Mituri și idei preconcepute desființate despre colanți și cum îi purtăm: află de ce multe nu sunt realiste!

Fără doar și poate, colanții sunt una din piesele vestimentare cel mai confortabile, în întreaga lume. Însă unele mituri despre cum să porți colanții ne-au făcut pe unele dintre noi să renunțăm la a-i mai purta de tot. Nu mă înțelege greșit, astfel de lucruri nu ar trebui să te oprească să ieși din casă în colanți sau leggings.

De fapt, am analizat mai jos 5 mituri despre purtarea colanților și am ajuns la concluzia că ar trebui categoric desființate. Sper ca în finalul articolului să te convingi pe deplin și tu de asta și de faptul că niște colanți tot merită un loc special în dulapul tău. Ia să vedem care și de ce!

Colanții nu sunt pantaloni de fapt

Hmmm, la cum arată unii pantaloni mai nou… sau colanți, n-aș zice. Astfel, această afirmație devine, probabil, unul dintre cele mai greșite moduri de a percepe colanții. Încă nu te-ai convins? Hai să descoperim, la o simplă căutare pe internet, definiția pantalonilor. DEX definește pantalonii ca „îmbrăcăminte exterioară care acoperă, de la mijloc în jos, corpul și fiecare picior în parte; nădrag”. La fel, potrivit lui Merriam-Webster, pantalonii sunt definiți ca „o piesă de îmbrăcăminte de purtat în exterior, care acoperă fiecare picior separat și care se extind de la talie până la gleznă”. Ce din toate acestea face să fie colanții atunci? Bun răspuns: pantalonii.

Tendințele de câțiva ani au arătat deja că pantalonii iau forma unor leggings, inclusiv blugii: sunt skinny, mulați și elastici pe picioare, cu buzunare cel mult de formă. Sunt practic niște colanți stilizați, motiv pentru care pot fi purtați și ca… pantaloni. În multiple ținute casual și practice, cu mai multe tipuri de încălțăminte, de la casual-sport la cea cu toc.

Iată câteva sugestii în imaginile de mai jos, care demonstrează că da, colanții pot fi purtați și ca pantaloni. E vorba de acei pantaloni atât de skinny și mulați pe corp că abia îi distingi de niște colanți. Sau invers.

pantaloni skinny tip colenti verde militar

[button url=https://l.profitshare.ro/l/3888214 target=blank icon=heart-2]Vezi pantaloni tip colanți verde militar.[/button]

Colanții nu sunt potriviți pentru a fi purtați afară din casă, decât dacă te duci la sală

Mda, să spunem, într-un anumit sens. Colanții sunt perfecți pentru a merge la sală. Însă asta nu înseamnă neapărat că nu îi poți purta și afară, nu doar ca să mergi la sală. Ci ca să alergi în aer liber, să petreci o după-amiază la plimbare, să ieși la magazin sau piață.

Ia ca exemplu aici colanții Adidas cu 3 dungi albe laterale, pe verticală. Sunt confortabili, la modă cam mereu și te vor costa doar puțin peste 150 lei sau pe acolo – dacă îi prinzi la o ofertă chiar mai ieftini.

Hai, recunoaște: decât să te chinui cu o pereche de jeans doar ca să te conformezi cu ce se poartă sau ca să mergi la shopping, e mult mai bine să „sari” într-o pereche de colanți confortabili Adidas. Așa că da, în principal, poți să ieși din casă și în colanți, doar că înainte trebuie să te asiguri că ai tăi colanți se potrivesc pentru ocazii diferite. În plus, colanții Adidas sunt confortabili, așa că de ce să nu îi porți și afară, în mai multe situații?

colanti adidas cu dungi albe verticale pe lateral

[button url=https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=8aad3ce9e&unique=a5e9e1225&redirect_to=https%253A//answear.ro/1029611-adidas-originals-colanti.html&st=mituri%20colanti target=blank icon=heart-2]Vezi colanți Adidas.[/button]

Nu poți arăta chic în colanți

Hmmm, aici chiar obiectez. 😀 Ai văzut starurile cât de bine arată în colanți din piele? 😛 Vei fi surprinsă, dacă le urmărești, de cât de bine arată o pereche de colanți! Și de cât de trendy sunt! Ba mai mult, e plin de colanți din materiale prețioase pe podiumurile de la prezentările de modă!

Uite, de pildă, după colanții din piele sau imitație de piele, cred că noul trend în materie de leggings e dat de colanții din catifea! Ce poate fi mai sofisticat decât catifeaua? Poate satinul?! Dar stai pe aproape, s-ar putea să nici nu vorbim bine de ei și să și devină următorul răcnet: colanții din satin! 😛

staruri in colanti

Îți expui corpul prea mult în colanți

Sunt nenumărate moduri în care poți purta colanții. Da, asta nu mai e o noutate. Iar dacă nu ești suficient de încrezătoare în formele tale dorsale, sau în posteriorul tău în general, îți poți combina colanții cu o rochie cămașă sau o bluză mai lungă. Ba mai mult, poți purta colanții chiar și cu o rochie mini.

Dar, din nou, dacă tu ești încrezătoare în corpul tău, simte-te în largul tău și fă-ți apariția în colanți, fără să-i acoperi nici măcar peste fund! Și, de asemenea, dacă te preocupă urmele lenjeriei intime care se pot vedea / se văd prin colanți, schimbă chiloții cu lenjerie intimă tip tanga, care arată mult mai bine prin colanți, ceea ce e și mult mai acceptabil pentru afișarea ta în colanți. Și fără să-ți lași la vedere corpul, așa cum s-ar crede că înseamnă purtarea colanților.

colanti purtati simplu ca pantaloni

Nu oricine poate purta colanți

Acest mit se bazează mai degrabă pe un mod deformat de a interpreta tipurile de corp și îmbrăcămintea adecvată fiecărei forme a corpului în parte, astfel încât să ne avantajeze. Dar ar trebui să știi deja, ca și mine: toate tipurile de corp sunt frumoase. Ș doar pentru că oamenii spun că un anumit tip de corp nu poate purta colanți, nu însamnă că e și adevărat.

Acum sunt disponibile atâtea tipuri de modele și mărimi de colanți, astfel încât, pe bune, ce te mai poate opri să îi porți?! Și revin asupra a ceea ce spuneam mai sus, la primul mit: multe modele de colanți arată deja ca niște pantaloni. Sau invers: multe modele de pantaloni sunt, de fapt, atât de mulați și skinny, că par colanți.

Iar definiția cuvântului „flatare” poate fi atât de eronată și greșit interpretată adesea de fieare dintre noi, că s-ar putea să te sperii și să pierzi ușor controlul asupra realității. Tu fii sinceră cu tine însăți! Doar poartă ceea ce îți dorești să porți, nu lăsa deloc pe nimeni să te oprească. Și cu atât mai puțin o concepție greșită!

Iată ce bine arată colanții de mai jos pe diverse tipuri de corp!

colanti pentru orice siluete

Acestea sunt 5 mituri și concepții greșite despre colanți, pe care am încercat să le desființăm cu rațiunea noastră. Și, din nou, subliniem această idee și în final: orice alegi să porți, poartă cu încredere!