Cum este masca tip pudra tratament impotriva punctelor negre Silver Powder de la Mario Bădescu, ce ingrediente contine Silver Powder Mario Bădescu și cât de eficientă este; review.

Nu mă confrunt cu probleme grave de acnee, doar că, ocazional, îmi mai apare câte un afurisit de coș sau sunt unele care îmi dau mai multe bătăi de cap. În schimb, am probleme uneori cu… excesul de puncte negre. Și când mi se pune rău pata pe ele, mai încerc câte un produs special pentru ele. Vă vorbeam mai demult despre ocazia de a încerca pachetul de îngrijire a tenului împotriva coșurilor și punctelor negre de la Mario Bădescu – Hello to Clear. Ei bine, printre produsele din pachetul respectiv, vă spuneam că se află o cutiuță cu o pudră albă, care servește drept mască, dacă o amesteci cu apă, of course, foarte benefică împotriva acestor puncte negre. Astăzi am să vă vorbesc, așadar, în particular, despre cutiuța cu pudră tip mască tratament împotriva punctelor negre Silver Powder de la Mario Bădescu. Pentru că aceasta poate fi achiziționată și separat de pachetul respectiv, mai ales dacă v-a impresionat foarte mult și v-a ajuat în lupta cu hidoasele puncte negre. 😉 Sau dacă sunteți mai norocoase și vă confruntați doar cu o astfel de problemă a tenului. Masca tratament tip pudră împotriva punctelor negre Silver Powder Mario Bădescu poate fi, deci, achiziționată și separat, la cutiuță-flacon full size de 29 ml, mai mult decât dublul variantei din pachetul Hello to Clear – o variantă mult mai convenabilă ca preț, așadar (verifică aici preț și oferte actualizate pentru această variantă). 😉

Cum se aplică masca tratament împotriva punctelor negre Silver Powder Mario Bădescu?

Masca tratament pe bază de pudră Silver Powder de la Mario Bădescu se utilizează pentru problemele cu puncte negre, nu și în cazul acneei sau coșurilor – adică, sigur, poate ajuta și un astfel de ten cu asemenea probleme, însă nu te aștepta să rezolve problema coșurilor, când nu aceasta e „destinația” lui. Pentru problema coșurilor și a tenului acneic în general, există o altă pudră-minune, din aceeași gamă de produse: Mario Badescu Special Healing Powder.

Pudră tratament împotriva punctelor negre Silver Powder Mario Bădescu

Are culoarea consistența și textura unui praf de cretă albă. De aceea, ca să ai grijă să nu o irosești degeaba, mai ales la primele uilizări, așa cum am făcut eu la început :D, neștiind cum s-o folosesc, îți recomand să folosești, pentru aplicarea ei, niște dischete demachiante din vată fină. Înmoaie o dischetă demachiantă în apă sau, pentru un efect benefic în plus, în loțiune tonică sau astringentă, și apoi în pudra respectivă.  Vei vedea că produsul se va transforma într-o pastă albă, fină, ca o mască obișnuită. Ai grijă să nu abuzezi de pudră, întrucât, fiind umedă discheta, poate absoarbe lichidul și da impresia de prea puțină pudră/pastă, așa că te poți repezi să mai iei pudră pe dischetă. Nu e nevoie, te asigur, e suficient cât se ia din prima pe discheta umedă. 😉

Ai grijă și la cât lichid/apă folosești pe dischetă – cu cât mai multă, cu atât mai greu de aplicat va deveni și pasta-mască. Și se va irosi aiurea… Îți povesteam tot aici, la primele folosiri, despre cum mi se părea mie această idee de amestecat pudra cu apa. Între timp, m-am obișnuit. 😀

Pasta obținută, tot albă ca pudra, se aplică prin presare cu discheta respectivă, peste zona cu probleme, și se lasă să acționeze ca orice mască, vreo 10 minute. Oricum, vei observa, când se va usca, că o poți da jos.

Îți recomand să utilizezi un halat sau îmbrăcăminte de casă când aplici masca, deoarece vei observa, după ce începe să se usuce, că particulele de praf alb se vor desprinde și vor cădea foarte ușor, lăsând urme de praf alb pe îmbrăcăminte ori în zona din jurul tău.  După 10 minute recomand îndepărtarea produsului, altfel în jurul tău vei crea un văl de praf alb. 😀 Glumesc. Dar 10 minute e foarte destul. 🙂 Pentru îndepărtarea măștii, nu folosi apă, ca la orice curățare a unei măști de pe ten, ci, mai degrabă, tot o loțiune tonică sau astringentă. De ce nu apă? Hmmm, păi apa îndepărtează mai greu această mască, lăsând urme în continuare pe zona afectată; dacă o aplici pe față și te cureți cu apă, vei observa că nu se va îndepărta suficient pasta, ceea ce poate duce la uscarea excesivă a tenului tău. În plus, vei căpăta o culoare excesiv de albă a tenului și, implicit, o paloare de… vampir. 😛 (E foarte OK de Halloween, dar nu acum. ;)) Cu o loțiune lichidă (toner/astringent) tot pe o dischetă demachiantă, produsul se va îndepărta cel mai bine. Iar chipul tău va deveni fin, curat și mult mai luminos! 😉

