă în culori mai deschise, este foarte ușor de asortat și, mai mult decât atât, aceasta poate fi purtată atât cu adidași, cât și asortată cu o pereche de blugi și pantofi.

Se poate purta, așadar, chiar și atunci când vine vorba despre ținute mai casual sau elegante.

Jacheta din blană – o soluție pentru zilele reci de toamnă

Dacă este să fac o paralelă între jacheta de piele și cea din blană, jacheta din blană, spre deosebire de cea din piele, nu poate fi purtată chiar oriunde sau oricând. De ce este important acest aspect și de ce ascunde el o doză de adevăr? Lucrurile stau în felul următor:

O jachetă din blană este potrivită pentru acele momente când trebuie să te prezinți la evenimente cu tematică elegantă, cu atât mai mult cu cât aceasta reprezintă și o cheltuială destul de mare.

Ce îți recomand în acest caz? Din punctul meu de vedere, jacheta pe care alegi să o achiziționezi ar trebui să fie din blană naturală, pentru că aceasta va rezista mult mai mult în timp și aspectul acesteia va fi de nedescris.

haine de blană și cu blană pentru toamnă

Dacă însă ești de părere că aceasta este prea costisitoare pentru tine sau ești genul de persoană care ține prea mult la animale pentru a îmbrăca o astfel de jachetă, și cea din blană sintetică poate arăta la fel de frumos.

Trenciul – ideal în anotimpul de tranziție

Eu consider trenciul ca fiind opțiunea potrivită pentru ținutele de birou. În altă ordine de idei, la fel ca și jacheta de piele sau imitație de piele, acesta nu se va demoda niciodată, cu atât mai mult cu cât am observat că designerii au mare grijă ca pe piață să apară modele noi, în conformitate cu zilele noastre.

Trenciurile, de asemenea, de cele mai multe ori, sunt confecționate din materiale foarte rezistente la apă, aspect care le face foarte practice chiar și în acele momente când vremea de afară nu este una tocmai favorabilă.

trenciuri de firmă burberry pentru toamnă

Acestea vor fi tot timpul o alegere înțeleaptă și, purtate corespunzător, îți vor pune corpul în evidență, iar tu vei putea radia ca de fiecare dată. Cum îți sună acest detaliu?

Jacheta tip cămașă – o alternativă foarte bună la o geacă obișnuită

Jacheta tip cămașă este o opțiune potrivită, mai ales atunci când se optează pentru un stil mai aparte. Mulți dintre noi ne dorim să ieșim în evidență, astfel că jachetele de tip cămașă pot completa ținuta gândită și, în același timp, prin modele simple sau modelele  în carouri, în special tu, poți ieși în evidență, fără prea mult efort pe partea vestimentară.

jachetă stil cămașă de toamnă

Confecționată din bumbac sau din alte materiale calitative, jacheta  tip cămașă prezintă, adesea, elemente precum guler cu rever, buzunare aplicate în față, cu clapă sau fără, buzunare cu paspoal, închidere frontală cu nasturi metalici și se găsesc sub varianta cu mânecă lungă.

Jacheta din denim – mereu potrivită la început de sezon

Chiar și eu iubesc jachetele din denim, pentru simplul fapt că sunt atât de practice și se asortează perfect la o pereche de blugi, fie ea de culoare deschisă sau închisă.

Jachetele din denim sau jachetele de blugi, cum le spunem o parte dintre noi, nu se vor demoda niciodată, ci întotdeauna, când vine vorba despre primăvară sau despre sezonul de toamnă, ele vor fi un element vestimentar perfect, element nici prea călduros, nici prea subțire pentru schimbările de temperatură.

jachete din denim pentru toamnă

Tu ce părere ai despre jachetele din denim?

Jacheta cu buzunar tip marsupiu e perfectă toamna

Jacheta cu buzunar tip marsupiu este o jachetă perfectă pentru toamnă, însă aceasta nu se poate purta oricând. Deoarece se îndreaptă spre zona elementelor vestimentare sportive, se va asorta, mai degrabă, cu o pereche de pantaloni care să vizeze tot această zonă.

Poate fi purtată fără probleme cu adidași, dar și cu pantofi, atâta timp cât partea de jos este aleasă corespunzător.

jachetă cu buzunar frontal tip marsupiu

Variante există! Ea poate fi purtată mai ales de  persoanele inventive, care preferă să iasă în evidență, dar este potrivită și pentru acele persoane care-și doresc o ținută safe, cu care să nu dea greș.

Tu din ce categorie faci parte?

Jachete tip parka – numai bune la început de toamnă

Ce pot să îți comunic despre această jachetă?

În ceea ce privește parka, aceasta este un tip de jachetă foarte călduroasă și se potrivește, în mare parte, ținutelor casual, purtate în mod regulat.

Mai mult decât atât, parka este o jachetă prevăzută cu glugă și se prezintă ca având blană la interior.

jachete tip parka de toamnă

Paltonul cu două rânduri de nasturi

Nasturii sunt un element foarte căutat în zilele noastre, tocmai pentru că ei conferă un plus de eleganță. Bazându-se pe același principiu, creatorii de modă și  designerii vestimentari au creat paltonul cu două rânduri de nasturi.

Acesta se poate asorta cu ușurință la ținutele office sau elegante, fiind ideal pentru sezonul de toamnă și chiar iarnă. De altfel, în cazul în care ajungi la concluzia  că este mult prea simplu, paltonul cu două rânduri de nasturi poate fi accesorizat cu un cordon sau un guler detașabil.

paltoane de toamnă cu două rânduri de nasturi

Ție care dintre aceste modele ți-au atras atenția? Care este alegerea ta pentru sezonul următor? Scrie-ne în comentarii, în josul paginii, părerea ta. Contează mult pentru noi!