Lectie de machiaj despre aplicarea blush-ului; principalele linii de aplicare a fardului de obraz, liniile directoare in make upul blush-ului; cum să corectezi defectele fetei prin aplicarea blush-ului.

Până la această lecție de machiaj de azi, am învățat împreună să ne analizăm cu atenție fiecare trăsătură a feței, să aflăm codul culorilor – primare, secundare, complementare, cum deosebim culorile calde de reci, care sunt nuanțele care ne pun cel mai bine în evidență ochii, tenul și părul. Totodată, am văzut că putem asorta cu succes machiajul cu bijuteriile sau cu îmbrăcămintea, dar și din ce ustensile e compus instrumentarul de make up; lecțiile de machiaj de până acum pot fi găsite aici. Odată cu lecția trecută, am intrat cu adevărat în studiul machiajului propriu-zis și vom putea pune astfel în aplicare informațiile pe care le-am aflat până acum.

Liniile directoare de aplicare a blush-ului

Linie în formă de „C”: Această linie trebuie să înceapă de pe frunte, deasupra sprâncenei, coboară pe tâmplă și se arcuiește în zona pomeților, pe care îi accentuează. Acoperă aproape întreaga „hartă” (de care vă spuneam în lecția trecută) și conferă feței un aspect sănătos. Cel mai bine, această linie de make up se purta în anii 80, însă nu s-a demodat niciodată, fiind considerată o linie simplă, deloc excentrică.

Linia de obraji ca două mere – Pur și simplu trebuie să zâmbești și să aplici blush-ul chiar în vârful celor două „movilițe” formate de obraji (vezi în foto 1).  Când te privești în oglindă sau pe foaia de calc realizată de la prima lecție, trasează două linii astfel: prima pornind din centrul pupilei și a doua – de la baza nasului. Asigură-te că porțiunea machiată se află la intersecția acestor două coordonate, fără s-o depășească. Această modalitate de machiaj conferă veselie chipului și avantajează persoanele cu pomeții masivi și frunte lată, pentru că atrage atenția de la orizontala feței spre centrul ei.

Foto 1
Foto 1

Linia care urmărește structura osoasă: Blush-ul se aplică imediat sub oasele pomeților (ca în foto 2), ca o umbră, și astfel oferă profunzime make-up-ului (impresia 3D). Această linie e foarte elegantă și se pretează și la un machiaj de seară. Ca să obții efectul dorit, ghidează-te după aceleași două linii ca mai sus – una pornește din centrul pupilei și cealaltă de la baza nasului – și de această dată ele creează granița ce nu trebuie depășită. În afară de faptul că este foarte elegant, acest machiaj oferă avantaj persoanelor cu fața lată și cărnoasă.

Foto 2
Foto 2

Pomeții înainte! _ prin această metodă, trebuie să aplici blush-ul pe muchia pomeților, pornind din centrul pupilei înspre ureche. Acest machiaj este unul dintre cele mai populare și pune accent pe orizontala feței, avantajând în special persoanele cu fața prelungă.

Linia de blush aplicat la coada ochiului – Mai precis, imediat sub coada ochiului, adică zona unde ne dăm cu anticearcăn (ca în foto 3), aplici o linie de blush. Aceasta e o metodă de avangardă, precem cele folosite de gheișe, punând mai mult ochii în evidență decât pomeții. Îl poți încerca atunci când vrei să adopți un stil de influență orientală; tot așa, poți să te dai cu ruj în același stil: cu o culoare mai închisă în centrul buzei și mai deschisă la extremități.

Foto 3
Foto 3

Linia de blush pentru bărbie mică/mare: Dacă ai bărbia mică, nesemnificativă, folosește ruj în culori deschise, calde, iar dacă te-ai procopsit de la natură cu o bărbie prea mare, masivă, îți poți colora buzele în culori vii, puternice.

Linia directoare de make up în machiajul buzelor

Această linie e pur și simplu dictată de conturul natural al buzelor. Ceea ce însă probabil nu știai este că fiecare dintre noi are 2 rânduri de contururi ale buzelor: unul explicit, colorat, cel peste care se aplică de obicei lip-linerul (creionul de buze) și unul alb, mai camuflat, care doar delimitează buzele pe dinafară, de restul pielii.

cum sa faci conturul buzelor

Dacă vrei buze mai cărnoase și ai distanța destul de mare între nas și gură, poți aplica lip-liner pe conturul alb, dar cu măsură, pentru că altfel poți arăta ca un clown. Ceea ce nu îți sugerăm să faci e să îți schimbi cumva linia conturului și foprma gurii din această linie directoare. Poți să-i mărești și volumul, însă doar cu condiția să-i păstrezi forma. Urmărește video mai jos, unde ți se explică acest truc pas cu pas! 😉

Nota bene! 

Pe lângă rolul estetic pe care îl are, un machiaj bine executat te ajută să-ți estompezi unele defecte de conformație. Bine plasat, el poate reconstitui forma potrivită a feței. Astfel, datorită acestei lecții, poți învăța cum să scapi de pomeții proeminenți, de bărbia prea accentuată sau de buze prea subțiri. 😉