Probabil ai încercat tot felul de produse cosmetice scumpe pentru a îmbunătăți aspectul pielii și a reduce vizibil celulita. Dar e încăpățânată tare. Totuși, cheia constă în masajul periodic. Și nu orice masaj…
Dar noi avem o soluție la îndemâna oricui și în acest sens: una simplă și foarte ieftină, ba chiar gratis! 🙂

Ar trebui să începem să ne pregătim de sezonul cald, chiar dacă vremea încă nu e încurajatoare. Tu fii pe fază!

Iar vara, celulita e inamicul numărul 1 pe care nu am vrea să îl afișăm nici accidental. Dar e imposibil, dacă ea există, pentru că, hei, ne place să purtăm rochițe și fustițe. Așadar, ea tot se vede.

Așa că cel mai bine e să avem grijă să îmbunătățim aspectul pielii noastre, să mai atenuăm din efectele celulitei, până se va instala vara. Știu, pare simplu de zis, dar nu e chiar atât de greu pe cât pare.

Și am pentru voi, în acest sens, o metodă mai inedită, dar foarte eficientă: un masaj anticelulitic neașteptat de ușor de realizat, cu un obiect care poate părea foarte ciudat într-o astfel de utilizare. Doar că, ce mai contează? Dacă ne scapă de nesuferită câtuși de puțin, merită încercarea! Oricum, nu pierdem nimic, pentru că e… gratis și la îndemâna oricui!

Îți poți face singură acasă cel mai ieftin masaj anticelulitic, cu… sucitorul! Da, da, exact, acela cu care întinzi aluatul de regulă. 🙂

  • Cu sucitorul sau făcălețul pentru întins aluat, îți poți masa zonele în care s-a depus inestetica celulită. Masajul începe de jos în sus (de la picioare spre fund și burtă); în acest sens, el este mai apăsat, spre  a determina cu adevărat o schimbare la nivelul straturilor pielii cu celulită.
  • Apoi, se coboară în sens invers, de astă dată apăsând mai puțin.

Mișcarea trebuie să fie identică cu aceea pe care o faci când întinzi coca. 😉

În urma unui astfel de masaj, zonele respective se încălzesc prin intensificarea fluxului sanguin, ceea ce determină o îmbunătățire considerabilă privind reducerea celulitei.

Seamănă acest masaj anticelulitic, prin mișcările principale, cu perierea uscată a pielii, pentru efectuarea unui drenaj limfatic ca la carte, stimularea circulației și obținerea pielii strălucitoare și fără urme neplăcute. 🙂

Dacă nu ai sucitor în casă, funcționează și cu metoda alternativă a întinsului aluatului: cu o sticlă… din sticlă, efectuând aceleași mișcări recomandate pentru un masaj anticelulitic ca la carte.

Sursă front page foto: flickr/ Grand Velas Riviera Nayarit