Fie că te vei bucura de briza mării sau de răcoarea unei piscine vara asta, vino pregătită la „întâlnirea” cu apa!

Ai nevoie de un costum de baie cool (cum altfel?!), produse de plajă cu filtru UV care să-ți protejeze inclusiv părul și mai ales pielea de razele solare nocive și… de un machiaj adecvat mult așteptatului prilej.

E limpede ca apa din paharul pe care tocmai l-ai băut cu nesaț că vei alege pentru vară machiaje waterproof, rezistente la apă și căldură, ca să poți înota fără stres.

Ai aflat care este cea mai tare noutate a momentului? A revenit moda tușului de pleoape. Bine, e impropriu spus, pentru că eyelinerul rămâne un clasic. Dar, again, se poartă mai ceva ca de obicei vara care vine. 😉 Aplică-l și tu cu îndemânare, asigură-te că ai o formulă strong și sub apă și fii… o Water Babe!

Reguli de aur privind make-upul vara

 1. Indiferent de anotimp, regulile machiajului sunt aceleași: fardul nu face casă bună decât cu un ten perfect curățat, tonifiat și hidratat.
  Pe timpul verii îți sugerez să înlocuiești crema de față pe care o folosești în mod frecvent cu o loțiune de plajă cu factor de protecție / SPF ridicat. De la 15 în sus.
 2. La fel ca și tenul, buzele nehidratate la timp se „ofilesc” și își pierd prospețimea. Nu lăsa să se întâmple așa ceva!
  Poartă la tine în permanență un balsam și aplică-l ori de câte ori este nevoie. Inclusiv sub stratul de ruj. Nu înlocui balsamul cu glossul, pentru că te vei trezi cu buzele uscate.
 3. Nu trebuie să lași să treacă o zi fără să-ți răsfeți obrazul cu măști hidratante din pulpe de de fructe zdrobite. Îți recomand căpșunile, pepenele galben, cai sele sau piersicile ca bază de mască facială preparată acasă.
  Mare atenție la căpșuni! Pe cât sunt de hidratante, tot pe atât sunt și de alergice! Înainte de a le aplica pe întreaga față, fă un test pe o porțiune mică, ascunsă – de exemplu, după ureche – pentru a nu te expune unei erupții cutanate.
  Încearcă să alegi și din aceste sugestii de măști faciale cosmetice, naturale, făcute acasă.

Tușul de ochi revine în forță vara asta

Ți-am sugerat machiajul waterproof. Este alegerea ideală dacă ai de gând să faci o baie în piscină sau mare. Pentru pleoape, am rezervat scânteieri de culoarea scoicilor și a nisipului.

Și cum tușul de ochi e încă în forță și tot se impune, trasează-ți cu precizie o linie la baza genelor. Vezi să fie rezistent l apă, musai.

Ca să nu ai surprize, folosește întâi creionul de ochi tip kohl: „prefigurează” conturul cu dermatograful și apoi aplică tușul deasupra.

Lac de unghii pentru orice stil vara asta: trendy nails

Și în ceea ce privește manichiura trebuie să te pui la punct vara asta. Spune-le adio unghiilor lungi! Taie-le fără milă și pictează-le în culori trăsnite.

Sidefate sau mate, tu alegi, sunt în tendințe și unele, și celelalte. Cu gândul la soare și la apă, alege nuanțe extreme, dar pe care să le poți asorta, doar dacă ai chef, cu machiajul, vestimentația sau accesoriile.

După cum ți-ai putut da seama, moda acestui sezon este foarte„amabilă”, îți permite aproape totul. Aparent, orice se potrivește cu orice, dar fii atentă, aici intervine și simțul tău estetic. Nu combina nimic la întâmplare!

Soarele trebuie să rămână prietenul părului

De cele mai multe ori, când vine vorba despre soare, uiți că și părul are nevoie de protecție, nu-i așa?

Abia la sfârșitul verii, când constați că pletele tale au mai pierdut din luciu, nu mai sunt la fel de mătăsoase la atingere și se încurcă mai ușor, îți dai seama că nu le-ai acordat atenția cuvenită la timp.

Deci ai mare grijă și la îngrijirea specială a părului vara!

Buze electrizante cu fuchsia

Nu te teme de buzele în culorile vii! Uită de rozurile cuminți sau bejurile naturale.

A venit timpul să pui piciorul în prag și să optezi pentru nuanțe pline de personalitate. Nu doar pentru că e vară în sfârșit, daaaar, după atâta pandemie și izolare și purtat de măști, măcar la piscină sau la mare pe plajă să purtăm culori intense pe buze!

Eu îți propun fuchsia, dar tu poți să mai alegi din atâtea alte culori tari. Oricum, cel mai potrivit ar fi un ruj cu filtru UV și pentru această zonă. Dar dacă nu găsești exact ce-ți trebuie, ai grijă ca balsamul de buze peste care îl aplici să aibă, măcar el, protecție solară.

Uite și alte sfaturi despre cum să te pregătești de vară din cap până-n picioare.

Tu cum vezi machiajul pentru vara asta? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii. Contează foarte mult aici.

Sursă foto: Unsplash/Joseph Kellner