Masca astfel obținută se poate aplica pe orice zonă afecată de puncte negre, nu numai pe față – o poți utiliza și pentru spate, umeri, gât… oriunde sunt puncte negre încăpățânate. 😀 Mi se pare foarte ingenioasă și chiar revoluționară ideea originală cu care vine acest produs – practic o pulbere-ingredient de bază pentru a-ți prepara, după bunul plac, o mască tratament pentru puncte negre. 😉 La capitolul originalitate, înainte de orice, această mască ar trebui să iasă câștigătoare detașată.

cum se aplica masca de puncte negre silver powder Mario Badescu
Sursa: beautylab.nl
Cât de eficientă este masca tratament ÎMPOTRIVA PUNCTELOR NEGRE TIP PUDRĂ SILVER POWDER DE LA MARIO BĂDESCU?

Eu recunosc că nu am folosit această mască cu regularitate – ideal e să o aplici de 3 ori pe săptămână (eu o aplicam de 1-2 ori, având în vedere că în pachetul respectiv am avut varianta la jumătate din recipientul obișnuit, full size). Astfel, se pot vedea cele mai bune rezultate. Recunosc însă că, în timpul utilizării frecvente a acestui produs, am observat o ameliorare spre foarte bine în ceea ce privește tenul meu. Funcționează din prima și chiar face minuni, cum se zice!

Punctele negre sunt acoperite de praful alb, care intră în pori și tratează până la anihilare punctele negre. Dacă te uiți cu atenție după fiecare aplicare, poți vedea că în zona unde erau pucte negre, acestea au fost acoperite de particule ale acestui praf. Ei bine, pulberea aceasta se fixează în pori și acționează asupra punctului negru care astupă porii, îl „topește” practic de acolo. Tocmai de aceea, cu cât folosești mai des masca de puncte negre Silver Powder de la Mario Bădescu, cu atât punctele negre vor fi vindecate și vor dispărea mai repede! 😉 În plus, pielea devine mult mai fină, capătă un aspect sănătos și radiant.

Astfel, masca pudră Silver Powder Mario Bădescu te ajută în trei situații: absoarbe uleiul și sebumul (tratează astfel și tenul gras, cu aspect uleios), desfundă porii congestionați și încărcați cu bacterii și puncte negre; tratează zonele cu probleme, prevenind apariția punctelor negre și lăsând un ten sănătos, mat, luminos și plăcut la atingere.

Fiind o mască-tratament, acest produs nu constituie o soluție pe termen lung, fiind necesară aplicarea sa periodic, pentru ca rezultatele obținute să se mențină în timp. Acesta poate fi singurul său punct slab. Însă inclus în rutina de îngrijire a tenului, de vreo 2 ori pe sîptămână, te asigur că te va ajuta să scapi de puncte negre. De altfel, nici nu am descoperit încă vreun astfel de produs cosmetic împotriva punctelor negre care, după ce ai renunțat la utilizarea sa periodică, să nu mai necesite revenirea la utilizarea sa, adică să elimine de tot și definitiv problema punctelor negre.

Ce cantitate are masca tratament împotriva punctelor negre tip pudră Silver Powder de la Mario Bădescu?

Masca tratament pe bază de pudră dizolvabilă Silver Powder de la Mario Bădescu vine într-o cutiuță mică, albă, ca de cremă farmaceutică, într-o cantitate de 29 ml – varianta full size; Varianta din pachetul de îngrijire a feței împotriva coșurilor Hello to Clear este mult mai mică, la jumătate, în cutiuță de 14 ml.

Ai să te întrebi de ce sunt așa de mici flacoanele și, implicit, cantitățile în care se ambalează produsele Mario Bădescu – probabil și această pudră-mască ți se va părea foarte bine. Ei bine, înainte de toate, țin să te anunț că, dacă o aplici de vreo două ori pe săptămână, te va ține ceva – cam 2 luni m-a ținut pe mine varianta mică, așa că înmulțește cu 2 și vei obține perioada de tratament pentru o cutiuță full size de pudră. 😉 Și m-a ținut 2 luni în condițiile în care, la început, nefiind obișnuită cu modul în care funcționa amestecarea pudrei cu apă/loțiune tonică, am cam abuzat de ea și, astfel, am irosit ceva. 😛 Apoi, mai ia în calcul un fapt: vorbim de o pudră, la fel de ușoară precum praful. Imaginează-ți, așadar, ce înseamnă o cantitate de pudră de 29 ml. 😀 Suficient pentru ce ai tu nevoie!

