Lecție de machiaj cu trucuri de make up pentru evidențierea trăsăturilor feței.
Iată că am ajuns la ultima noastră lecție din cursul de machiaj – o lecție de recapitulare generală, care să reia toate sfaturile indicate în fiecare lecție de machiaj de până acum. Iată ce trebuie să reții în urma lecțiilor de machiaj pe care am încercat să le unim în articolele de aici:
Ai încredere în tine!
Cel mai important lucru pe care a încercat să ți-l insufle acest curs de machiaj este să ai încredere în tine și să te iubești așa cum ești. Mai ales că, bine plasat, machiajul face minuni, estompează toate defectele – pe care, de multe ori, le vezi doar tu. 😉 De asemenea, un machiaj pune în valoare toate calitățile. Hai să recapitulăm!
- Lecția 1 de machiaj: Analiza feței și a trăsăturilor feței pentru a ști cum să te machiezi
- Lecția a 2-a de make up: Analiza feței și a trăsăturilor buzelor, nasului, ochilor și sprâncenelor
- A 3-a lecție de machiaj: Teorii ale culorilor
- Lecția 4 de machiaj: Culori calde vs culori reci
- A 5-a lecție de machiaj: Culorile de machiaj potrivite
- A 6-a lecție de machiaj: Cum alegi culorile de make up în funcție de bijuterii
- Lecția 7 de make up: Instrumentele și accesoriile de machiaj
- A 8-a lecție de machiaj: Principalele linii directoare în machiaj
- Lecția 9 de machiaj: Alte linii directoare în machiaj
- Lecția 10 de machiaj: Machiajul în funcție de forma nasului și a ochilor
- A 11-a lecție de make up: Tipurile de ten
- A 12-a lecție de make up: Ascunderea imperfecțiunilor tenului și fondul de ten
- A 13-a lecție de machiaj: Tot ce trebuie să știi despre fondul de ten
- Lecția 14: Cum obții tenul perfect cu fond de ten și pudră
- Lecția 15: Cum aplicăm blush-ul ca să accentuăm părți ale feței
- Lecția 16 de machiaj: Tot ce trebuie să știi despre blush/fardul de obraz
- A 17-a lecție: Alte lucruri despre blush
- Lecția 18 de make up: Cum să ai sprâncene perfecte
- A 19-a lecție de machiaj: Machiajul ochilor și al buzelor
❤️ Citește despre:
Despre culorile complementare
Am început cursul cu câteva noțiuni de cromatică și am învățat să folosim culorile complementare – roșul și verdele, albastrul și oranjul, galbenul – violetul. Cu ajutorul lor poți ascunde pete sau cicatrici, poți accentua culoarea ochilor și a vestimentației.
Începând cu lecția a 3-a de machiaj: Teorii ale culorilor, am aflat că:
- verdele ascunde roșul (potolește roșeața unui coș);
- verdele ochilor se pune în evidență cu o culoare de machiaj ce conține roșu (roz, bordo, mov, maro-roșcat etc.);
- oranjul – ascunde cearcănele, eventuale semne din naștere, o vânătaie sau vinișoare mov (dacă ai pielea fină, străvezie);
- pune în evidență albastrul ochilor aplicând un machiaj cu fard oranj;
- folosește galbenul pentru a estompa cearcănele, eventuale semne din naștere, o vânătaie sau vinișoare mov.
Despre cum te ajută culorile în machiaj, poți citi și în:
Lecția 4 de machiaj: Culori calde vs culori reci
A 5-a lecție de machiaj: Culorile de machiaj potrivite
Vrei să-ți remodelezi fața?
Pentru că tot e în tendințe conturul feței și tot felul de trucuri de machiaj ca să îl obții în funcție de chipul tău:
- Fața lunguiață – pentru a o ajuta să câștige în lățime, se aplică blush pe pomeți, spre centrul feței. Astfel se creează impresia de volum.
- Fața rotundă – pentru a o subția se aplică blush pe tâmple, lateralele pomeților și un strop pe bărbie; astfel, accentul cade pe buze puternic.
- Fruntea prea înaltă – machiajul ochilor o să te ajute să estompezi acest neajuns. Make up-ul se plasează pe centrul peoapelor și se aplică mascara din belșug.
- Fruntea prea lată – trucul apelează tot la machaijul ochilor: aplică fardul la coada ochiului.
- Bărbia mică, nesemnificativă – folosește un ruj în culori deschise, calde.
- Bărbie masivă – pictează-ți buzele în culori vii, puternice.
- Nas lat – aplică pe laterale concealer sau fond de ten, cu două tonuri mai închis decât pieleea ta. Dar numai de la frunte și până la canalul lacrimal, nu mai jos, pentru că altfel vei arăta de parcă ai încasat-o.
- Nas cu baza lată – aplică același concealer sau fond de ten pe aripioarele nasului și el se v îngusta optic.
