Lectie de machiaj despre aplicarea fondului de ten, cum si unde se plica, cum corectam textura fondului de ten care nu se potriveste.

De două lecții în privința machiajului, am pătruns într-un nou capitol – despre piele, de unde ai învățat deja cum se stabilesc tipurile de ten și care sunt necesitățile și problemele sau machiajul care i se potrivesc. Am discutat și despre cum alegem fondul de ten potrivit, așa că acum, în lecția de față, ne-am gândit să aprofundăm mai mult subiectul fondului de ten.

Cum facem ca un fond de ten să se potrivească tenului nostru?

Tot în lecția trecută povesteam că îți poți repara culoarea unui fond de ten ales greșit și care nu e tocmai în ton cu culoarea tenului; la fel, dacă nu ai fost foarte inspirată în alegerea texturii sau l-ai primit cadou de la cineva care nu îți cunoaște bine tenul. Să vedem, mai concret, cum putem salva un fond de ten care nu ni se potrivește și care nu ar trebui totuși aruncat doar din cauza culorii sau a texturii.

Dacă ai un fond de ten potrivit culorii tenului tău, dar e poate prea uleios pentru pielea ta, nu trebuie să îl arunci sau să îl faci cadou mai departe. Îl poți amesteca, fără grijă, cu o linguriță de pudră pulbere (nu compactă!). Pudra respectivă va va putea absorbi uleiul în exces și va rezolva astfel problema.

Dacă, în schimb, fondul tău de ten îți usucă pielea, e prea matifiant și, totuși, culoarea lui se potrivește tenului tău, îl poți face să fie mai hidratant, amestecându-l cu puțină cremă de față, pe care o folosești de regulă pentru tenul tău.

Dacă fondul de ten are o textură prea fluidă și o putere prea mică de acoperire, e O.K. dacă îl amesteci cu puțin concealer și puțină pudră, vei reuși să îl salvezi și să îl folosești la nevoie.

Dacă, în schimb, fondul de ten are o textură prea densă, diluează-l cu puțin toner pe care îl folosești, de regulă, pentru reîmprospătarea tenului, sau cu apă distilată, pe care o poți lua de la farmacie. Nu folosi apă minerală sau, mai rău, apă obișnuită, fiindcă mineralele și alte substanțe ar putea schimba culoarea fondului de ten sau să îl oxideze. Dacă fondul tău de ten nu se află într-un recipient tip borcănel, care să îți permită, așadar, să torni tonerul sau apa peste, poți pulveriza apa sau tonerul direct pe față și abia apoi aplică fondul de ten.

Cu ce se aplică fondul de ten?

Cu cât stăpânești cât mai bine acest subcapitol, cu atât mai impecabil va arăta tenul tău. Eu recomand aplicarea cu degetele, așa aplic și eu fondul de ten, deoarece asigură o distribuire uniformă și un look cât mai natural al pielii și cât mai fresh. În plus, cred că această aplicare este și dintre cele mai igienice, pentru că, bineînțeles, te speli pe mâini înainte să te apuci de machiaj.

Aplicarea fondului de ten cu burețel special are mai multe dezavantaje. În primul rând, nu trebuie să folosești același burețel de două ori fără să-l speli. Între două aplicări, burețelul se umple de microbi, iar fața ta se poate umple astfel de comedoame și puncte negre. În al doilea rând, dacă folosești un fond de ten cu textură fluidă, burețelul îl absoarbe în mare măsură și nu vei face, astfel, decât o mare risipă de machiaj.

aplicarea fondului de ten cu burete

Unde se aplică fondul de ten?

Ca să înțelegi mai bine cum e cu aplicarea fondului de ten, gândește-te la fața ta ca la o coală de desen, iar la degetele tale – ca la niște pensule, iar la fondul de ten – ca la niște acuarele. Dacă aplici culoarea într-un colț al „paginii”, știi bine că nu poți s-o muți în centrul „colii”. Concentrarea cea mai mare trebuie să fie în porțiunea de unde ai pornit și să devină din ce în ce mai pală pe măsură ce te îndepărtezi. La fel trebuie să se întâmple și când aplici machiajul. De aceea, trebuie să ai grijă ca punctul de plecare în aplicarea fardului să coincidă cu porțiunea în care ai nevoie de maximum de culoare / concentrare de fond de ten.

Cel mai depigmentat perimetru al feței este, în mod normal, în zona bărbiei și sub pomeți. Acolo, fondul de ten are cel mai mult de suplinit.

Sfaturi de folosire a fondului de ten

Dacă folosești un fond de ten hidratant, pe vreme mai caldă sau în încăperi călduroase, nu mai este nevoie să folosești cremă pentru față. Totuși, asigură-te că machiajul tău are SPF-ul de cel puțin 10.

Dar, în astfel de situații, poți alege chiar să înlocuiești fondul de ten cu o altă variantă de make-up, precum o cremă colorantă sau ceea ce, mai nou, numim BB cream sau CC cream.

Vom continua discuția despre fondul de ten și în lecția viitoare de make up.