Ce beneficii are pentru ten un masaj facial și cum să îl realizezi ca să îți rezolvi anumite probleme ale tenului.

Vă reamintesc că acum ceva vreme am început o serie de materiale scurte și utile despre îngrijirea tenului. Ultima oară am rămas la litera L și v-am povestit despre loțiunea pentru ten: ce reprezintă, cum o folosim, ce beneficii are pentru sănătatea pielii.

Astăzi poposim la litera M din alfabetul îngrijirii tenului și m-am gândit să vă vorbesc puțin despre masajul facial.

Cum ajută pielea un masaj facial?

Cu toții am auzit de masajul facial, uneori am și beneficiat de el la cosmetică sau la spa sau la ședințe speciale de masaj. Cu siguranță masajul facial poate face minuni, dacă e realizat cum trebuie.

Motivul este simplu dar cât se poate de logic: masajul facial pune sângele în mișcare la nivelul mușchilor feței și ajută la o mai bună vascularizare a tuturor țesuturilor. Iar o piele bine vascularizată e rumenă și sănătoasă, radiază de bine din interior.

Masajul facial ar trebui să reprezinte o parte foarte importantă din rutina de îngrijire a pielii tale.

Cum îmi pot face un masaj facial eficient?

Și nici măcar nu e greu să-ți efectuezi un astfel de masaj în fiecare zi, odată cu aplicarea unei creme lejere sau un fluid cu apă termală ori apă micelară.

Mișcările în masajul facial sunt de jos în sus, încep de la nivelul gâtului și urcă până pe frunte și la tâmple. Pe lângă binele pe care-l face tâmplei, acest masaj îți îmbunătățește inclusiv starea de bine și vei scăpa astfel și de tensiunile de la nivelul feței, de dureri de cap.

Pentru un masaj facial folosești mâinile tale sau ale cosmeticienei, după caz, în special degetele sunt foarte utilizate cu atenție și precizie.
De asemenea, există de câțiva ani unele aparate și dispozitive create special pentru masajul facial. Nu știu cât de utile sunt, cert este că eu utilizez un aparat cu perie de curățare, benefică și pentru masaj facial și ajută, în sensul că am observat unele schimbări – e vorba despre epilatorul facial Braun Face SE832S cu perii de curățare a tenului și masaj, de care v-am mai povestit.

Iată și un video util în acest sens, însă pe youtube vei găsi foarte mute variante de masaj facial. Nu știu care sunt mai indicate, trebuie doar să îți găsești pe cel potrivit pentru problemele tenului tău și ale zonei faciale.

În orice caz, reține aceste lucruri: un masaj facial e bine să îl faci cel puțin o dată pe săptămână, nu are cum să îți facă rău dacă îl realizezi cum trebuie, ai răbdare și găsește mișcările potrivite tenului tău, să fie ușoare și blânde. Ai grijă ce creme și fluide utilizezi dacă ai piele sensibilă.

Alege întotdeauna produse potrivite tipului tău de ten. Nu agresa pielea cu mișcările! Folosește degetele cu grijă și cu răbdare, încet. Ia-ți timp într-un weekend dedicat relaxării tale! O să-ți mulțumești pentru efectele acestui masaj facial mai târziu!