Machiajul metalic nude-auriu sau cu argintiu e singurul trend care a rezistat mai bine de două sezoane la rând. Și încă mai duce! Hai să vedem cum îl realizezi și tu.

A arăta perfect fără a lăsa să se întrevadă eforturile depuse e ideal, iar machiajul nude/natural, combinat cu un strop de auriu sau argintiu, e glam!

Dacă pe runway moda explorează deja future-lookul, nici în machiaj nu se putea bate pasul pe loc. Makeup artiștii ne propun varianta glamour a trendului „natural beauty”, căruia i-a împrumutat strălucirea metalelor prețioase.

Anna Sui, Donna Karan, Marc Jacobs, Ralph Lauren sunt doar câțiva dintre early-adopters ai stilului de make up nude-auriu.

Pe ce se bazează machiajul nude-auriu?

Principiul pe care se bazează acest stil de machiaj e unul pe cât de simplu, pe atât de sofisticat, fiind asemuit de altfel minimalismului chic: subliniază și pune în valoare totodată punctele forte ale chipului, transformându-se parcă într-o a doua piele. Una de gală, desigur: senzuală și sexy, cu străluciri nepământene.

Surprinzătoare la acest machiaj este și alăturarea de texturi: de la mate și semimate la glittere și efecte speciale.

farduri metalice aurii sau argintii

Pentru reușita acestui machiaj, la bază tenul trebuie să fie perfect curat (gomajul este obligatoriu – citește aici despre exfoliere), iar fondul de ten cu putere mare de acoperire folosit astă iarnă, de exemplu, trebuie schimbat pe unul cu textura lejeră și cu particule de luminozitate.

Nuanțelor calde de ten le sunt recomandate fardurile de pleoape în tonuri de auriu, în timp ce pentru tenurile reci argintiul e varianta ideală.

Pentru restul feței însă, opriți-vă asupra culorilor delicate, apropiate de cele naturale, ale carnației: fragă sau piersică.

Makeup tips pentru machiajul natural cu elemente metalice și de glam cu auriu sau argintiu

Deși riscă să fie catalogat drept îndrăzneț la prima vedere, acest tip de machiaj poate fi purtat în timpul zilei la o ținută casual sau chiar office.

Variantele de farduri și creioane în tonuri metalice estompate sunt ideale. Cel mai sofisticat dintre machiajele trendului metalic are în vedere combinația: auriu pentru pleoapa superioară și argintiu pleoapa inferioară. Se recomandă acest machiaj realizat cu farduri cu texturi strălucitoare în special pentru seară.

Tenul curat cu baza de machiaj corect aplicată este esențial pentru reușita unui machiaj nude-auriu, deoarece acest tip de machiaj pune în evidență calitățile naturale ale chipului.

Fondul de ten, pudra, dar și fluidul corector sunt cele trei componente cu care se realizează baza de machiaj.

Alege un fond de ten cu o formulă specială: poate fi fond de ten spumă sau pe bază de apă, care să ofere o senzație de prospețime și un aspect mat timp de cel puțin 16 ore – ideal în special pe timp de vară. Formula sa cool menține senzația de răcorire atât în momentul aplicării, cât și pe durata întregii zile.

Pentru machiajul ochilor se folosesc farduri metalice pe o bază tip primer de ochi. 

Ca tehnică de aplicare, se începe cu fardul mai închis la culoare, cu care se accentuează generos pleoapa inferioară, pentru a obține efectul de profunzime a privirii. Fardul auriu este aplicat apoi pe pleoapa superioară mobilă, ușor suprapus peste cel închis la culoare.

Linia sprâncenelor este pieptănată întâi și apoi desenată cu un creion de sprâncene. Genele dese și voluminoase trebuie să fie conturate din plin cu o mascara cu volum.

Obrajii sunt fardați natural, iar buzele sunt fardate cu un amestec de două nuanțe de ruj, tocmai pentru a accentua machiajul glamour al ochilor. 

Sursă foto main page: Thought Catalog/burst.shopify.com