Lecție de machiaj despre cum să îți pensezi sprâncenele corect și cum să le aranjezi ca să ai sprâncene frumoase.

Am avansat foarte repede cu lecțiile de machiaj – suntem deja la lecția 18 de make up. Acum știi o grămadă de trucuri și lucruri noi. Cunoști culorile – primare, secundare, complementare, calde și reci – nuanțele care îți pun cel mai bine în evidență ochii, tenul și părul. Știi în ce culori să te îmbraci , ți-ai pus la punct instrumentarul de machiaj , te-ai familiarizat cu make up-ul în funcție de fizionomie și cu liniile directoare în aplicarea fardului de obraz.
Ai mai învățat cum se stabilesc tipurile de ten – fiecare cu necesitățile problemele lui, precum și cu machiajul care i se potrivește. Știi acum să alegi fondul de ten și pudra la nuanța și textura potrivite. Nici aplicarea lor nu mai e un mister. Te-am convins că fardul de obraz ajută foarte mult la remodelarea feței și la punerea ei în valoare.

Lecția de azi este despre ochi și sprâncene, despre cum să obții sprâncenele perfecte în funcție de forma ochilor tăi.

Cum să Îți pensezi Sprâncenele ca o profesionistă?

Ți-ai dori să-ți schimbi forma sprâncenelor, dar nu ești sigură că faci cel mai bun lucru. Și tot amâni, până te lași de fapt păgubașă. Forma sprâncenei este foarte importantă pentru armonia feței tale. Astfel că, dacă ai dubii, folosește întâi un concealer/corector și maschează cu el firele de păr pe care vrei să le îndepărtezi prin pensare. Astfel, poți „regla” oarecum lungimea, grosimea și forma sprâncenelor și te pui la adăpost de surprizele neplăcute.

În funcție de cât de sensibilă ești, pensatul ți s-ar putea părea un pic dureros. Pentru a amorți porțiunea pe care urmează să o ”jumulești”, folosește un cub de gheață. Întinde bine pielea cu două degete pe parcursu pensatului. Nu părul doare atunci când îl smulgi, ci pielea. Prin întindere, reduci riscul de a te ciupi cu penseta și prinzi firele cu mai mare ușurință.

Smulge firele de păr în direcția în care cresc, ca să nu se rupă, și pe aceeași direcție ține și penseta, pentru a ușura extragerea. Nu smulge firele în viteză, pentru că s-ar putea să te doară mai tare decât dacă o faci încet, cu milă. (Dacă nu ți-e ție milă de tine, cui să îi fie? 😀 ) În plus, dacă te grăbești, este foarte posibil să nu apuci firul cum trebuie și să-l rupi în loc să-l extragi cu tot cu rădăcină.

cum sa iti pensezi sprancenele corect

Sfaturi pentru pensarea corectă a sprâncenelor

Ai nevoie de o oglindă care mărește, pentru că nimic nu este mai important într-un astfel de demers decât să vezi foarte bine ceea ce faci. Este primul pas spre succes. Nu degeaba la cabinetele de cosmetică se pensează adesea sub lupă. Orice femeie / fată care se respectă trebuie să aibă o oglindă cu două fețe (una normală și alta care mărește optic). Vei fi surprinsă cât de bine îți va prinde un astfel de obiect la casa omului.

Ești indecisă asupra unui fir? Nu știi dacă trebuie smuls sau ar sta mai bine în locul în care este? Încearcă astfel: apucă firul respectiv cu penseta și culcă-l , nu-l extrage. Ce vezi? Dacă decupează din sprânceană, lasă-l acolo, dacă eliberează și conferă acuratețe liniei sprâncenei, trebuie să dispară din peisaj.

Forma perfectă a sprâncenelor

Uită teoria conform căreia forma ideală a sprâncenelor este cea de la mama natură. Dacă respecți delimitările – sprâncenele trebuie să pornească din dreptul canalului lacrimal și să se sfârșească la linia care unește coada ochiului cu aripa nasului (ca în desen) – remodelarea va aduce un plus de feminitate feței tale. Un pensat ca la carte poate avea impactul unei operații estetice: îți luminează privirea și îți conferă o mină senină și optimistă.

e6dc8bb0c841926ea484208a78cac10b