Am părul vâlvoi, de regulă. Neastâmpărat și neascultător, adesea. Așa că, la orice ocazie, mă bucur să pun mâna pe un produs anti-frizz, care să-l potolească. Cam așa s-a întâmplat și cu acest lapte de păr leave-in Cristophe Robin No Frizz Care x Style, despre care vă povestesc mai jos.

Așadar, m-am bucurat să am în royal beauty boxul de la LookFantastic, pe care l-am achiziționat mai ales pentru peria de curățare FOREO mini-Luna Play, și un produs care să potolească părul meu zburlit și care nu se așază cuminte de la sine, ci necesită ajutor pe partea asta.

Este vorba despre laptele de păr leave-in Christophe Robin No Frizz Care x Style. Nu știam nimic despre el când am comandat beauty boxul, nici de brand, nici de ceea ce implică un… lapte de păr, fie el și anti-frizz.

Deși am probleme cu părul neastâmpărat, recunosc că nu am prea utilizat produse anti-frizz până acum. Am preferat să-l fac mai ușor de potolit încă de la spălare, unde masca și balsamul de păr îmi sunt cele mai bune prietene. Și, eventual, ulei de păr, la final.

Apoi, fie îl întind cu placa, fie îl ondulez, pentru că al meu păr e ambele: și ondulat, și drept, și mereu, dar mai mereu, cu firicele care ies mereu din el, nepotolite și stricând-mi coafura.

Primele impresii despre laptele de păr leave-in Christophe Robin No Frizz Care x Style

Așadar, fără să știu prea multe despre acest lapte de păr, am început totuși să-l folosesc cât mai repede, ca să văd ce poate face.

Încă de la prima utilizare, m-a surprins că nu are miros, deci zero parfum, e cu o formulă cremoasă, ușoară, non-greasy, ca un lapte demachiant și, după ce îl aplic cu mâinile prin părul umed, deși îmi mai rămâne pe mâini, nu mă deranjează, pentru că are un efect hidratant și pentru pielea mâinilor.

Așa că, mai nou, nici nu mă mai spăl pe mâini după ce-l aplic pe păr. Căci efect… 2 in 1 (și pe păr, și pe piele), ceea ce iubesc. 😀

lapte de păr vegan anti-frizz Christophe Robin No frizz_Care x Style review și păreri

Apoi, efectul resimțit pe păr e foarte mișto, încă de la aplicare, ca și cum ai aplica o cremă, mască sau un balsam fin pentru el, care îl și descurcă ușor în același timp. Eu, una, ador că e un produs de păr benefic atât de practic, căci e leave-in. Îl aplici, te simți bine și în timpul aplicării, masezi puțin dacă vrei, și îl lași acolo așa, să-și facă treaba.

Când părul meu cu el aplicat se usucă natural, fără uscător, iese extraordinar: cu onduleurile lui naturale, pe care le relevă ca stil beach waves, după plajă. Arată astfel foarte bine, cu volum, ondulat natural, fără firicelele acelea enervante, frizzy, care ies mai peste tot și strică tot. Ca o coafură boho style.

Brandul Christophe Robin este al unui hair-stylist din Paris, dar acest produs e made in Italy. Tipul a creat brandul chiar la începutul anilor 2000, din pasiunea pentru păr și pentru a reda frumusețea lui naturală. Este renumit mai ales pentru creațiile sale prin vopsitul părului, unde s-a impus și în rândul starurilor de cinema și ale supermodelelor.

A creat multe produse de îngrijire a părului, naturale, chiar și produse de vopsire, de care e cel mai pasionat, dar și produse de îngrijire a pielii, recent.

Cum se aplică laptele de păr Christophe Robin No Frizz Care x Style

Eu pompez din tubuleț în palmă o cantitate destul de potrivită de produs și o aplic pe părul umed, nu uscat, nu ud, imediat după spălarea pe cap. O las așa în păr, după ce am distribuit-o cam pe toată suprafața părului și las părul să se usuce natural, pentru a-i releva onduleurile naturale.

