Măști pentru ten bune, de făcut simplu și ușor acasă, fără cheltuieli și doar cu ingrediente naturale: mască pentru acnee sau pentru cicatrici după coșuri, măști pentru față pentru scos puncte negre, pentru hidratare sau pentru riduri.
După ce citesc din ce sunt făcute unele măşti pentru ten, multe persoane se tem să le folosească pe propria lor piele. Dar întotdeauna există o soluţie: poţi să îţi faci măşti pentru față de una singură.
În plus, îngrijirea regulată şi folosirea produselor naturale de îngrijire a pielii te vor ajuta să fii mai sănătoasă şi, astfel, eviţi elementele toxice precum sulfaţii şi agenţii de conservare care sunt folosiţi la prepararea multor măşti cosmetice din comerț.
❤️ Citește despre:
Mască pentru reducerea acneei și a inflamaţiei tenului
Ingrediente:
- 1 banană
- 1 linguriţă de iaurt
- 1 linguriţă de apă minerală
Cum se utilizează:
Mărunţeşte banana, apoi adaugă apa minerală şi iaurtul. Pune amestecul pe faţă şi stai aşa timp de 10-15 minute, după care spală-ţi faţa. Această mască e de ajutor, pentru că bananele ajută la reducerea inflamaţiei şi acneei. Există informaţii cum că bananele pot fi folosite şi pentru a trata răni şi arsuri.
Altă mască homemade împotriva acneei
Tipică adolescenței, acneea se poate trata cu sfaturi medicale și tratament de la medicul dermatolog. În paralel, îți poți aplica însă, o dată pe săptămână, timp de o lună, o mască pe bază de plante dezinfectante și calmante, care curăță pielea de impurități.
Într-un bol, prepară următorul amestec:
- 10 g frunze de cimbru
- 10 g flori de soc
- 20 g fructe de ienupăr
- 20 g semințe de mărar
- 20 g tre-frați-pătați
- cinci cuișoare
Amestecă-le cu mixerul până se transformă în pudră fină. Ia două linguri din această compoziție și amestecă-le cu lapte demachiant / cremă de curățare pentru piele acneică.
Vei obține o pastă onctuoasă pe care, seara, după baie, o vei aplica pe obraz, evitând conturul ochilor și al gurii.
După 20 de minute, clătește fața bine și tamponeaz-o cu un șervețel din hârtie absorbantă.
Masca pentru a scăpa de porii dilataţi
Ingrediente:
- 2 linguriţe de iaurt
- 1 linguriţă de argilă cosmetică
- jumătate de linguriţă de miere (dacă nu eşti alergică)
Cum se utilizează:
Amestecă argila cu iaurtul şi mierea. Pune masca pe faţă şi ţine-o timp de 15-20 de minute. Spală-te pe faţă cu apă rece. Această mască e bună, fiindcă iaurtul este cel care te ajută să scapi de porii dilataţi.
Mască pentru pielea uscată
Ingrediente:
- jumătate de avocado copt
- 1 linguriţă de lapte
- 1 linguriţă de miere
Cum se utilizează:
Amesteci laptele cu mierea şi avocado. Aplică masca pe faţă şi stai cu ea timp de 10-15 minute, după care o îndepărtezi cu apă caldă. Avocadoul hidratează pielea uscată şi e bun pentru reducerea efectelor razelor UV. De asemenea, are un efect antiinflamator şi te ajută în lupta împotriva acneei.
Cum scapi de cearcăne cu o mască preparată în casă
Ingrediente:
- 1 linguriţă de zaţ de cafea
- 1 vârf de cuţit de piper negru
- un sfert de linguriţă de ulei de nucă de cocos
Cum se utilizează:
Amestecă toate ingredientele şi pune-le pe pielea de sub ochi. Aşteaptă 5-10 minute, apoi spală-te cu apă caldă, masând faţa. Această mască e minunată, deoarece conţine cofeină care îngustează vasele de sânge şi ajută la reducerea cercurilor negre de sub ochi.
Mască pentru tenul cu riduri
Ingrediente:
- roşie coaptă
Cum se utilizează:
Taie roşia şi pune bucăţile pe faţă. Poţi să speli totul după 10 minute. Stropeşte pielea cu apă caldă. Datorită licopenului care se găseşte în roşii, această mască împrospăteză pielea şi o lasă mai luminoasă.
Mască pentru a arăta mai sănătoasă
Ingrediente:
- un castravete
Cum se utilizează:
Curăţă castravetele şi taie-l. Lasă-l pe faţă pentru 15 minute, după care spală-te cu apă. Această mască este foarte bună pentru piele, deoarece castraveţii conţin multe vitamine, K, B5, A şi C, care împreună, au un efect bun asupra pielii.
Mască făcută în casă pentru rănile mici de pe faţă
Ingrediente:
- morcovi
- apă
Cum se utilizează:
Curăţă morcovii şi mărunţeşte-i într-un blender, adăugând apă. Pune masca pe faţă pentru 15-20 de minute. Beta-carotenul pe care morcovii îl conţin ajută la vindecarea rănilor mici de pe faţă şi face pielea să arate mai sănătoasă.
O mască utilă pentru semnele și petele de pe față mai găsești și aici.
Masca de ten pentru hidratare şi exfoliere
Ingrediente:
- jumătate de cană de fulgi de ovăz
- jumătate de pahar cu apă
- 5 picături de vitamina E
Cum se utilizează:
Fierbe fulgii de ovăz în apă şi lasă-i să se răcească. Adaugă vitamina E. Aplică masca pe faţă pentru 15-20 de minute, după care îndepărtează totul cu apă. Datorită structurii moi a fulgilor de ovăz, această mască e foarte bună pentru pielea sensibilă. Aceasta va îndepărta celulele moarte ale pielii şi o va hidrata.
Uite și aici încă o mască de exfoliere pe care o poți prepara acasă, foarte simplu și ușor!
Masca pentru tenul gras – pe care să o faci tu acasă!
Ingrediente:
- jumătate de cartof
- 1 linguriţă de suc de lămâie
Cum se utilizează:
Taie cartoful şi masează faţa cu el. Lasă-l pe faţă timp de 10 minute, după care spală-te. Se mărunţeşte un cartof proaspăt şi se adaugă linguriţa cu suc de lămâie, se amestecă, şi se pune totul pe faţă. Spală-te cu apă rece. Această mască e bună, pentru că reduce excesul de sebum.
Pentru a arăta de parcă te-ai odihnit foarte bine, fă-ți această mască!
Ingrediente:
- suc de aloe
- 4 linguriţe de argilă roz
Cum se utilizează:
Amestecă totul. Pune masca pe faţă pentru 15-20 de minute, dar nu o lăsa să se usuce. Poţi să îţi stropeşti faţa cu apă termală atunci când observi că masca începe să se usuce. Spală-te cu apă caldă. Această mască poate fi folosită şi de cele care au pielea sensibilă.
O mască homemade pentru eliminarea punctelor negre
Ingrediente:
- 1 linguriţă de zeamă de lămâie
- 1 linguriţă de miere
Cum se utilizează:
Amestecă lămâia cu mierea. Spală-ţi faţa cu apă caldă. Aplică amestecul. Spală totul cu apă caldă după 20 de minute. Mierea are un efect de hidratare şi lămâia este bună pentru purificare.
Înainte de a utiliza oricare mască, încearc-o pe o parte a corpului care nu e la vedere. Acesta este un mod bun de a verifica dacă există reacţii alergice.
Tu foloseşti măşti făcute acasă? Care sunt acestea? Spune-ne și nouă rețeta!