A 16-a lectie de machiaj despre tipuri de fard de obraz, cum se alege, care ti se potriveste, cum se aplica.

A trecut mai bine de jumătate de an de când am publicat ultima oară o lecție de machiaj – ultima lecție de make up era despre cum să aplicăm blush-ul ca să accentuăm diferite părți ale chipului. Continuăm și acum în aceeași temă și vă vom povesti tot despre fardul de obraz – texturi, tipuri – ce atuuri are fiecare și cum îl alegem; la fel, ce tip de pensulă de blush e mai potrivită. Hai să vedem! 🙂

Ce tip de blush să folosesc?

De acord, acum au apărut atâtea tipuri de produse de beauty și make up, și implicit de blush-uri, că nu mai știm ce să alegem. Uneori, suntem tentate să ne luăm din fiecare tip, ca să vedem cum sunt. Ceea ce nu numai că e o greșeală, pentru că nu orice tip ni se potrivește, dar este și o cheltuială în plus. De asemenea, fiecare tip de textură imprimă o tehnică aparte de aplicare. E firesc, într-un fel se aplică o cremă și în alt fel o pudră, nu-i așa? Deci, fardul de obraz sub formă de pudră presată arată pe pomeți cu 2-3 tonuri mai deschis decât în cutie. Situația se schimbă când vine vorba de blush sub formă de pudră liberă: acesta va arăta pe obraz mai închis decât te aștepți.

Așadar, reține aceste trucuri în cazul în care vrei să faci cadou un blush unei prietene, iar dacă îl vrei pentru tine, nu-l cumpăra până nu îl testezi. S-ar putea să ai surprize.

tipuri de blush

Cum se alege pensula pentru blush?

Știi foarte bine deja că reușita unui machiaj depinde foarte mult de instrumentarul folosit. Forma și dimensiunea pensulei aplicatoare sunt cel puțin la fel de importante ca și calitatea fardului. Stay tuned!
Pensula de blush trebuie aleasă în funcție de mărimea și forma „merișoarelor” obrajilor tăi: zâmbește în oglindă, fotografiază-te mental și vei ști ce pensulă ți se potrivește. Nu-i bună nici mai mică, nici mai mare. În plus, trebuie să fie rotunjită la capăt pentru a distribui cât mai soft machiajul. Acești parametri te vor ajuta să obții un machiaj cool din prima, fără să fie nevoie de retușuri. La scurt timp după ce ai început, un blush tip pudră presată, te trezești c-ai dat de fundul cutiei? Înseamnă că faci deja risipă de fard. În câteva zile, „coronița” rămasă de fard se va sparge, iar blush-ul se va risipi prin portfard. Încearcă să antrenezi uniform fard de pe toată suprafața make-up-ului.

Atenție! 
Instrumentarul de machiaj NU este transmisibil. În primul rând, și foarte important, pentru că nu este igienic și, în al doilea rând, pentru că piesele au forme și dimensiuni personalizate, în funcție de forma feței și tipul de ten al fiecăreia.

Cum se alege blush-ul pudră?

Ai învățat deja că, înainte de al- cumpăra, primul pas e să îl testezi. Treci cu degetul peste fardul ales și apoi încearcă să-l cureți de fard. Dacă se ia imediat, înseamnă că nici pe obrazul tău nu va avea o viață prea lungă. Maximum 2-3 ore. Ți-e de-ajuns? Dacă-ți rămâne pe buricul degetului o urmă discretă, probabil că pe obrazul tău va zăbovi vreo 4-5 ore. Abia dacă se încăpățânează să nu se ia e semn că te poți baza pe el o zi întreagă, pentru că are în compoziție microuleiuri care îl fac mai aderent.

Sfat de aplicare al fardului

Pentru ca ochii să pară mai mari, în colțul extern al pleoapelor se aplică umbre închise și apoi se creează un degrade spre colțul intern, nuanțele alese fiind din ce în ce mai deschise. Este de foarte mare efect aplicarea unui fard sau creion deschis sidefat în colțul intern al pleoapei de jos. La fel, blush-ul trebuie să fie mai fad, sidefat și nu foarte accentuat.

Mai multe sfaturi utile poți urmări și în video-ul de mai jos: