Remedii și metode naturale de tratare și calmare a coșurilor dureroase; ce să iei ca să scapi de coșuri și acnee.

Știu, sună dur, dar multe dintre comedoanele care apar pe față sau corp sunt foarte dureroase până să erupă și stau și mocnesc pe sub piele că și cea mai mică atingere a lor doare tare. Ți-ar plăcea să le îndepărtezi în mod normal și natural, fără să te coste bani și să îi faci astfel și pielii tale o favoare? E foarte important când trebuie tu însuți să decizi asupra propriei epiderme, fără tratamente cosmetice costisitoare și mers la saloane pentru asta. Însă trebuie să cunoaștem câte ceva și despre remediile naturiste, să știm care se potrivesc pielii noastre și, mai ales, problemelor ei. Multe dintre acestea nu oferă rezultate imediate, ci necesită folosire pe termen lung, motiv pentru care multe persoane minimalizează eficiența lor și renunță la ele. Însă sunt și multe tratamente medicale împotriva acneei care pot mai mult dăuna, dacă nu știi cum să le utilizezi înțelept și constant. Mulți dintre noi habar nu avem cum va reacționa propria epidermă după utilizarea lor, la cine știe ce substanță din componența unor astfel de produse. La un produs naturist, știi măcar că vei încerca ceva natural, că mai rău nu are ce să facă, dimpotrivă. Așa că, raportul, ca eficiență, în ambele situații, mi se pare cam echitabil. Ba chiar îmi pare că utilizarea unor remedii naturiste e chiar mai potrivită decât folosirea unor medicamente sau substanțe chimice.

Dar care dintre aceste remedii naturale pot oferi cele mai bune rezultate în cazul eliminării unor coșuri urâte și dureroase? Există un număr suficient de metode alternative care funcționează în cazul acneei. Însă cel mai potrivit remediu în acest sens constă în grupul de nutrienți și vitamine pe care ar trebui să îl asigurăm zilnic organismului nostru. De acord, asta implică un tratament mai pe termen lung, însă ajută alături de alte metode. Încearcă să introduci în alimentația ta zilnică suplimente naturale bogate în zinc și vitamina C. Nu doar că vei soluționa și trata coșurile care s-au manifestat deja pe pielea ta, dar vei putea chiar preveni acele coșuri care stau să iasă la suprafața pielii. E cel mai bun mod de a ajuta epiderma ta să lupte contra acneei.

În plus, există și câteva remedii naturale externe de tratare a unor coșuri care deja au erupt și sunt insuportabil de dureroase. Pentru a reduce considerabil și în mod surprinzător durerea și compoziția aceea oripilantă dintr-un coș, o metoodă excelentă este și gheața. Acaesta e utilă nu numai în tratarea pe moment și reducerea în volum a cucuielor și umflăturilor dureroase provocate de accidente și lovituri puternice, ci și în inflamații ale pielii precum un coș urât și dureros care stă să erupă. Abia apoi poți să te încumeți să îl și storci, dacă ești mai curajos/-oasă. Cu ajutorul gheței, îi reduci din inflamație, din durere și din substanța aceea de sub, care stă să erupă la stoarcere.

Și, oricât de mult ai vrea să eviți acest lucru, una dintre cele mai bune metode de a reduce apariția unor astfel de coșuri urâte și a acneei dureroase, este să te îndrepți spre o dietă echilibrată, să elimini din alimentație acele alimente dăunătoare pielii. Nu mă refer la acel tip de dietă prin care să elimini chiar toate alimentele preferate, dar ai putea să încerci să le consumi mai cu moderație op vreme. S-ar putea chiar ca unele alimente care ajută în lupta contra acneei să îți placă și destul de mult, așa că, o perioadă ceva mai lungă de timp încearcă să le consumi constant. Poți apela cu încredere la un nutriționist care să îți explice mai exact aceste lucruri. Un exemplu de astfel de manevră utilă ar fi, de exemplu, să încerci să înlocuiești chipsurile și alte snacksuri cu tot felul de nuci și fructe uscate sau semințe, care conțin oligoelemente și grăsimi esențiale extrem de utile pentru sănătatea epidermei. 😉 La fel, alimente cât mai bogate în zinc, vitaminele A și C.

Succes! 🙂