Am o prietenă care lucrează la bancă și, prin natura serviciului, nu-și permite să meargă cu unghiile nelăcuite. Îngrijorarea ei privind acest aspect: nu-și „strică” unghiile dacă folosește zilnic ojă? Hai să vedem împreună cum îi răspundem la această întrebare!

Am cercetat și, din contră, stratul de lac de unghii protejează suprafața unghiilor noastre, făcându-le mult mai rezistente în timp.

Pentru a fi mai sigură, folosește mai întâi un lac protector. Acum, găsești o mulțime de lacuri de unghii, chiar și colorate, care au rol de protecție și de hrănire.

Ba mai mult, în prezent, există chiar și lacuri de unghii colorate naturale sau cu extracte naturale precum uleiuri hrănitoare pentru unghii și cuticule.

Într-adevăr, poate subția mult stratul unghiilor, dacă îți aplici unghii cu gel constant sau lac de unghii gel, la salon. Însă, manichiura clasică, prin ojă obișnuită, nu are de ce să afecteze unghia. Dimpotrivă. Cum spuneam și mai sus, chiar ajută și o protejează în timp. 😉

Deci, dacă și tu aplici periodic lac de unghii clasic pe unghii, stai liniștită, nu are de ce să dăuneze. Te poți chiar bucura.

Sursă foto: Unsplash / Bryony Elena