Draga mea, tu cunoști termenul de microblading? Știai că această tehnică este cunoscută în prezent ca fiind un secret al sprâncenelor perfecte?

Ei bine, dacă nu știai acest aspect, însă ești curioasă să afli despre ce este vorba, astăzi îți voi vorbi despre microblading sau, altfel spus, după cum am menționat și anterior, vom desluși împreună secretul sprâncenelor perfecte.

Ești pregătită pentru ceea ce urmează? Dacă există măcar o doză de curiozitate cu privire la acest subiect, atunci, categoric, acest articol este pentru tine și trebuie să-l citești integral.

Ce presupune microbladingul sprâncenelor?

Aș prefera să începem cu câteva idei generale, care vizează partea de definire a microbladingului. De ce vreau acest lucru? Pentru că, în acest fel, mă asigur că totul este clar încă de la început. De altfel, dacă pe parcurs apar întrebări, le aștept cu drag în secțiunea de comentarii din josul paginii.

De unde, așadar, ideea aceasta de microblading? Cum se poate defini această tehnică într-o notă generalistă?

Microbladingul este o adaptare modernă a ceea ce japonezii numesc tebori, o tehnică tradițională japoneză de tatuare manuală, realizată cu ajutorul acelor și a cernelii, fără alte intervenții cu diferite mașinării sau dispozitive.

Această tehnică a devenit cu timpul o tehnică estetică, cu atât mai mult cu cât prin intermediul acesteia se pot realiza sprâncenele „fir cu fir”, procesul în sine finalizându-se și cu umbre, umbre care conferă sprâncenelor tatuate un aspect natural.

De altfel, acestea se dovedesc a fi la mare căutare și, mai mult decât atât, în prezent, sunt la modă, mai ales în industria machiajului.

Spre deosebire de alte machiaje permanente de realizare a sprâncelor, dar și spre deosebire de tatuarea sprâncenelor, micobladingul se realizează cu ajutorul unui stilou metalic, la capătul căruia se află un ac special.

Prin intermediul acestui stilou, specialiștii în domeniu realizează un design 3D al sprâncenelor, efect datorat pigmenților anorganici și hipoalergenici care intră în epidermă pe parcursul întregii proceduri.

Această tehnică, de altfel, este mult mai favorabilă din punct de vedere cosmetic decât micropigmentarea, generând, în același timp, un aspect natural și de invidiat sprâncenelor.

Pentru cine este ideală și recomandată această tehnică de stilizare a sprâncenelor – microblading?

Ei bine, în principiu, microbladingul este ideal pentru acele persoane care se confruntă cu fire puține de păr la nivelul sprâncenelor, pentru persoanele cărora le lipsesc anumite fire de păr , sprâncenele sunt foarte puține sau, de altfel, există prea puțin.

Prin intermediul acestei tehnici, dar și prin forma, curbura și culoarea sprâncenelor, tenul poate fi pus foarte bine în evidență. Acest aspect este, nu în ultimul rând, valabil și pentru ochi.

Pe lângă ceea ce am menționat mai sus, însă, consider că ar fi profesional să vin în întâmpinarea ta nu doar cu informații generale, ci și cu câteva detalii legate de microblading.

Ca urmare, ce este, de fapt, microbladingul?

Microbladingul este o tehnică de micropigmentare folosită pentru definirea formei sprâncenelor.

De altfel, această tehnică este, fără doar și poate, una dintre cele mai inovatoare proceduri din industria cosmetică și de machiaj. În esență, aceasta vizează două părți: partea de pigmentare până la nivelul epidermei, respectiv partea de „fir-cu-fir”, pentru modelarea sau umplerea sprâncenelor.

Microbladingul este o alternativă sigură pentru care poți opta, rezultatele finale definindu-se întotdeauna ca fiind uimitoare.

Bineînțeles, la fel ca și în orice alt domeniu, există și persoane care se îndoiesc de această tehnică. Dar de aceea mă aflu eu aici, pentru a-ți oferi toate detaliile necesare și disponibile despre această procedură.

Cum se efectuează microbladingul?

Microbladingul poate fi definit ca fiind o formă de semipigmentare în piele, procedură realizată cu ajutorul unui stilou de unică folosință, similar cu… bisturiul. Dar nu implică nicio tăietură, stai liniștită! 😀

De altfel, se poate spune faptul că acest instrument este similar cu cel folosit pentru efectuarea tatuajelor sau pentru micropigmentare, diferența dintre acestea fiind remarcată prin rezistența în timp.

La ce mă refer mai exact? Când vine vorba despre tatuaje, dar și despre micropigmantare, aceste două tehnici sunt permanente, pe când microbladingul durează între un an și un an jumătate.

Dacă există nelămuriri la partea de execuție a tehnicii, și cel mai probabil există, o să mai adaug faptul că stiloul cu care se realizează și se finalizează microbladingul este de tip hialuron sau inductor, instrument la capătul căruia se montează un dispozitiv cu șaptesprezece ace foarte fine.

În acest proces mai este implicat, de altfel, și un stilou injector ce conține paisprezece ace foarte fine, de o grosime asemănătoare firului de păr.

Procedura în sine este una atent verificată și sigură, cu atât mai mult cu cât fiecare zonă care urmează să fie pigmentată este revizuită de trei ori.

Această etapă presupune lovituri foarte fine, în direcția creșterii firului de păr și se bazează pe confort, nicidecum pe disconfort.

De asemenea, este nevoie de un design al sprâncenelor, precum și o serie de teste efectuate înainte de parcurgerea procedurii, în scopul obținerii unui rezultat de invidiat.

Prin intermediul acestor teste se poate verifica, de altfel, dacă există posibile alergii sau reacții adverse la anumiți pigmenți folosiți în cadrul efecturării tehnicii de microblading.

Ce presupune crearea designului sprâncenelor și de ce este necesar acesta?

Designul sprâncenelor este gândit în așa fel încât să ajute la determinarea formei și culorii potrivite feței.

Noua tendință în acest sens se îndreaptă spre sprâncene groase, abundente și foarte bine definite, fără exagerări de pe urma cărora să se ajungă la ipoteza că sprâncenele sunt false.

Tocmai din acest motiv se optează pentru crearea unui design, cu atât mai mult cu cât specialiștii sunt conștienți de faptul că forma sprâncenelor nu este aceeași pentru toată lumea și nci nu va fi.

Anumite aspecte, dar și caracteristici, culoarea pielii și a părului, forma ochilor și preferințele personale, sunt factori luați în considerare atunci când vine vorba despre proiectarea sprâncenelor.

Precum în multe alte cazuri, unele persoane manifestă scepticism în ceea ce privește proiectarea și semipigmentarea sprâncenelor, considerând să acestea, odată finalizate, pot fi chiar inestetice.

De reținut este că designul sprâncenelor, după cum este și normal, se realizează înaintea microbladingului. Era și normal, ești de acord cu mine?

Ce ar mai fi de adăugat? În esență, înainte de a trece la treabă, esteticianul care pune în practică tehnica de microblading, cu siguranță, va arăta pacientului sau pacientei o schiță sau o imagine, în culori, a ceea ce urmează să realizeze.

Ca urmare, cu ușurință îți poți da seama dacă culoarea sprâncenelor este potrivită sau dacă necesită anumite schimbări. Acest proces se aplică și în cazul designului sau formei sprâncenelor.

Toate acestea pentru sprâncene perfecte și estetice, demne de invidiat!

Și nu în ultimul rând, o idee foarte importantă vizează partea de after microblading.

La ce trebuie să ai grijă imediat după microblading?

S-ar putea să te întrebi dacă există o rutină recomandată de medicii specialiști, imediat după ce a fost realizat microbladingul.

Ei bine, există câteva indicații în ceea ce privește îngrijirea. O să ți le ofer și pe acestea, pentru a mă asigură că această procedură este înțeleasă în totalitate.

Ce vreau să spun mai exact?

Chiar dacă, în sine, microbladingul este o procedură simplă, destul de ușor de realizat, este de reținut faptul că procesul necesită o anumită îngrijire, tocmai pentru a nu exista complicații.

Microbladingul nu provoacă durere, însă există cazuri în care apar unele mâncărimi la nivelul sprâncenelor, senzație care poate fi comparată cu creșterea părului la câteva zile după îndepărtarea acestuia sau cu ușoare iritații.

După cum aminteam și anterior, înainte de microblading este recomandat să se facă un test de alergie și tot înainte de această procedură se va folosi puțin pigment, se va aștepta 24 de ore, pentru siguranța că cerneala nu cauzează efecte adverse.

În cazul în care nu există reacții, se poate trece la următorul pas.

Dar ce facem cu alunițele? În cazul în care există alunite sau semne în jurul sau la baza sprâncenelor, medicul specialist care urmează să realizeze microbladingul îți va oferi sfaturile necesare executării sigure a acestei tehnici.

Ce se întâmplă imediat după finalizarea tehnicii de microblading?

După microblading, sprâncenele trebuie să rămână acoperite o scurtă perioadă de timp. Mai mult decât atât, este indicat să se folosească și o cremă pentru vindecare, prescrisă, bineînțeles, de esteticianul care a realizat procesul.

Cât despre soare, expunerea pileii la soare trebuie evitată între 5-10 zile, la fel cum trebuie evitat parfumul, produsele de machiaj sau orice alte produse care au în compoziția lor alcool.

Nu în ultimul rând, pe tot parcursul procesului de „vindecare”, este indicat să nu se atingă zona sprâncenelor și să nu se rupă cojițele de piele, rezultate în urma procesului de vindecare.

Cu puțină atenție, tehnica de microblading se va dovedi a fi perfectă pentru conturarea, accentuarea și crearea celor mai frumoase sprâncene.

Tu ai probleme cu sprâncenele? Te-ar tenta o astfel de tehnică de microblading?

Aștept să-mi comunici, în secțiunea comentarii, din josul paginii, ce părere ai tu despre această tehnică și dacă ai opta pentru un astfel de proces de semipigmentare al sprâncenelor.

Sursă foto: Matthew Henry from Burst