Orice femeie are farmecul ei unic. Și fiecăreia i se potrivește un machiaj anume. Există însă și reguli pe care fiecare trebuie să le respecte, pentru a-și scoate în evidență frumusețea. Mai ales care depinde de nuanța tipului de ten. Hai să vedem!

Noi am mai vorbit, în trecut, despre culorile în makeup potrivite tipului de ten, chiar și în funcție de nuanța pielii, însă nu am dezvoltat ceva mai pe larg subiectul.

De asemenea, am mai vorbit și de tipurile de ten, în funcție de piele. Însă hai să vedem aici, mai precis, cum să te machiezi în funcție de tipul tău de ten, după nuanță.

Cum să te machiezi dacă ai tenul foarte palid

Blondele și roșcatele au, în general, un ten foarte alb. Există însă și brunete înzestrate de natură cu o piele de porțelan. Lor li se potrivesc culorile pastelate, care le subliniază farmecul, fără să le „coloreze” prea tare pielea.

Machiajul tenului palid

Orice machiaj începe cu aplicarea fondului de ten. Dacă ai tenul foarte palid, optează pentru nuanțele cele mai deschise: ivoire, bej porțelan sau bej foarte deschis.

Anticearcănul sau corectorul trebuie să fie din aceeași gamă – deci, pe lângă cel verde, menit să estompeze foarte bine cearcănele, alege roz-deschis sau culoarea piersicii.

Pudra potrivită pentru tenul tău va fi cea ivoire, translucentă, și nuanțele foarte deschise de bej.

Fardul de obraz adecvat, în două nuanțe, pentru zi și seară, este sau cel roz cu bej-rose, sau cărămiziu și roșu-carmin.

Machiajul ochilor tenului palid

Poți opta pentru orice creion de contur, în funcție de culoarea ochilor tăi și de hainele pe care le îmbraci.

Atât antracitul, cât și brunul, bleumarinul sau brunul foarte închis pot fi potrivite.

În ceea ce privește mascara, poți alege culoarea după gust. Dar atenție: nu folosi mascara neagră! Optează pentru o mascara maro, care să se și adapteze nuanței tenului, dar și a creionului de ochi.

În privința fardului de pleoape, ai o paletă largă de opțiuni: bleu, albastru și roz, bej-deschis, brun-roșcat și brun-închis; rose, lila; ou de rață, olive și verde foarte închis; bej-porțelan, olive-închis și brun-închis.

Machiajul buzelor pentru tenul foarte palid

Creionul pentru conturul buzelor trebuie să aibă o culoare deschisă pentru a nu contrasta prea tare cu tenul tău. Alege o nuanță de roz sau un bej.

Aplică apoi rujul, asortat cu ținuta ta și cu restul machiajului. Poți opta pentru oricare dintre următoarele culori: roz-deschis, cafea cu lapte, piersică, brun cald, roșu vișiniu sau ciclam.

Machiajul potrivit pentru tenul de culoare deschisă

Majoritatea femeilor se încadrează în acest tip de ten, indiferent că sunt blonde sau șatene, cu ochi verzi sau căprui, machiajul pe care îl recomandăm li se va potrivi.

Machiajul tenului de culoare deschisă

Dacă te încadrezi în acest tip, nu alege ivoire sau cea mai deschisă nuanță a fondului de ten din gama pentru care ai optat, dar evită și nuanțele închise.

Vei găsi trei-patru nuanțe de bej care vor avea o culoare apropiată celei a tenului tău.

Pudra poate avea culoarea ivoire, bej foarte deschis sau culoarea cafelei cu lapte.

În privința fardului de obraz, poți opta pentru o combinație de roz și bej-rose, la fel de bine ca pentru una de cărămiziu și roșu-carmin sau de bej-alună și brun roșcat.

Machiajul ochilor pentru tenul de culoare deschisă

Poți alege orice nuanță de creion pentru conturul ochilor și orice culoare de mascara.

În ceea ce privește fardul de pleoape, ai de asemenea, o gamă largă de opțiuni. Evită însă combinațiile de pasteluri, cum ar fi albastru-deschis și roz, și pe cele de diferite nuanțe de bej.

Machiajul buzelor tenului de culoare deschisă

Poți opta atât pentru culori deschise, pastelate, cât și pentru culori închise, în funcție de preferințele tale și de culoarea hainelor.

Evită însă creionul pentru contur de culoare foarte închisă. Nici nu se mai poartă buzele conturate vizibil, în contrast cu rujul. În privința rujului, singura culoare pe care nu ar fi indicat să o folosești este ciclamul, care le avantjează doar pe cele cu tenul foarte palid (vezi mai sus).

Cum machiezi tenul creol

Unele brunete cu tenul închis la culoare au avantajul de a părea bronzate și în timpul iernii.

Dezavantajul este că trebuie să fie foarte atente la alegerea culorilor pentru machiaj, pentru a nu crea contraste cromatice inestetice.

Machiajul tenului creol

Optează pentru un fond de ten de o culoare caldă. Bejul natural, cappuccino sau bejul auriu pot fi o alegere potrivită.

În privința pudrei, paleta de opțiuni este mai largă. Pentru un machiaj extravagant, poți opta chiar și pentru ivoire, o nuanță foarte deschisă.

Pentru unul natural, alege culoarea cafelei cu lapte sau bej auriu. Fardul de obraz recomandat, în două nuanțe, ar fi: cărămiziu și roșu carmin sau bej-alună și brun.

Machiajul ochilor pentru tenul creol

Când alegi fardurile pentru ochi, trebuie să ții cont, în primul rând, de culoarea lor. Da, oricum ar fi aceasta, dacă ai tenul creol, nu îți recomandăm să folosești mascara antracit sau bleumarin.

Evită fardurile pentru pleoape pastelate – roz sau bleu – și nuanțele de bej și brun-deschis.

Machiajul buzelor pentru tenul creol

Creolelor le stă bine cu buzele colorate în culori calde, dar și cu un ruj de un roșu aprins.

Dacă ai tenul închis la culoare, evită însă cu grijă rozul pal, atât când alegi creionul pentru contur, cât și atunci când cumperi rujul.

Nici piersica și ciclamul nu sunt recomandate. În schimb, poți folosi rujurile brun foarte închis – culoare interzisă blondelor.

Aruncă un ochi și peste machiajul potrivit tenului bronzat.

Tu ce tip de ten ai? Aplici sfaturile potrivite tipului tău de ten și nuanță a pielii? Scrie-mi în secțiunea de comentarii din josul paginii despre machiajul pe care l-ai adoptat.