Ce tip de machiaj de zi și de seară se potrivește în ținute cu jeansi – poate cele mai purtate piese vestimentare ale zilelor noastre.

Trăim în era denimului, în plin „sezon” continuu al blugilor, al hainelor din jeans. Pe lângă veșnica ținută sport, stiliștii propun pentru următoarea perioadă combinații șic și sofisticate, ce au la bază jeansul. Astfel, se vorbește tot mai mult de machiajul denim, un machiaj casual care se potrivește cu piese vestimentare din blugi, aproape zilnic nelipsite din garderoba noastră.

Hai să vedem ce presupune!

Machiaj denim pentru zi

Când îmbraci bluze sau pantaloni denim, machiajul trebuie să fie foarte luminos.

Fața: Alege un fond de ten transparent, translucid (sau un BB cream ori CC cream, mai natural), cât mai apropiat de culoarea feței. Cel mai bun este cel lichid: pare mai natural și rezistă foarte bine la schimbările de temperatură. Noutatea sezonului: pe timp de zi, se fardează tot obrazul și nu doar pomeții. Dacă vrei să pari mai „bronzată”, nu alege un fond de ten prea închis și nu exagera cu cantitățile. Altfel, fața ta va părea artificială. Sugerez să încerci mai bine pudra autobronzantă.

Ochii: Culorile potrivite pentru fardul de pleoape sunt ruginiul, violetul prună și cărămiziul. Dacă vrei să fii în pas cu noile tendințe, alege nuanțele metalizate.

Atenție la mascara! Alege maroul, dacă ești blondă sau roșcată, și negrul, dacă ești șatenă sau brunetă. Pentru o zi specială, folosește un fard de pleoape cât mai puțin vizibil, iar peste gene nu trece periuța cu mascara decât o dată!

Apoi ia un creion galben și trece-l peste sprâncene, începând de la bază, unde nuanța trebuie să fie mai închisă, și continuă către vârful acesteia, unde trebuie să fie cât mai deschisă. Jocul de culori îți va da un aer special.

Marcarea ochilor cu tușul de pleoape este nepotrivită în acest caz.

Buzele: Acestea trebuie să fie lucioase. Așadar, din buzunarul jeanșilor tăi nu trebuie să lipsească glossul, fie el colorat sau transparent, translucid sau sidefat.

Dacă nu reușești să renunți la lipstick-ul opac, nu-ți mai da, cel puțin, cu creion – contur pentru buze, pentru că estomparea acestuia presupune multe artificii de extra culoare care îți poate lăsa buzele prea intense și cu accent prea mult pe ele.

machiajul potrivit cu jeansi

Machiaj denim de seară

Deși am spus mai sus că machiajul tip denim este prin definiție unul casual, trebuie să ai în vedere că sunt și piese din denim cu paiete și mărgele lucioase sau chiar de-a dreptul strălucitoare, care se poartă în special seara, mai ales în ținute de club glam.

De la marile case de modăavem undă verde: jeansul poate fi purtat și seara așadar. Alege doar să alegi o pereche de pantaloni chic și un top strălucitor. Peste poți adăuga o jachetă din denim cu elemente strălucitoare, decorative de seară sau elegante. Iată care este machiajul cel mai potrivit pentru o astfel de ținută:

Machiajul tenului pentru față în ținute elegante cu denim: Folosește un fond de ten ușor satinat. Încearcă să aplici apoi fardul de obraz în stilul anilor ′80, mai precis începând de pe pomeți, unde nuanța este mai puternică, și terminând spre tâmplă, având grijă să diminuezi nuanța folosită. Nu folosi fard de obraz mult mai închis la culoare decât rujul.

Machiajul ochilor în make-up tip denim: Albastrul denimului se potrivește cu un fard de ochi în două nuanțe: foarte deschisă și foarte închisă. Culoarea deschisă se aplică pe toată pleoapa, iar cea închisă, doar pe porțiunea dintre pleoapă și sprânceană. Astfel privirea ta va căpăta profunzime.

Aplică pe gene două straturi de mascara neagră, iar la sfârșit, trece peste vârful acestora puțină mascara albastră. Vei obține un efect wow, inedit!

Sprâncenele le poți „domoli” trecând peste ele o periuță înmuiată în gel de păr. Dacă preferi tușul de pleoape, nu face greșeala să prelungești linia prea mult. Este mult prea retro.

Machiajul pentru denim pentru buze: Sunt indicate culorile puternice: de la ciclam la portocaliu și de la bordo la roșu aprins. Alege culoarea potrivită și cu părul tău, iar după ce o aplici pe buze, dă-le strălucire cu un gloss metalizat. Este în tendințe oricum.

Cum îți faci unghiile cu denim: Nu folosi o ojă de o culoare diferită de cea a rujului. Încearcă, pe cât posibil, ca cele două să fie de aceeași nuanță.

Ai acum cele mai cool de idei de machiaj potrivit cu piese vestimentare din denim, poate cel mai purtat material al zilelor noastre!