Există multe mituri de frumusețe în lumea aceasta, dar câteva dintre ele pot fi chiar dăunătoare și, contrar a ceea ce credem, reușesc să ne facă să arătăm mai rău, de fapt. Încercăm să desființăm mai jos astfel de crezuri despre ce ajută în privința îngrijirii personale, în special a pielii, cu argumente dovedite.

Frumusețea înseamnă sacrificii, iar pentru a rămâne frumoase, chiar suntem dispuse să facem orice sacrificiu. Cu toate acestea, multe lucruri care ni se spun și pe care le credem referitoare la un aspect perfect nu sunt tocmai necesare.

Mai mult decât atât, multe dintre noi pierdem mult timp și mulți bani și mai și deteriorăm felul în care arătăm. O să îți spun în ce mituri ar trebui să încetezi să mai crezi.

Machiajul de zi cu zi e dăunător pentru piele

De fapt, nu e machiajul în sine, ci faptul că nu-l îndepărtezi bine înainte de a merge la culcare. Pielea ar trebui să aibă oportunitatea de a respira și de a se oxigena.

În timpul zilei, produsele cosmetice moderne de calitate conțin filtre UV, proprietăți hidratante și protectoare care ajută, din moment ce ele pot proteja pielea de impactul agresiv al mediului.

Dacă există un semn de ,,hipoalergenic” pe sticla produselor cosmetice, atunci se vor potrivi pe orice tip de piele

Produsele cosmetice ,,hipoalergenice” nu conțin ingredientele cele mai răspândite care pot provoca alergii, cum ar fi alcoolul, de exemplu. Oricum însă, singurul ingredient la care pielea nu are absolut nicio reacție categoric e apa distilată.

De aceea, e important să citești cu grijă conținutul, chiar și al celor mai, aparent, inofensive produse înainte de a le cumpăra. Cosmeticele bazate pe ingrediente naturale nu sunt pentru toată lumea.

Cremele hidratante nu previn ridurile

De fapt, astăzi multe creme hidratante luptă împotriva apariției ridurilor.

Principalul lucru de reținut este însă că ar trebui să existe filtre UV și vitamine care conțin antioxidanți în compoziția cremei pe care o folosești.

Pielea se obișnuiește cu cremele, iar ele își pierd efectul. De aceea trebuie schimbate din când în când.

Mitul e greșit în totalitate. Uneori, trecerea la o cremă nouă poate să fie stresantă pentru piele. Oricum, trebuie să ai în vedere că regulile de îngrijire a pielii diferă în funcție de anotimp.

Dacă o cremă pentru susținerea unui nivel optim al pH-ului e suficientă pentru vară, crema pe care o folosești iarna trebuie să te protejeze de razele directe de soare, vânt și praf și să aibă proprietăți care hidratează și hrănesc.

Crema ar trebui aplicată pe față din partea de jos spre partea de sus

Mulți oameni sunt siguri că există reguli speciale pentru aplicarea cremei pe față și că mișcările circulare din partea de jos spre partea de sus a feței sporesc efectul cremei.

De fapt, nu are importanță felul în care aplici crema.

Trebuie să bei multă apă pentru a preveni apariția ridurilor

Mitul acesta care spune că apa consumată regulat și în cantități necesare încetinește procesul de îmbătrânire a pielii este foarte popular, dar, din păcate, nu are nicio justificare.

De regulă, celulele din stratul superior al epidermei sunt deja moarte, prin urmare, acestea nu absorb umezeala din interior.

Dacă faci gimnastică regulat, poți să scapi de riduri

Fața este singura parte a corpului unde mușchii sunt atașați direct de piele.

Exercițiile fizice nu contribuie la netezirea ridurilor existente.

E bine dacă ai coșuri și stai la soare – îți va usca acneea

Soarele îți usucă pielea, dar pielea reacționează secretând mai mult ulei care blochează porii.

Mai mult, expunerea îndelungată la soare fără protecție poate duce la o alergie solară, care provoacă apariția petelor, dar și alte complicații grave.

Un bronz uniform este principalul indicator al pielii sănătoase

Bronzarea este un efect de protecție al corpului împotriva razelor dăunătoare.

Un bronz bun spune că pielea este deteriorată și încearcă să se protejeze.

Dar tu? Credeai că toate aceste mituri sunt utile?

Sursă front page photo: Pexels.com/Bennie Lukas Bester