Ce modele de ochelari de citit moderni se poartă, unde îi găsești și cât costă.

De anul trecut sunt la modă ochelari cu lentile transparente din sticlă, fără dioptrii, purtați strict pentru că se poartă, fără a avea neapărat un alt rol. Adesea, forma lor și ramele trendy sunt cele care atrag și dună cât mai mulți purtători de… falși ochelari. De fapt, moda vine de la hipsteri, care îi poartă pentru că sunt cool și conferă un aer aparte, de intelectual. 🙂 Mie îmi place moda aceasta și, deși sunt purtătoare de ochelari / lentile de contact, îmi plac foarte mult unele modele de astfel de ochelari fără dioptrie, doar pentru că au o formă foarte cool și rame simpatice, moderne, lucru pe care e mai greu să îl găsești la ochelarii de vedere.

Ochelari de citit: noul trend care imită modelele moderne de ochelari de soare

Ceea ce mi se pare și mai interesant de observat este faptul că generația mea, cea care cu greu accepta să poarte ochelari de vedre, de nevoie, ce să mai spun de ochelari mari, cu rame groase, gen „ochelarii cu fund de borcan”, adoptă acum cu foarte mare ușurință acest trend, al purtării de rame de ochelari strict pentru aspect. Și printre astfel de persoane interesate de ochelari pur decorativi recunosc că mă număr și eu. 🙂 Îmi plac chiar foarte mult.

Însă moda a început să se îndrepte în ultima vreme și înspre necesitate, înspre ochelari fără dioptrii pentru citit sau ochelari pentru protecție de ecrane. Rama cool și forma lor cât mai modernă s-a păstrat, ba chiar producătorii se „bat” în modele de ochelari de citit cât mai trendy, care imită cât mai mult modelele moderne de ochelari de soare. Sunt acele modele de ochelari de citit precum ochelarii de soare, dar cu lentilă transparentă, fără dioptrii, menită să combată oboseala ochilor atunci când citești mult sau urmărești ecrane și uiți să clipești.

ochelari de citit model aviator si cat eyes

[button url=http://profitshare.ro/l/3476779 target=blank size=20 icon=heart-2]Mai multe modele de ochelari de citit trendy[/button]

Modele de ochelari de citit moderni

Că tot am spus că această modă a ochelarilor doar de formă fără dioptrii a „degenerat” în modele foarte diverse, care se întrec care pe care și ne fac să ne dorim și din unii și din alții, deci e greu să ne decidem asupra unui singur model, iată mai jos niște modele de ochelari de citit inspirați de moda actuală a ochelarilor de soare. Care sunt cele mai simpatice modele de ochelari de citit, în funcție de ramă? Well, aceștia sunt practic inspirați din cele mai moderne modele de ochelari de soare.

modele de ochelari de citit moderni

[button url=http://profitshare.ro/l/3476779 target=blank size=20 icon=heart-2]Vezi mai multe modele de ochelari de citit moderni[/button]

După forma ramelor și a lentilelor, găsești:

  • ochelari de citit tip cat eyes – cei mai dulci și feminini
  • ochelari de citit rotunzi – după moda ochelarilor de soare din anii ‘80, care a revenit în tendințe
  • ochelari de citit tip aviator – foarte moderni și care se potrivesc cât mai multor persoane; sunt, de aceea, genul de ochelari unisex
  • ochelari de citit cu lentile mari stil anii ’90 – sunt cu lentilă mare, vastă
  • ochelari de citit tip campus sau Oxford – sunt ochelarii cu rame mai groase și pronunțate, în culori închise, tip „șoarece de bibliotecă”, cei care îți dau un aer școlăresc sau intelectual
  • ochelarii de citit dreptunghiulari / pătrați tip Wayfarer – sunt cei carese apropie cel mai bine de ochelarii tip hipster.

Dacă îți place (cel puțin) un model și te-ai convins să îți achiziționezi, grăbește-te. Se vând ca pâinea caldă. În plus, modelele de ochelari de citit pe care le-am găsit și le-am recomandat aici sunt disponibile la un preț promoțional (verifică aici oferta actuală).