Există câteva reguli de aur și lucruri de bază de avut în vedere când vrei să-ți aranjezi sprâncenele, singură sau la cosmetică. Alege mereu forma de sprâncene potrivită după forma feței tale! Iată cum!

Sprâncenele bine îngrijite nu vor deveni „mai puțin la modă” prea curând, ceea ce înseamnă că cei care se ocupă de ele la saloane vor avea mulți clienți.

Și sprâncenele făcute de un artist neprofesionist pot schimba dramatic modul în care o persoană arată. Cum eviți să faci o greșeală când îți alegi omul care să se ocupe de sprâncenele tale?

Ce greșeli trebuie să eviți atunci când ai grijă de sprâncenele tale?

Sunt gata să îți răspund la toate aceste întrebări într-un mod detaliat. 🙂

Acordă atenție instrumentelor de pensat și igienei

Pentru a forma sprâncenele perfecte, cosmeticienii folosesc pensetă, perii și multe alte unelte. Observă dacă cel care se ocupă de sprâncenele tale îți dezinfectează pielea înainte de a lucra.

Pensulele și periile trebuie să fie puse într-o soluție specială dezinfectantă, după fiecare client, și să treacă printr-un tratament termic.

Nu ezita să ceri informații salonului de frumusețe despre măsurile lor de siguranță, pentru că sănătatea ta depinde de ele.

Ai grijă la nuanța sprâncenelor

Pentru a colora sprâncenele, cosmeticienii folosesc fie un colorant special, fie o henna. Ar trebui să-ți întrebi cosmeticianul care dintre acestea vor fi folosite.

Acest lucru este important, pentru că henna este naturală și poate provoca o reacție alergică, în cel mai rău scenariu, poate chiar provoca boala lui Quincke. Deci, este mai bine să te testezi înainte, pentru o eventuală reacție alergică, atât pentru henna, cât și pentru orice ar putea folosi cosmeticianul.

Henna este puțin mai agresivă decât vopseaua și usucă părul, dar rezultatul este mai lung. Dacă nu ai probleme cu henna, ar trebui să o alegi.

Este important să alegi culoarea potrivită și un bun maestru în formarea și modelarea sprâncenelor, ca  să o poată face cu ușurință și poate chiar să amestece câteva nuanțe pentru a obține cea mai bună culoare.

Reține următoarea regulă: sprâncenele ar trebui să pară puțin mai întunecate decât culoarea parului natural, dacă ești blondă, și puțin mai deschise, dacă ai păr întunecat.

Nu-ți face microblade sau tatuaj de sprâncene

Microblade-ul și tatuarea sprâncenelor sunt proceduri prin care un cosmetician sau un artist de sprâncene atrage firele de păr în locurile din care lipsește. Dar chiar dacă ai sprâncene foarte subțiri, ar trebui să renunți la ideea de a te supune unor asemenea proceduri.

Există prea multe riscuri. Nu știi cum va reacționa pielea ta la pigment sau ce culoare vei avea în final și, dacă nu îți place sau îți dorești să o elimini, vei avea nevoie de o procedură cu laser. Nici măcar artiștii profesioniști de machiaj nu-ți recomandă această procedură.

Alege forma potrivită a sprâncenelor

Toți cosmeticienii de sprâncene își întreabă clienții despre forma sprâncenelor pe care ar dori să o aibă. Dar o persoană experimentată va asculta mai întâi clientul și va da recomandările mai târziu.

Un cosmetician profesionist de sprâncene va alege forma sprâncenelor în funcție de forma chipului tău și chiar în funcție de felul în care arată fața ta când vorbești. Ei acordă atenție multor detalii de care nici nu ne dăm seama.

Înainte de a trece la lucru, cosmeticianul tău ar trebui să te roage să te încrunți și să zâmbești: așa va vedea detaliile speciale care țin de față. De exemplu, dacă îți ridici ușor sprâncenele drept, atunci când vorbești, nu este nevoie de nicio ridicare suplimentară.

Desigur, clientul are dreptul să ia decizia finală, dar, totuși, un cosmetician bun încearcă să explice ce poate fi corectat și cum. Dacă un cosmetician și-a dat seama că ai ales forma greșită, ar trebui să te ajute să înțelegi exact ce este rău.

Uite cum să-ți analizezi ochii și sprâncenele, în funcție de forma feței tale, din lecția noastră de machiaj!

Sfaturi de bază pentru îngrijirea sprâncenelor

Nu trebuie neapărat să vizitezi un artist pentru sprâncene la fiecare două săptămâni. Există câteva lucruri pe care le poți face cu ușurință de la sine pentru a da formă sprâncenelor:

  • Împinge penseta cu capul în jos și plaseaz-o vertical, de-a lungul nasului, prin colțul interior al ochiului. Marchează linia de lucru pe fiecare sprânceană folosind un creion. Verifică dacă liniile de pe pod sunt simetrice. Îndepărtează părul dintre ele.

cum trasezi liniile de bază pentru sprâncene

Citește lecția noastră de machiaj despre cum să trasezi liniile de bază în conturarea sprâncenelor potrivite după forma feței tale. 

  • Marchează punctele finale introducând penseta pe partea exterioară a ochiului. Locul exact în care penseta atinge sprâncenele este locul în care trebuie să se termine părul. Îndepărtează părul dincolo de linia marcată cu creionul.
  • Acum trebuie să determini grosimea sprâncenelor. Desenează un punct care marchează partea cea mai de jos a părului și îndepărtează tot părul de dedesubt.
  • În final, formează arcul. Experții spun că vârful frunții trebuie să fie chiar sub osul frunții. Coada ar trebui să fie doar puțin mai subțire decât partea principală.
  • Pentru a fixa forma sprâncenelor și firele mai răzlețe, poți folosi un gel special de sprâncene.

Se ocupă cineva de sprâncenele tale sau tu ți le îngrijești de una singură? Ce pași și trucuri urmărești? Scrie-ne în comentarii, în josul paginii!

Sursă foto front page: burst.shopify.com / Matthew Henry