Iarna a sosit cu pași repezi, iar pe multe dintre noi frigul nu ne încântă. Însă o femeie nu se lasă intimidată de vremea rece de afară. Ca urmare, niciodată nu este prea frig pentru o rochie! Draga mea, astăzi îți prezint 5 modele de rochii elegante de iarnă, perfecte la birou. Tocmai pentru că ești ca mine și-ți place să sfidezi frigul.

Vremea de afară, în cazul meu, nu-mi influențează stilul vestimentar și piesele vestimentare pe care vreau să le port. Nu când vine vorba despre rochii. Le-aș purta oricând. Dacă și tu tinzi să procedezi la fel, atunci, crede-mă, nu vei citi tu acest articol, ci el te va citi pe tine.

Ce spui, purcedem la drum și îmi permiți să-ți fac cunoștință cu câteva modele de rochii perfecte pentru o zi de birou, cărora eu nu le spun nu nici măcar iarna?

Rochiile midi – rochii elegante de iarnă în ton cu moda

Cel mai mult și cel mai mult îndrăgesc rochiile midi. Mâna sus dacă și tu o faci! Și acum s-ar putea să te întrebi: păi cum, toate femeile îndrăgesc acest model de rochii? Sincer, se poate!

Mă uit în jur și văd tot mai multe femei purtând acest tip de rochie: rochia midi, perfectă pentru mersul la birou, ședința aceea importantă sau întâlnirea programată pentru ziua următoare cu cel mai important client. Perfectă pentru iarnă, în special!

Să-ți spun sincer de ce îmi plac mie atât de mult rochiile midi. