A 17-a lecție de machiaj: ce tipuri de blush există, cum se aplică fiecare tip de fard de obraz șio ce alternative avem la fardul de obraz.

De câteva lecții încoace, am început să dezbatem subiectul „blush” sau, pe românește, „fard de obraz”. Te-am convins că fardul de obraz ajută foarte mult la remodelarea feței și punerea ei în valoare. Cu lecția de față vom încheia capitolul despre blush. Vom dezvălui secretul unei aplicări perfecte, vom propune soluții în cazul unei aplicări greșite și vom prezenta atuurile blush-ului cu textură cremoasă.

Dacă blush-ul nu se întinde bine, nu e vina lui…

Dacă nu s-a aplicat armonios și te-ai trezit cu dâre pe față, nu e chiar vina fardului, ci, mai degrabă, a… ta: fie nu l-ai întins cum trebuie, fie ai supraîncărcat pensula cu make-up. Dacă o „arunci” în cutia de machiaj, nu vei face decât să te mâzgălești îngrozitor , cel mai probabil pentru că ai pus pe proprii pomeți de până la 10 ori mai mult blush decât este necesar. Maniera corectă presupune tamponarea ușoară, de 3-4 ori a fardului de obraz cu pensula, după care aceasta se scutură ușor, iar aplicarea se face cu mișcări circulare, descriind opturi cu pensula pe pomeți (sau unde ai învățat că trebuie să-l aplici pentru a-ți avantaja fizionomia). Doar așa blush-ul se distribuie uniform. Dacă vrei o culoare mai aprinsă în obraji, nu trebuie decât să repeți operațiunea. Mai bine revii decât să-ți pui prea mult de la început, să nu se aplice OK și să fii nevoită să te demachiezi complet și să o iei de la capăt.

fard-de-obraz-blush-si-cum-se-aplica

N-ai făcut bine dozarea blush-ului?

Ești prea „îmbujorată”? Pentru a deschide puțin culoarea fardului de obraz, aplică deasupra cu pensula un strat de pudră pulbere. Dacă vrei și mai puțină culoare, aplică deasupra pudră compactă cu burețelul. Dacă vrei să scapi complet de blush, n-ai decât să-l demachiezi cu un pic de cremă de față/loțiune și o dischetă demachiantă. În cazul în care n-ai nici cremă și nici dischetă la îndemână, „diluează” culoarea fardului de obraz aplicând peste ea un vârf de fond de ten.

Blush cremos

Acesta asigură cel mai natural look și de aceea mai este supranumit „a doua piele” (la fel ca și un fond de ten friendly cu tenul tău). Există totuși și un dezavantaj, minor, ce-i drept, al blush-ului cremos: nu este „de cursă lungă”, în sensul că se păstrează pe obraz doar în jur de 3-4 ore. Deci dacă ți s-a întâmplat ca în mod miraculos să te trezești că ți-a dispărut fardul, nu intra în panică. Nu-i nimic necurat la mijloc. 😛 Există o explicație logică: în timp, uleiurile din compoziția blush-ului cremos se combină cu fondul de ten și cu sebumul de pe față, la rândul lor cu uleiuri, ceea ce duce la estomparea sa. Dar efectul său e mult prea cool, așa că merită osteneala reaplicării. Îi poți totuși prelungi puțin viața fixându-l cu un pic de pudră., însă vei pierde din luciul său supersexy. (Nu te-aș prea sfătui, de aceea, să recurgi la pudrare…).
Aplicarea ideală a fardului de obraz cremos se face cu vârful degetelor – începi cu un pic de machiaj și revii pentru un plus de culoare. Varianta gradată nu dă greș niciodată. Însă dacă totuși te-ai lăcomit din prima și ai scăpat prea mult blush, poți elimina excesul cu ajutorul unui burețel pentru aplicarea fondului de ten.

Ce se poate aplica În loc de blush

Acum sunt tot felul de produse de make up cu efect 2in1. Pe lângă faptul că îți face chipul ciocolatiu, de exemplu, o pudră autobronzantă poate avea un efect superb de blush subtil. În plus, ca să obții un look bronzat, ai mai multe opțiuni. Fie folosești un autobronzant, fie o pudră bronzantă – sunt două opțiuni pe care le știi deja. Cea mai puțin riscantă este următoarea: aplică pe toată fața și pe gât nuanță de fond de ten apropiată de culoarea pielii tale, iar pe pomeți (eventual și pe tâmple), în loc de blush, un fond de ten mai închis. Vei arăta foarte bine, cu un minimum de efort. 😉

Alte lucruri despre blush poți citi și în lecția precedentă de machiaj.