Dacă ți-a reușit bronzul vara aceasta, chiar și în condițiile date de situația actuală, atunci ar fi cazul să-l și scoți în evidență prin machiajul potrivit. Iată cum!

Așa cum hainele se asortează cu accesoriile sau poșeta cu pantofii (asta ar fi opțional!), și machiajul trebuie „asortat” cu pielea.

Pe timp de iarnă sau primăvară, când epiderma e mai pală, se recomandă folosirea unor farduri mai naturale, mai temperate, dar, pe măsură ce tenul primește „botezul” soarelui și devine arămiu-ciocolatiu, necesitățile sale în materie de machiaj se schimbă.

Așa că ai două opțiuni: poți încerca tonurile de bronz, nisipiu, maroniu, auriu sau te poți avânta în vâltoarea culorilor: fuchsia, oranj, verde sau albastru.

Înainte de machiaj, conferă tenului îngrijirea adecvată!

Un machiaj reușit are nevoie, înainte de toate, de un ten impecabil. Nu ar fi prima oară când îți amintim de programul în 3 pași de îngrijire a pielii pe care ar fi ideal să îl urmezi: curățare, tonifiere și hidratare.

Oricine care se machiază ar trebui să cunoască regulile de bază ale sănătății tenului. Asta pentru că orice machiaj, cât de natural și de simplu ar fi, trebuie să fie aplicat pe tenul curat, îngrijit, ca să reziste și să arate cât mai bine.

E adevărat și că unele reguli sunt făcute pentru a fi încălcate, dar parcă nu și când e în joc frumusețea ta, nu?

De asemenea, mare atenție să folosești produse pentru ten cu un factor solar SPF cât mai mare și potrivit, chiar și numai dacă ieși din casă 5 minute. Soarele e puternic oricând și nu doar că te poate arde, dar poate să accelereze îmbătrânirea tenului. Și nu vrem asta…

Sfatul verii privind machiajul tenului

Dacă obișnuiești să folosești fond de ten, uită de el în lunile de caniculă și înlocuiește-l cu un BB cream! Eu îți recomand crema hidratantă colorantă BB cream de la Garnier sau, și mai bine, cu BB creamul de la Bioderma, care e destinat și pielii sensibile inclusiv.

Un BB cream sau un CC cream hrănește și catifelează pielea, are filtru solar, acțiune antioxidantă, de obicei, datorită vitaminelor și micropigmenți destinați să estompeze micile defecte ale tenului, fără să încarce porii.

Atenție! Un BB cream sau un CC cream are pe piele efectul vizual al unui fond de ten, așa că ai grijă să-l aplici cât mai uniform. 😉

Un machiaj rupt din soare pentru tenul bronzat

Finish-ul tradițional mat, fără strălucire, e uncool și demodat vara. Ca să fii trendy și să arăți natural, îți recomandăm o pudră bronzantă.

O astfel de pudră are particule strălucitoare care îți vor accentua arămiul tenului. O poți folosi pe întreaga față sau doar pe pomeți, pe post de blush.

Iar cu un autobronzant pentru față și corp, pielea ta va arăta ca și cum ar fi acoperită cu o pulbere de aur.

Pentru ochi, alege texturi ușoare, cremoase sau fluide. Mascara trebuie să fie rezistentă la apă/waterproof, pentru ca, la o adică, să plonjezi într-o piscină fără stresul că-ți vei distruge machiajul. Arcuiește cu eleganță genele, pentru ca privirea să capete suficiente mister și senzualitate.

Buzelor rezervă-le luciu și hidratare și zâmbetul tău nu are decât de câștigat. Alege luciu de buze transparent, sclipitor, în tonuri de bej și auriu, care îți întregesc excelent look-ul bronzuliu.

Farduri-curcubeu pentru un machiaj potrivit la bronzul de vară

Așa cum te-am avertizat de la bun început, noul trend în machiajul tenului bronzat folosește culorile tari, pline de viață. Surprinzător? Deloc. Fucsia, oranjul, verdele sau albastrul se potrivesc de minune, prin contrast, cu arămiul pielii.

Dacă ești amatoare de combinații cromatice, de această dată ar trebui să te mulțumești cu o singură nuanță. Fiind pline de personalitate, acestea fac față pe pleoapă în varianta mono.

Buzele așteaptă și ele sărutul culorii. Blondelor le stă bine cu roz pastelat, roșcatelor le este rezervat roșul luminos, transparent, aproape de nuanța părului, șatenelor bronzate li se potrivește portocaliul, iar brunetelor – roz-fucsia, translucid. Pentru nuanțele translucide, glossul este cea mai înțeleaptă alegere. Iar pentru tonurile catifelate, rujurile hidratante sau în varianta long-lasting sau rezistente la transfer.

Dacă ai ochii căprui, e cel mai simplu când ești bronzată, pentru că îți vine bine orice fard. 🙂 Te poți asorta cu hainele sau poți alege culori complementare acestora. „Tandemurile” sunt oranj-albastru, verde-roșu sau galben-mov.

Pentru ochii albaștri, situația e mai restrictivă: e nevoie de o culoare caldă care să-i pună în valoare și să le intensifice culoarea. Cea mai fericită alegere este portocaliul, perechea sa complementară, deja amintită mai sus.

Ochii verzi sunt avantajați de tonurile de mov sau roz-fucsia.

Ca să știi mai bine ce se potrivește fiecărei culori de ochi și de ton al pielii, consultă și această lecție a noastră de machiaj privind culorile potrivite.

Pentru conturul ochilor, îți recomand tușul: super-sexy și ultrafeminin.

Fardul de obraz se asortează la culoare cu rujul și conferă feței un plus de strălucire.

Trucuri demne de toată atenția pentru o privire intensă la un ten bronzat cu ochi albaștri sau verzi

  1. Pentru o privire intensă, se aplică pe rama internă a ochiului, pe conjunctivă, un creion kohl negru, încălzit în prealabil la flacără, pentru a-i conferi o textură moale, cremoasă, și să alunece mai bine.
  2. Pentru a da profunzime privirii, se aplică exact în pliul pleoapei o nuanță mată de fard negru sau maro cărămiziu. În acest fel, lookul poate fi accentuat aplicând mascara, de la centrul genelor către exterior.
  3. Pentru persoanele cu ochi de culoare deschisă (ochi verzi sau albaștri), se poate aplica creion kohl de culoarea ochiului pe rama internă a pleoapei superioare, exact la rădăcina genelor, pe o distanță egală cu diametrul irisului, exact deasupra acestuia. Astfel, culoarea ochiului va fi intensificată cu cel puțin două tonuri.

Machiajul pentru pielea bronzată recomandat mai sus se potrivește de minune și dacă bronzul obținut de tine provine din… autobronzant.

Sursă foto: Pexels / Amir SeilSepour