Lentilele de contact Carl Zeiss Day 30 Spheric cu filtru UVA/UVB sunt ideale la început de drum ca purtător de lentile. Așa am început și eu să le port, așa că am decis să vă povestesc mai multe despre experiența mea cu ele aici. Mai jos review-ul meu. 😉

Lentilele de contact Carl Zeiss Day 30 Spheric cu filtru UVA și UVB sunt primele lentile de contact pe care le-am purtat vreodată.  Se întâmpla acum mai bine de 11 ani.

Pe lângă că experiența purtării de lentile de contact pentru prima oară, chiar și temporară, e ceva aparte și neobișnuit pentru oricine, mai era și șocul că aveam niște dioptrii destul de mari.

Dar medicul oftalmolog a știut să îmi propună niște lentile de contact potrivite pe care le avea ca mostre în cabinet, ca să mă mai obișnuiesc cu gândul că voi purta ochelari cu dioptrii destul de mari. Este vorba despre lentilele de contact Carl Zeiss Day 30 Spheric cu filtru UVA și UVB, cu care din prima m-am împăcat foarte bine. Dar mai multe vă las mai jos să citiți. 😉

Cum a fost prima experiență cu lentile de contact Carl Zeiss Day 30?

Cel mai mult și mai mult îmi plac aceste lentile de contact pentru că sunt prevăzute cu filtru UVA și UVB. Se știe că, atunci când ai lentile de contact, suprafața ochilor atrage și mai mult lumina solară și razele nocive devin cu atât mai periculoase. De aceea, se recomandă să porți ochelari de soare polarizați. Iar protecție în plus în acest sens pentru ochii tăi, mai ales din partea lentilelor de contact, ajută și mai mult.

Well, tocmai acesta e și motivul pentru care probabil medicul mi-a recomandat din prima aceste lentile de contact. Pentru că, fiind la prima experiență cu lentile de contact, nici nu prea știam că e imperios necesar să port ochelari de soare cu filtru UVA și UVB foarte bun. Asta oricât mi-ar fi transmis-o el – e greu până îți intră în obișnuință… și că ești miop și trebuie să porți ochelari, mai ales.

Dar, dincolo de acest aspect, al protecției în plus a ochiului prin filtrul UVA/UVB de care aceste lentile de contact dispun, Carl Zeiss Day 30 sunt foarte confortabile și au grijă de ochi, se simt foarte bine și sunt foarte plăcute la purtare, încă din prima. Așa, obișnuiești ușor ochii care nu au mai purtat lentile, cu ele.

carl zeiss lentile de contact pe care să le folosești ca începător_review

De calitate, nu mai vorbesc. De la acest brand, chiar vorbim de lucruri realizate impecabil, perfect. Nu am avut niciun fel de problemă cu aceste lentile, deși eram la prima experiență. Au fost ușor de aplicat și de scos și așa pot spune că mi-am „făcut mâna” și am ajuns să mă obișnuiesc cu astfel de alternativă la ochelari.

Se simt însă destul de bine pe ochi, spre deosebire de lentilele de contact pe care le utilizez acum și la care am ajuns după mai mulți ani de testat tot felul de tipuri – Top Vue Monthly – din hidrogel. Cele de acum sunt ca și cum nu aș purta nimic pe ochi, foarte fine și subțiri, deloc sesizabile, iar ochiul respiră bine prin ele.

Cele de la Zeiss sunt sesizabile în purtare, se simt destul de bine pe ochi, deși, repet, lentilele sunt foarte confortabile. Dar cred că și pentru acest lucru mi-au fost recomandate de la prima purtare: ca să le poți aplica și scoate ușor, la început, când e mai dificil să te obișnuiești cu acest proces. Cele subțiri și pe bază de hidrogel sunt mai greu de pus pe ochi și de scos, la primele experiențe.

Lentile de contact Carl Zeiss Day 30: avantaje minunate

Lentilele de contact Carl Zeiss Day 30 sunt lunare, se schimbă la fiecare 30 de zile – de aici și denumirea.  Ele sunt fabricate dintr-un material de înaltă calitate denumit Ocufilconm F.

Marginile lentilei sunt subțiri, ceea ce asigură o bună stabilitate pe ochi.

