Cum sa iti realizezi cel mai bine machiajul ochilor si al buzelor, in functie de trasaturile fetei tale.

Fiecare lecție de machiaj a venit cu trucuri utile pentru fiecare nevoie a chipului nostru. Am încercat să adaptăm lecțiile la nevoile cele mai comune ale fiecărei femei. Și cel mai util: să fii mereu, indiferent ce faci la nivel de make up, în armonie cu chipul tău. Fiecare machiaj pe care îl realizezi, oricât de mult ți-ar plăcea pe chipul cuiva, trebuie adaptat la trăsăturile specifice feței tale. Altfel, s-ar putea să obții efectul invers.

Astăzi vom încerca să discutăm puțin despre cele mai comune și folosite machiaje: machiajul ochilor și machiajul buzelor.

Machiajul ochilor

După efectul pe care îl au odată ce au fost aplicate, machiajele ochilor se împart în 3 categorii:

a) machiaje luminoase – alb, roz, bleu etc.

b) machiaje închise sau de contur – cu negru, marouri, griuri închise etc.

c) machiaje colorate sau strălucitoare – cu oranj, fuchsia sau glitter

Make up artiștii spun că cel mai bine pe arcadă se potrivesc fardurile luminoase, în pliul pleoapei – fardurile închise sau strălucitoare, pe pleoape – machiaj colorat, închis sau strălucitor.

Dacă ai ochii mari și rotunzi, îi poți pune în valoare cu tonuri închise sau medii pe pleoapă și în pliul pleoapei. Linia genelor va fi evidențiată doar pe pleoapa mobilă.

Ochii migdalați au nevoie de un machiaj în culoare deschisă pe pleoape și pentru a le evidenția forma, se trasează un contur complet pe linia genelor.

Ochii puțin oblici, cu un aer exotic, sunt favorizați de eyeliner doar pe pleoapa mobilă. Pe pleoapă aplică un fard în tonuri medii (bejuri) sau unul colorat, vivace. Accentuează pliul pleoapei cu o dungă de machiaj închis.

Cum faci ochii mici să pară mai mari? Dacă aplici pe pleoapă și arcadă un fard deschis, luminos și un bej în pliul pleoapei, vei crea efectul de ochi mai mari. Eyelinerul se aplică doar pe linia genelor de pe pleoapa mobilă.

Cum să obții buze senzuale prin machiaj?

Ai vrea ca gura ta să aibă altă formă? Poți folosi un lipliner / creion de buze tocit, nu ascuțit, în ton cu pigmentația naturală a buzelor tale. Un truc de machiaj al buzelor este să nu trasezi conturul decât în centrul buzelor. Evită colțurile ca să nu capeți un aer artificial. Accentuează crestătura în formă de M de pe buza superioară și arcuiește un pic mai tare linia de contur a buzei inferioare, tot pe centru, pentru un plus de volum.

Visezi la buze pline de volum? Studiază-ți cu mare atenție buzele în oglindă (ai nevoie de o oglindă care mărește). Vei vedea că sunt delimitate de două rânduri de linii: un prim contur, închis la culoare, și un altul alb, foarte subțire, exact deasupra. Pe acest (al doilea contur) trebuie să-l urmărești cu liplinerul, dacă vrei ca gura ta să pară mai mare, iar buzele să arate mai pline de volum. Nu depăși conturul, dacă nu vrei să arăți ca un clovn.

De asemenea, poți aplica o nuanță de ruj mai închisă la culoare în centrul buzelor, iar în restul – o nuanță din aceeași culoare, cu două-trei tonuri mai deschisă. Mai poți pune un strop de pudră bronzantă sau un fond de ten încis la culoare, sub buza inferioară, pe mijloc. Va crea un efect de mai plin, de volum în plus.