Pot să și usuc părul cu foehnul după ce am aplicat laptele de păr Christophe Robin No Frizz Care x Style, dar nu va ieși la fel de ondulat. Însă forma și suplețea lui e menținută, potolind-o și făcând firul de păr să arate mai bine, mai natural și să se așeze mai bine. Părul are și el o formă mai așezată, ordonată. 🙂

Efectul său anti-frizz și hidratant pentru păr chiar rezistă pe păr, e de durată.

lapte de păr anti-frizz Christophe Robin No frizz Care x Style_review și păreri

Îmi place că pot să-l aplic atât pe părul umed, cât și pe cel uscat. Îl potolește la fel de bine și îl așază / hidratează la fel de bine, indiferent cum aleg să-l aplic.

Formula aceasta anti-frizz a laptelui de păr Christophe Robin No Frizz Care x Style asigură o triplă acțiune:

  1. Hrănește firul de păr: prin untul de shea, bogat în vitamine, omega 3 și 6, accelerează nutriția;
  2. Protejează: moringa din compoziție acționează ca un scut împotriva poluării, încălzirii (până la 230 grade Celsius) și a oxidării părului/decolorării/vopsirii părului.
  3. Îmblânzește: formula cu o concentrație puternică sigilează cuticulele părului pentru o finisare structurată, fără aspect frizz, care durează până la 48 h.

Acest lapte de păr Christophe Robin oferă protecție anti-frizz pentru toate tipurile de păr, chiar și pentru cel mai frizzy. Ușurează și uscarea părului cu uscătorul, prin îmblânzirea firicelelor neplăcute care se ivesc din păr, fără să încarce părul. Oferă control complet și rezultate instant.

Formula laptelui de păr tip balsam leave-in Christophe Robin No Frizz Care x Style

După cum menționam mai sus, acest lapte de păr are o formulă ca de lapte demachiant, de fapt, deloc parfumat, foarte cremos și hidratant și pentru piele.

Încă de pe ambalaj, ni se spune că e un lapte SOS anti-frizz pe bază de unt de karité / unt de shea, care hrănește, protejează și disciplinează părul.

Totodată, din prima ni se subliniază că nu necesită clătire. Apoi, stă notat că e din 99% ingrediente de origine naturală. Fără parfum, alcool, silicon. Chiar aș zice că se simte ca un produs raw-vegan, de unul de acest fel îmi amintește.

Lista de ingrediente arată în cea mai mare parte naturală, așa cum spune din prima că e:

Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Propanediol, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter*, Cetearyl Olivate, Glycerin, Sorbitan Olivate, Pca Glyceryl Oleate, Ethylhexyl Stearate, Moringa Pterygosperma Seed Extract, Linum Usitatissimum Seed Extract*, Fructooligosaccharides, Saccharide Isomerate, Sodium Pca, Xanthan Gum, Lactic Acid, Ethyl Lauroyl Arginate Hcl, Sodium Phytate, Benzyl Alcohol, Cinnamic Acid, Maltodextrin, Citric Acid, Sodium Citrate.

lapte de păr anti-frizz Christophe Robin No frizz Care x Style_vegan_ingrediente

Formula e vegană, naturală, deloc grasă. Nu se simte ca și cum aș fi aplicat nu știu ce pe păr, adică nu prinde impurități, praf, deși pare cremoasă. Chiar îmi place cum se simte pe păr, hidratându-l și îmblânzindu-l ușor, fără să-l încarce cu ceva.

Și tubul alb, curat, reflectă același lucru: lejeritate, curățenie, minimalism. Vine într-un tub tip spray, cu capac, dar cu pompiță pentru dozare, în loc de spray. Tubul are 150 ml.

