Te privești în oglindă și nu prea semeni cu eroinele din filmele și serialele preferate? Ele sunt mereu aranjate, frumoase, au trăsături perfecte… Pe când tu… ai ochii prea rotunzi, buzele prea cărnoase (dacă poți numi asta defect), nasul prea cârn. Ce este de făcut? Folosește-te de machiajul corector!

Fii convinsă că și ele, femeile din filmele tale preferate, care se trezesc mereu ca scoase din cutie, au destule defecte de ascuns. Și pentru ele, makeup artiștii procedează la fel: machiajul corector!

Iată 7 defecte care pot fi corectate ușor cu machiaj!

Ai ochii prea mici?

Nu-ți face probleme, cu ajutorul machiajului, prin culoare și iluzie optică, îi poți „mări”.

Machiajul îl vei aplica în jurul ochilor acoperind și pleoapa, cu umbre în degrade, de la coada ochilor spre interior. Folosește un creion dermatografnegru sau maro-închis, pentru a trasa o margine de 2 mm, deasupra pleoapei superioare.

Linia va fi mai accentuată spre unghiul exterior al ochiului și mai subțire spre nas.

Fardul de ochi îl vei aplica mai accentuat spre coada ochiului și mai difuz spre interior.

Ai ochii prea apropiați?

Poți remedia acest defect luminând, prin fardare, unghiul intern al ochiului. Trasează o linie groasă de 3 mm, începând de la unghiul intern către cel extern.

Umbrele și liniile le vei accentua numai spre coada ochiului. Aplică fardul numai de la jumătatea ochiului spre nas. Restul pleoapei las-o nefardată, pentru a „mări” distanța dintre ochi.

Ai ochii prea îndepărtați?

Trebuie să te fardezi în așa fel, încât să „micșorezi” distanța dintre ochi. Aplică fardul în partea internă și externă a pleoapei superioare, lăsând, la mijloc, un spațiu deschis, nemachiat.

Linia de contur traseaz-o la o distanță de 2-3 mm de marginea pleoapei și îngroaș-o doar pe părțile laterale.

Ai ochii rotunzi?

Prin machiaj, trebuie să corectezi curbura prea accentuată a pleoapei și să o alungești.

Trasează, cu ajutorul creionului dermatograf, o linie, pornind din punctul cel mai înalt al pleoapei, în direcție orizontală, depășind cu puțin marginea ochiului.

Accentuează această linie, iar fardul de pleoape aplică-l începând din unghiul intern al ochiului, până în punctul cel mai înalt al pleoapei. Restul pleoapei fardează-l orizontal, depășind marginea exterioară.

Ai ochii exoftalmici (bulbucați)?

Machiajul pentru ochii bulbucați trebuie să atenueze aspectul lor inestetic. Fardează-te în nuanțe închise! Aplică fardul pe toată lungimea pleoapei, mai accentuat pe porțiunea cea mai bombată, apoi estompează în degrade, spre sprânceană.

Mascara alege-o în nuanță brună, maro, pentru a umbri proeminența ochiului. Rimelează genele pe toată lungimea lor.

Ai ochii înfundați în orbite?

Pentru acest tip de ochi, trebuie să creezi iluzia că sunt mai mari. Folosește, pe pleoapa superioară, un fard de nuanță deschisă.

Fardează-te mai intens la marginea ochiului și estompează culoarea, discret, spre sprânceană. Aplică același fard și pe pleoapa inferioară, pentru acoperirea cearcănelor.

Subliniază ochiul cu creionul dermatograf, printr-o linie foarte subțire, pe pleoapa superioară, la 1 mm distanță de margine.

Rimelează doar vârful genelor, insistând la extremitatea ochiului.

Ai pleoapele ridate?

Machiajul trebuie să mascheze linia căzută a ochilor. Aplică fardul începând din mijlocul pleoapei superioare, depășind puțin marginea ochiului.

Estompează fardul spre zona internă a ochiului.

Rimelul îl vei aplica numai pe vârful genelor, începând din interior, până la mijlocul pleoapei. Apoi, până la comisura ochiului, vei rimela genele pe toată lunimea.

Aplică un fond de ten deschis pe pleoapa inferioară, pentru a masca cearcănele!

Tu ce alte trucuri pentru machiajul corector al ochilor cunoști? Ce ai mai încercat? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii!