Am trăit s-o văd și pe asta! 🙂 Nu doar pe AliExpress găsești haine ieftine, de la prețuri super bune și cu livrare în România. Ai parte de acest lucru și de undeva de mai aproape: din Marea Britanie. Am descoperit magazinul online din UK Everything5pounds.com cu haine, încălțăminte și accesorii, inclusiv pentru casă, de la prețuri atât de mici, sub 5 lire.

În magazinul online britanic Everything5pounds.com găsești piese vestimentare pentru femei, bărbați și copii la prețuri de la 6 lei, sub 29 lei, în prezent. Da, livrează și în România; de altfel, prețurile sunt afișate în RON, dacă intri pe site din România.

De ce ar merita să iei haine și încălțăminte de pe Everything5pounds?

Hainele și încălțămintea pe care le găsești acolo, într-o mare varietate, sunt în mai multe stiluri, destul de tinerești și moderne, cam pe orice gust, așa că ai ce alege.

Eu am aflat de acest magazin de la vloggerița aceasta, stabilită în UK, deci ea a comandat de la ei să-i vină chiar de acolo, de acasă. Dar în comentariile de la vlogul ei – haul chiar pe acest magazin online britanic de haine Everything5pounds, am citit și experiențe de comenzi în România, de la fetele care o urmăresc. Totul părea OK, din ce spun și alte persoane:

Apoi, altă chestie care m-a surprins plăcut și care m-a atras să comand și eu de pe Everything5pounds e că, spre deosebire de AliExpress, unde hainele începuseră să devină destul de scumpe și să depășească chiar și limita aceea pentru a nu te încadra la plata de taxe vamale și, implicit, să fie nevoie să mergi la poșta vamală pentru colet, aici găsești haine chiar și de la branduri mari, mult mai calitative, dar cu mici defecte – ca la un outlet, să spunem.

De exemplu, cică poți nimeri și haine ASOS sau Primark în comanda ta Everything5pounds, din diverse colecții trecute, ce-i drept. Și cu eticheta textilă tăiată în două, dar încă rămasă cusută pe haină. Asta se întâmplă ca să nu poți revinde produsul de brand, dat fiind prețul foooarte mic; practic, lanțul vânzării se închide la tine.

Fiind vorba de haine cu anumite impedimente de recomercializare (mici defecte), pot înțelege de ce această practică. E și numele lor în joc, ca firmă. Să nu se răspândească apoi vestea că X brand vinde haine cu defecte. Așa, chiar dacă le pune spre vânzare pe o astfel de platformă ca Everything5pounds, la prețuri modice sau doar simbolice, e mai controlată treaba. 😉

Defectele pot fi: ușoare ațe care ies din haine, linii de cusătură strâmbe, dar nu vizibile, etichete plasate greșit. Well, să fiu sinceră, nu mă deranjează deloc aceste „defecte”, atâta timp cât haina în sine, materialul, au aceeași calitate ca pe ASOS, dar la Everything5pounds, să zicem, dau până în 29 lei / piesă.

La fel, nu mă deranjează dacă haina e dintr-o colecție mai veche sau fără prea mare interes, atât timp cât calitatea și piesa a fost creată strict din materiale destinate acelui brand. Care știm că, în mod normal, costă mai mult. Apoi, important e să îmi vină mie haina, să fie pe stilul meu, nu colecția și trendul în care se încadrează. Pe ASOS, plătești mult și pe etichetă și doar pentru că ești în magazinul lor online și comanzi de la ei.

În plus, chiar și de pe AliExpress am nimerit haine de la ASOS, dar nu la prețuri atât de mici, chiar și cu taxa de transport adăugată până în Ro 🙂 Sunt mulți producători chinezi care creează pentru ei și pentru alte firme mari, iar ce nu e bun de pus vânzării și trimis brandului, chiar cu etichetă de brand cusută, dar cu astfel de mici „defecte” enumerate și mai sus, e pus deoparte și comercializat în magazinele lor din marketplace-ul AliExpress. 🙂 Nice, nu?

Așa că, iată, dacă lăsăm puțin fițele deoparte, ajungem să plătim piese de branduri mari, cu etichetă și la aceeași calitate, dar la prețuri mult mai mici, din magazine de tipul Everything5pounds – un AliExpress din UK/Europa, în zona fashion. Firește, tot de chinezi sunt făcute, în cea mai mare parte. 🙂 Sau de turci.

Aș considera, așadar, acest magazin online de chilipiruri ca un Miniprix al britanicilor. 😉

Livrarea pieselor comandate din magazinul online britanic Everything5pounds

Singurul lucru care mai trebuie avut în vedere în comandarea acestor haine este livrarea.

Am înțeles că lucrurile comandate ajung cam în 2 săptămâni în România, iar livrarea costă și crește în funcție de cantitatea comandată. Uite mai jos o simulare pe un produs în coș în valoare de 29 lei:

haine sub 5 lire din magazin online din UK everything5pounds

Nu știu dacă vin prin toate opțiunile prin Poșta Română sau doar curier direct la adresa ta – adică nu știu care e diferența între valori și tipuri de transport trecute acolo. Încă nu am plasat comanda. Dar o voi face. Din ce m-am mai informat, pare-se că vin totuși cu un curier la adresa de livrare trecută de tine. Adică la ușă. De regulă, DHL.

Însă chiar și așa, indiferent de valoarea produselor comandate și costul transportului, tot ieși mai ieftin decât haine similare, comandate de aici, din România. Singura treabă e că aștepți ceva mai mult, dar, fie vorba între noi, adesea și în România, până livrează unele magazine online, tâmpești… 😀

Mai ai opțiunea de a te combina cu cineva (prieteni, rude, vecini) pentru comandă și împărțiți în acest mod taxa de livrare. Merită și așa ca valoare totală. Sincer, eu rar găsesc așa prețuri la îmbrăcăminte și încălțăminte mișto, chiar și în Ro.

De regulă, chiar și în magazinele online de fashion mai ieftine, de la noi, ce e sub 30 lei nu prea are varietate și e la o calitate cam îndoielnică. Nici prea în vogă nu sunt. 🙂 So, eu mă bucur, personal, pentru încă o opțiune de haine & încălțăminte AliExpress, mai aproape de România. 🙂

Concluzii despre magazinul britanic de haine & încălțăminte Everything5pounds cu prețuri sub 30 lei și livrare și în Ro

Să dai pe niște piese vestimentare venite din UK (uneori, chiar cu etichete de brand: ASOS, Pieces, Primark) sub 30 lei, pornind chiar de la 6 lei, mi se pare… pomană. Mai ieftin decât de pe AliExpress.

Chiar și dacă ajungi să achiți transportul cât jumătate din valoarea totală a pieselor comandate, tot nu atingi prețurile pe unele piese import China și no name din magazinele online de fashion de la noi. Și chiar și livrarea în 2 săptămâni nu e ceva exagerat, având în vedere că vin din UK, nu din China, ca de pe AliExpress.

Apoi, uneori magazinelor online de la noi le ia foarte mult timp livrarea, ce să mai zic de acestea străine. Deci eu aș zice că pe partea asta, inclusiv costuri de transport, nu doar timp de delivery, nu e ceva impediment o astfel de comandă.

Pe mine m-au convins, sincer. Voi comanda sigur de la ei și sper să revin cât de curând cu un haul, în care să vă povestesc mai în amănunt cum s-a desfășurat totul.

Voi ce părere aveți? Ați comanda de pe o astfel de platformă de fashion cu prețuri sub 30 lei? Sau ați comandat deja? Dacă da, cum s-a desfășurat totul? Vă aștept impresiile în comentarii, în josul paginii. Contează foarte mult experiențele voastre pentru noi și cititorii noștri. Ajută mult. 🙂