Dozarea produsului prin pompiță se face ușor, întrucât textura lăptoaso-cremoasă îl face ușor de pompat, dar și de distribuit în păr.

lapte de păr anti-frizz Christophe Robin No frizz Care x Style textură_review și păreri

Textura se laudă a fi non-umectantă, adică nu încarcă părul și nu-l sleiește, e non-grasă, non-lipicioasă (pentru că nu are siliconi în el) și pătrunde ușor în păr, fără a lăsa reziduuri. Ca un lapte.

Finișul e natural; mie îmi scoate în evidență onduleurile de la mama naturii lăsate, fără mari eforturi. Deci aspectul final al părului nu pare forțat, artificial.

El se aplică pe păr umed (nu ud), de la rădăcină până la vârfuri, inclusiv pe baby-hair de pe marginea coamei capilare. se poate lăsa pe păr să se usuce natural sau poate fi utilizat și când te usuci cu uscătorul.

Pentru o refinisare sau refixare a coafurii, poți aplica produs și pe păr uscat, pentru a elimina chiar și cel mai încăpățânat fir de păr frizzy.

lapte de păr anti-frizz Christophe Robin No frizz_review și păreri

Se aplică ușor, aderă rapid la structura firului de păr, pătrunde repede și ușor în păr. Se întinde și fără piedici.

Prețul laptelui de păr tip balsam leave-in Christophe Robin No Frizz Care x Style. Merită?

Produsul este desemnat ca fiind premium, de lux. Nu știu cum se marchează astfel cosmeticele, însă da, e un produs scump el, în sine. Prețul îl face cu adevărat de lux (vezi aici prețul actual), dar, de fapt, el se justifică prin produsele 99% organice, de la ferme organice, vegane, aproape raw-vegane aș zice.

Din acest punct de vedere al naturaleții și al efectului hidratant pe care îl are pe păr, pot spune că își justifică prețul, însă doar pentru efectul anti-frizz și ca produs de îngrijire a părului, simplu, oricât ar fi de vegan și natural, nu aș da banii. Nu în mod obișnuit. El merită, dar eu zic că aș putea să-mi potolesc și altfel părul neascultător. 😀

Noroc însă cu dealul la cutia royal de la LookFantastic, că am avut și eu ocazia să descopăr acest brand și să folosesc un astfel de produs pentru părul frizzy. 😛 Că numai acest produs la preț întreg face cât jumătate din cutie.

Altfel, în mod obișnuit, nu știu dacă ajungeam la acest produs și l-aș fi descoperit. Și încă în varianta sa de bază, full-size, deci nu miniatură.

Concluzii după utilizarea laptelui de păr Christophe Robin No Frizz Care x Style

Mie îmi place foarte mult ce îngrijire a oferit părului meu, pe care a reușit să-l potolească acest lapte de păr Christophe Robin No Frizz Care x Style.

De altfel, pe lângă potolirea lui destul de mult, chiar pentru câteva zile bune, îmi place că îngrijește bine și mi-a redus din vârfurile deteriorate, deși am stresat și acum destul de mult firul de păr.

Dar, datorită onduleurilor naturale pe care le relevă, când aplic produsul și-l las să se usuce natural, am tendința să nu mai folosesc placa și nici uscătorul, deci nimic pe parte termică. Ceea ce e de bine și mă bucur că acest lapte de păr mă ajută și din acest punct de vedere.

Îmi place textura sa lejeră, non-grasă și plăcută inclusiv pe pielea mâinilor. E o plăcere să-l folosesc. Ca să nu mai spun că e natural, fără parfum și alți alergeni. E ușor și rapid de utilizat oricând vrei să hidratezi, energizezi sau să potolești părul care nu vrea nicicum să se așeze ordonat.

Prețul ar fi un inconvenient, în rest nu văd absolut niciun defect pentru acest produs de păr anti-frizz. Dar, dacă ai noroc să-l mai prinzi la o ofertă bună, cum a fost pentru mine acest beauty box în care a venit, merită și nu ar trebui să eziți.

Despre păr care nu te ascultă și acest lapte de păr leave-in Christophe Robin No Frizz Care x Style, puteți urmări și în acest video dedicat: