Lectie de machiaj cum sa iti trasezi liniile ochiilor, pleoapei, buzele, nasul si liniile sprancenelor, trasaturile fetei in realizarea machiajului, detaliile si forma ochilor, cum stabilesti forma buzelor si a nasului.
În prima lecție de make up pe care v-am prezentat-o, am analizat, cu ajutorul a două foi de calc, lungimea și lățimea feței; în amănunt, am trasat liniile frunții, pomeților, maxilarului și bărbiei. În lecția de azi, tot cu ajutorul foilor de calc, ne vom concentra pe buze, nas, ochi și sprâncene, fiindcă, pentru a realiza un machiaj reușit nu trebuie să pierdem din vedere nicio trăsătură.
A doua foaie de calc: analiza trăsăturilor buzelor și a nasului
Continuăm de unde am rămas: și anume, la a doua foaie de calcul pe care am trasat data trecută liniile frunții, ale pomeților, ale maxilarului și ale bărbiei.
Buzele
Ne interesează acum forma și mărimea buzelor. Este una mai plină decât cealaltă? Care? Sunt amândouă la fel? În ceea ce privește forma, trebuie să le trasezi conturul pe foaia de calc ca atunci când te-ai machia în fața oglinzii.
Nasul
Nasul trebuie să îl împarți în două, pe orizontală (ca în imaginea de mai jos). Acoperă partea de jos cu o foaie de hârtie și privește-o pe cealaltă, care e cea care dă, de fapt, forma nasului. Cum ai putea să îl definești? Îngust, lat sau coroiat? Mută apoi coala și analizează cealaltă jumătate de nas: e ascuțită sau rotunjită?
A treia foaie de calc: ochii și sprâncenele
Ochii
Ochii trebuie analizați din 4 „direcții”:
1. Forma ochilor
– Trasează conturul ochilor cu un creion kohl / de ochi pe aceeași poză-portret folosită și data trecută, ca și cum te-ai machia. Sunt trei variante de ochi pe care le poți obține: ochi lunguieți, ca de felină; ochi rotunzi, ca de veveriță, sau ochi migdalați – nici prelungi, nici rotunzi. Ai tîi unde se încadrează?
2. Mărimea pleoapei
Aceasta se măsoară de la gene la pliul pleoapei. Important este cât se vede când ochiul este deschis, pentru că de acest spațiu depinde felul cum urmează să te machiezi potrivit.
3. Arcada
Arcada o poți măsura începând de la sprâncene și până la pliul pleoapei. Dacă e delicată, atunci va apărea mascată de sprânceană; dacă e pronunțată, va permite distingerea clară de sprânceană. Bineînțeles că există și o variantă intermediară. 😉
4. Mărimea ochilor și distanța dintre ei
Întâi, determină lățimea unui ochi: de la canalul lacrimal până la colțul exterior – și apoi spațiul dintre ochi. Dacă din ambele măsurători obții aceeași cifră, e numai bine, înseamnă că ochii tăi se află la distanță medie. Dacă intervalul e mai mare sau mai mic, vei putea face ajustarea din machiaj sau la pensatul sprâncenelor. Dar îți vom explica în altă lecție cum se face și asta. 😉
Sprâncenele
În primul rând, trebuie să trasezi o linie care să unească cele două capete (ca în imaginea de mai jos) – astfel le vei putea deduce forma actuală. Cum sunt: drepte sau curbate? Ca să afli unde ar trebui să înceapă sprânceana ta, trage o lini dreaptă, verticală, pe muchia nasului, la 2-3 mm de colțul intern al ochiului (vezi în aceeași imagine).
Dacă ai ochii prea apropiați, depășește puțin la pensat această „graniță” pentru a da iluzia unui spațiu mai mare. Ca să afli unde ar trebui să ți se termine sprânceana, trage o linie care începe de lângă nară, urcă pe lângă colțul extern al ochiului și încă un pic, pentru a întâlni sprânceana (vezi în aceeași imagine de mai jos). Pentru a determina punctul în care ar trebui să se rcuiască sprânceana ta, trage o linie care să traverseze vertical ochiul, tangentă cu pupila (vezi imaginea de jos) – nu te grăbi încă ciu pensatul însă! Vom explica asta într-o lecție viitoare. Asta pentru că acest subiect merită un articol separat, pentru că pensatul este o operație foarte importantă. Decât un pensat ratat (întrucât sprâncenele cresc destul de greu), mai bine ai puțină răbdare…
Analizează bine imaginile de mai jos, dacă explicațiile ți se par cam greoaie. Oricum, în timp, te vei obișnui cu această operație. Însă odată învățată, vei putea să-ți pensezi perfect și sprâncenele.
Nu-i așa că nu te-ai mai studiat niciodată până acum atât de amănunțit? Dar era și timpul s-o faci! O să vezi, cu fiecare nouă lecție de machiaj, te vei descoperi cum nici n-ai fi crezut, probabil, și vei afla ce trebuie să faci cu frumusețea ta, cum să ți-o pui în evidență cel mai bine. 🙂