În plus, un alt motiv pentru care produsele de îngrijire a tenului de la Mario Bădescu vin în cantități mici, precum pudra mască tratament antipuncte negre Silver Powder, ar fi și faptul că Mario Bădescu este un brand de dermato-cosmetice cunoscute pentru faptul că nu conțin conservanți ori alte ingrediente alergice similare sau conțin în cantitate foarte mică – or, dacă astfel de produse conțin foarte puțini conservanți sau chiar deloc, pot expira și foarte repede, înainte ca recipientul cu produsul tău de îngrijire să se golească. Unde mai pui că majoritatea acestor produse se aplică în cantități foarte mici.

Din păcate, recipientul acestui produs cosmetic, deși sigilat în interiorul cutiuței, nu vine ambalat, la rândul său, într-o altă cutiuță de carton, să zicem. E un minus acest fapt – mă gândesc că până ajunge în mâinile mele, această cutiuță cu pudră trece prin mai multe mâini, nu toate curate. De aceea, ar fi bine să o igienizezi puțin înainte de folosire, cu un produs pe bază de alcool, că, deh, vorbim de un produs dermato-cosmetic, folosit tocmai pentru igiena feței. 😛 De asemenea, trebuie să știi că nu vine ânsoțit de un prospect, așa că, pentru a ști cum să îl folosești cât mai eficient, ai nevoie să te informezi înainte. Are doar o etichetă lipită undeva, cu niște informații generale despre cum se aplică, ce conține și la ce ajută, însă, cum spuneam, anumite informații de utilizare cât mai eficientă a sa nu prea sunt oferite direct pe ambalaj. De aceea, sper să vă fie util (și) acest review. 😉

Ce ingrediente conține MASCA TRATAMENT ÎMPOTRIVA PUNCTELOR NEGRE SILVER POWDER MARIO BĂDESCU?

Pudra-bază pentru masca tratament Silver Powder conține doar trei ingrediente minerale, însă esențiale în tratarea tenului acneic în general și a porilor astupați: carbonat de calciu, dioxid de titan, oxid de zinc. Toate aceste substanțe au efect antimicrobian și calmant, omorând bacteriile și tratând eficient problema zonelor cu puncte negre. Oxidul de zinc este cel mai benefic în acest sens. Astfel, prin complexul celor trei ingrediente pe care le conține, acest produs mă determină să îl nominalizez printre cele mai benefice în lupta împotriva punctelor negre.

masca-pudra-tratament-puncte-negre-silver-powder-mario-badescu--ingrediente

Cine poate folosi MASCA TRATAMENT ÎMPOTRIVA PUNCTELOR NEGRE TIP PUDRĂ SILVER POWDER DE LA MARIO BĂDESCU?

Masca Silver Powder Mario Mădescu poate fi folosită de bărbați și femei deopotrivă, de adolescenți cu probleme ale tenului, precum și de adulți care au puncte negre. De asemenea, poate fi folosită pentru orice tip de ten, de la normal până la cel gras și cu probleme, în completare cu o loțiune tonică potrivită tipului de ten. Poate fi folosită și preventiv, pentru evitarea apariției punctelor negre în condițiile favorizante de manifestare ale acestora, incluzând-o în rutina săptămânală de îngrijire a tenului. Totuși, dacă nu ai o problemă severă cu punctele negre, îți recomand folosirea doar o dată pe săptămână. Nu are rost să „stresezi” tenul cu ea de prea mule ori, făcând exces de zel! Să nu uităm, totuși, că e o mască-tratament.

Concluzii

Dat fiind modul ingenios în care ți se permite să îți pregătești singur(ă) această mască tratament, precum și faptul că poate fi folosită pe întreg corpul, în zonele afectate, nu doar pe ten, e o experiență plăcută să încerci acest produs. Un mare plus primește pentru faptul că se observ rezultate încă de la prima utilizare a produsului. Un al doilea mare plus e că e conceput din ingrediente antibacteriene, care nu doar îndepărtează punctele negre pe timpul folosirii, dar le și tratează, anihilându-le cu tot cu problemele lor: microbii și mizeria care duc la apariția acestora. Deși pare în recipient mic, să nu uităm că e o pulbere, pe care o amestecăm cu un ingredient la îndemâna oricui, gestionând astfel simplu cantitatea de aplicat. Pentru asta, raportul cantitate-preț, ca să nu mai vorbesc de raportul calitate-preț al acestui produs, este unul excelent, chiar dacă nu îți va părea așa inițial. Cu siguranță e unul dintre produsele anti puncte negre de încercat neapărat și de recomandat mai departe. Îl puteți achiziționa, în varianta full size, de aici.