- Nas lung și ascuțit – același concealer sau fond de ten trebuie aplicat cu măiestrie pe vârful nasului și un pic în lateral și dedesubt, în zona nărilor.
Te poți ajuta și de lecțiile Machiajul în funcție de forma nasului și a ochilor și Cum aplicăm blush-ul ca să accentuăm părți ale feței
Fondul de ten – S.O.S.!
Nuanța potrivită de fond de ten se alege prin testarea produsului direct pe fața nemachiată, nu pe mână, așa cum face mai toată lumea. Înainte de încercare, ai grijă ca testerul să nu fie expirat. Se mai poate întâmpla și acest lucru nu este întotdeauna verificat în detaliu în magazinele specializate, din păcate. Și după ce ai ales nuanța, mai pot apărea probleme, din păcate:
- dacă fondul de ten e prea uleios pentru pielea ta, amestecă-l cu o linguriță de pudră liberă (nu compactă); aceasta va absorbi uleiul în exces;
- dacă fondul de ten e prea uscat pentru pielea ta, îl poți face mai hidratant amestecându-l cu puțină cremă de față;
- dacă fondul de ten are o textură prea fluidă și o putere prea mică de acoperire, amestecă-l cu puțin concealer și pudră liberă;
- Dacă, din contră, fondul de ten are o textură prea densă, diluează-l cu puțin toner/loțiune tonică sau apă distilată. Evită apa minerală, pentru că mineralele îi pot schimba culoarea.
Citește mai multe în lecția de machiaj despre fondul de ten.
Despre pudră
Pudra se folosește pentru matifiere și fixarea fondului de ten. Un simplu gest cu pensula „înmuită”în pudră liberă și apo scuturată, reprezintă o cantitate minimă, dar absolut suficientă pentru fixarea fondului de ten. Prin comparație, o aplicare cu burețelul din pudră presată este echivalentul a 5 până la 8 straturi de pudră liberă. Pudra presată este în primul rând practică: o poți purta cu tine pretutindeni fiind mult mai ușor de aplicat.
Citește mai multe trucuri de make up și în lecția Cum obții tenul perfect cu fond de ten și pudră.
Sprâncenele perfecte
Sprâncenele trebuie să pornească din dreptul canalului lacrimal și să se sfârșească la linia care unește coada ochiului cu aripa nasului. Orice trece de această delimitare va face ca structura osoasă să pară prea proeminentă. Ai nevoie de o oglindă care mărește, pentru că nimic nu este mai important decât să vezi foarte bine ceea ce faci. Regulile stricte de igienă sunt obligatorii și în cazul pensatului. Înainte și după smulsul firelor de păr trebuie să ștergi penseta cu o dischetă demachiantă îmbibată în spirt, iar la sfârșitul operațiunii zona pensată trebuie dezinfectată cu un nou puf de vată cu alcool. Sau apă micelară, ca să eviți utilizarea alcoolului pe ten pe cât posibil..
Despre sprâncene frumoase și cum le obții în lecția dedicată: Cum să ai sprâncene perfecte.
Machiajul ochilor
Unul dintre cele mai utilizate tipuri de machiaj este cel al ochilor. Acesta trebuie să îți pună în evidență ochii, în funcție de culoare, dar și de formă. Tot prin machiaj, îți poți corecta forma ochilor sau o poți scoate în evidență. Ai învățat deja că ochii mari se pun în valoare cu nuanțe mai închise de culoare. Ochii mici pot fi măriți din punct de vedere vizual dacă pe pleoapa mobilă aplici un fard deschis, luminos. Ochii oblici sau cei migdalați – la fel, pot fi accentuați prin culori de farduri bine alese și trucuri de machiaj.
Urmărește din nou lecțiile de machiaj despre teoria culorilor ca să știi cum să îți pui în valoare inclusiv culoarea naturală a ochilor. Iată că, astfel, vei observa că toate lecțiile de machiaj sunt în strânsă legătură și îți prinde foarte bine să le parcurgi pe fiecare în parte.
Vezi mai multe sfaturi în ultima lecție propriu-zisă de make up: Machiajul ochilor și al buzelor.
Cum să te machiezi pentru buze senzuale
Well, tot cu câteva trucuri de machiaj, poți obține un volum plin al buzelor, astfel încât să pară naturale și nu conturate artificial prin lipliner. Ultima lecție de machiaj despre machiajul ochilor și al buzelor îți arată câteva sfaturi de machiaj în acest sens, pentru buez cât mai pline și de efect, în mod natural.
Citește și lecția a 19-a de machiaj: Machiajul ochilor și al buzelor.
Acum, la finalul lecțiilor de machiaj, vă rugăm să ne spuneți, dragilor, cât de mult v-a plăcut cursul, cât de util vi s-a părut, ce alte curiozități mai aveți legate de acest domeniu minunat care este machiajul și ce alte trucuri de make up și frumusețe aplicați voi personal. 😉