Ce mai ajută la aceste lentile de contact e că sunt disponibile într-o gamă foarte largă de dioptrii (de la –12.00 la +8.00), ceea ce ajută cam orice purtător de ochelari care vrea să treacă la lentile de contact, indiferent de tipul afecțiunii/vederii. Așa au ajuns Zeiss Contact Day 30 Spheric să fie preferate de către foarte mulți purtători de ochelari de vedere.

lentile de contact carl zeiss cu filtru UVA UVB și manipulare ușoară_review

Echilibrul dintre conținutul de apă și permeabilitatea oxigenului oferă confort și o purtare sigură și sănătoasă chiar și atunci când lucrez multe ore în fața calculatorului sau în încăperi cu aer condiționat. Acest lucru mă ajută foarte mult și constituie un avantaj enorm.

Și dincolo de protecția în plus pe care o oferă când stai mai mult timp în fața calculatorului și a ecranelor, aceste lentile merită și pentru filtrul UVA și UVB cu care sunt prevăzute.

Iar conținutul mare de apă asigură confortul în purtare pe parcursul întregii zile. În plus, sunt foarte bine tolerate de către purtătorii lor. Și da, sunt recomandate pentru începătorii în purtarea de lentile de contact.

De asemenea, sunt ușor colorate pentru a simplifica manipularea lor. Și acesta este un mare avantaj, dacă ești la început în ceea ce privește purtarea de lentile de contact.

Lentilele de contact Carl Zeiss Day 30 Spheric: alte detalii de luat în calcul

Singurul lucru care ar fi mai dificil e… prețul – lentilele costă mult mai mult decât cele obișnuite (și decât preferatele mele de câțiva ani – Top Vue Monthly).

O cutie de 6 lentile, cu purtare timp de 30 de zile, te costă vreo 120 lei (verifică aici prețul actual pentru lentile de contact Carl Zeiss), dublu aproape față de cele preferate de mine. Desigur, contează și brandul.

Dar dacă ai și dioptrii diferite de la un ochi la altul… hmm, deja nu mai e atât de distractiv. Însă da, confortul oferit, restul avantajelor wow și sănătatea ochilor tăi fac totul! În plus, o cutie de 6 lentile cu înlocuire lunară te ține 3 luni, dacă ai aceleași dioptrii la fiecare ochi. Desigur, dacă ai dioptrii diferite de la un ochi la celălalt, te costă mai mult, dar și timpul de purtare este prelungit: îți vor trebui altele noi abia după 6 luni.

Ca și cu alte tipuri de lentile lunare destinate purtării pe timp de zi, cu lentilele de contact Zeiss Contact Day 30 Spheric nu este indicat să dormi. Se dau jos la final de zi și se mențin în soluție de întreținere a lentilelor, în recipientul adecvat. Iar în a 30-a zi se înlocuiesc cu altele noi.

Iar lentilele de contact Carl Zeiss își merită din plin fiecare bănuț, fiind deosebit de calitative și prietenoase mai ales față de începători într-ale purtării de lentile de contact!

lentile de contact carl zeiss 30 spheric cu filtru UVA și UVB și prospect

Concluzii după purtarea de lentile de contact Zeiss Contact Day 30 Spheric

Mie mi-au plăcut mult aceste lentile de contact, mai ales că au ajutat ca prima experiență cu asemenea dispozitive să fie mult mai simplă și ușoară. Sunt foarte OK și recomandate pentru primele purtări, pentru a te obișnui cu lentile de contact, și deosebit de confortabile.

Chiar dacă sunt mai scumpe decât lentilele de contact obișnuite, Zeiss Contact Day 30 Spheric  chiar oferă și extra avantaje, perfecte pentru confortul tău, pe care nu trebuie să le ignori: filtre UVA și UVB, pliere perfectă pe globul ocular pentru un plus de stabilitate, protecție în fața ecranelor și a computerelor, material fin și subțire, cu conținut mare de apă, pentru confort sporit, spectru larg de dioptrii, lejeritate în manipulare și aplicare ș.a.m.d.

Ah, și cred că sunt singurele lentile de contact pe care le-am purtat până acum, care vin cu prospect în cutie. 🙂

Dacă ar fi să fiu din nou la primele purtări de lentile de contact, ca să mă obișnuiesc cu aplicarea și manevrarea lor, aș miza cu încredere pe lentilele Zeiss Contact Day 30 Spheric. Chiar merită!