Draga mea, astăzi vorbim despre noile tendințe în materie de unghii, adică despre manichiura cu pudră de unghii – noua tehnică despre care trebuie să știi, neapărat.

Nu știu cât de multă atenție acorzi tu unghiilor tale, însă mie-mi place ca ale mele să fie mereu îngrijite, să aibă culoare, chiar dacă una destul de neutră, dar toate acestea se obțin cu ajutorul gelului sau a ojei semipermanente.

Dacă nu ești adepta gelului și nici a pudrei acrilice, permite-mi să-ți fac cunoștință cu pudra tip dip, o pudră care conduce spre o nouă tehnică de manichiură pe care o vei îndrăgi.

Ce este această pudră dip?

Comparativ cu gelul pentru unghii, care necesită a fi uscat în lampa UV, această tehnică este mult mai diferită și are la bază o pudră care pigmentează intens culoarea unghiei.

Procedura realizării unghiilor nu este una foarte dificilă, însă implică câțiva pași, unul dintre ei vizând tehnicianul acreditat care, în primă fază, va îndepărta excesul de ulei de pe unghii, acoperind, mai apoi, unghia cu o bază, pentru a putea să pună în pudra colorată fiecare unghie în parte.

Pudra se va fixa pe bază, se va reveni cu încă un strat, iar rezultatul final va fi spectaculos. Rezistența unghiilor se va remarca în timp și  va putea ajunge chiar și până la trei săptămâni.

Este pudra dip bună pentru unghiile tale?

Când vine vorba despre pudra dip, tocmai pentru că ziceam că tehnica folosită aferentă acesteia implică și introducerea degetului în cutiuța cu pudră, trebuie să fii foarte atentă. Altfel spus, trebuie să îți alegi o manichiuristă care lucrează corect și igienic, pentru că dacă nu ești singura clientă, în cutiuța cu pudră, s-ar putea să fie și bacterii.

Cea mai sigură variantă, pentru a evita orice inconvenient este ca pudra să fie îndepărtată cu o perie imediat după aplicare.

Pentru siguranța ta, însă, dacă este pentru prima dată când apelezi la manichiură cu pudră dip, ți-aș recomanda să îi adresezi manichiuristei orice întrebare ai. Cu siguranță aceasta îți va răspunde, mai ales dacă, pentru tine, tehnica este nouă și nu cunoști detalii despre ea.

Vezi aici mai multe nuanțe

Cum poți îndepărta pudra dip de pe unghii?

Procesul de îndepărtare a pudrei dip este destul de discutat și controversat, diferind de la salon la salon. Cel mai adesea însă varianta cea mai la îndemână este acetona, respectiv îndepărtarea pudrei dip de pe unghii cu dizolvant de unghii și/sau cu alte elemente specifice.

Pentru că, totuși, acetona este o soluție destul de puternică, ți-aș recomanda, draga mea, să ai câteva aspecte în vizor, printre care și îngrijirea unghiilor imediat după ce pudra dip a fost îndepărtată.

Ai grijă de acestea și de cuticulele tale cu ajutorul unui ulei pentru cuticule și a unei creme de mâini, care va hidrata zona.

Și, ca un mic pont, indiferent de tehnica folosită de manichiuristă, să știi că este mai mult decât benefic pentru unghiile tale să aibă parte de acest tratament tot timpul. Chiar și atunci când preferi să aplici tu oja de unghii.

Poate fi folosită pudra de unghii dip acasă?

Această întrebare este una dintre cele mai întâlnite întrebări. Tu ce crezi, poate fi folosită această pudră dip și acasă? Ei bine, cu siguranță, o poți folosi.

Dacă stai foarte bine cu răbdarea și cu timpul, atunci îți vei putea realiza singură unghiile acasă, deoarece această nouă tehnică are la bază răbdarea și timpul.

Dacă aceste două aspecte nu sunt tocmai cele mai bune prietene ale tale, atunci poți merge cu propria pudră la salon, iar manichiurista ta o poate folosi pentru a-ți face unghiile așa cum îți dorești.

Pentru tine sau pentru femeile care s-ar vedea făcând asta acasă, s-au pus spre comercializare diferite kituri de unghii care au la bază pudra dip, mai mult sau mai puțin complexe, în funcție de performanța și rezultatul pe care dorești să-l obții. Și, categoric, acestea sunt direct influențate și de suma pe care dorești să o cheltuiești achiziționând acest tip de kit de manichiură.

Pudra acrilica sistem Gelish Dip New Kiks on the Block, 23 gr

Pudra dip – mai bună decât acrilul sau gelul?

Tu ce părere ai? Să fie pudra dip mai bună, din punct de vedere calitativ și nu numai, decât acrilul sau gelul?

Dacă mă întrebi pe mine, eu aș spune că acest aspect este strict subiectiv. Poate fi influențat în mod direct de așteptările pe care le ai de la aceste produse.

Dacă acrilul nu te mulțumește pentru că ți se pare mult prea rigid, iar gelul mult prea lichid, atunci pudra dip poate fi varianta cea mai favorabilă. Eu, sincer, nu am folosit și nici manichiurista mea nu a folosit în cazul meu, însă aș fi curioasă să compar rezistența unghiilor. Tu nu?

Cel mai important este să cunoști și tu câteva detalii despre fiecare produs și tehnică, însă există foarte multe manichiuriste care preferă să opteze pentru tehnici care au la bază doar gelul sau, dimpotrivă, doar acrilul.

pudra dipping powder unghii

Cu ambele este destul de greu de lucrat. Gelul poate fi foarte lichid și dacă manichiurista nu stăpânește bine tehnica, acesta poate curge. Sau pentru că tehnica aceasta implică și lampa UV, gelul se poate usca necorespunzător. În acest caz, va fi nevoie de pilire și îndepărtare, iar unghia naturală poate avea de suferit de pe urma nestăpânirii acestei tehnici.

Acrilul, de altfel, în tub sau pudră, este fără dar și poate, un element care se modelează destul de ușor, nu necesită uscare în lampa UV, însă este rigid și nu se poate ajusta în totalitate cu ajutorul pilei, ci doar cu ajutorul frezei electrice de unghii.

Cât despre pudra dip, aceasta este o combinație între cele două. O variantă în jurul căruia se pot construi tehnici de lucru, astfel încât unghiile să fie gata în cel mai scurt timp.

Dacă manichiurista ta are răbdare, experiență și timp la dispoziție, cu siguranță rezultatul va fi unul spectaculos, indiferent de tehnica pentru care a optat pentru a crea modelul de unghii mult dorit.

Ca urmare, unghiile tale nu vor avea atât de mult de suferit, sănătatea acestora fiind păstrată în timp și prin prisma implicării tale cu diferite soluții sau produse adjuvante.

Tu știai de această tehnică de manichiură? Ce preferi mai mult, unghiile cu gel sau cele cu acril? Crezi că pudra dip se va putea clasa printre preferatele tale? Ești dispusă să-i dai o șansă?

Nu uita să ne spui părerea ta în secțiunea de comentarii, în josul paginii. Sunt foarte curioasă de ceea ce crezi tu. Ne auzim data viitoare, cu un alt articol!

Unde găsești online pudră de unghii tip dip?

Pudra de unghii stil dipping se găsește deja și la noi, în majoritatea magazinelor de profil pentru manichiură și pedichiură, inclusiv în versiunile lor online. Dar nu numai… De exemplu, deja găsești suficiente nuanțe la:

Sursă front page photo: Pexels/Kristina Paukshtite

pudră pentru unghii tip dipping powder manichiură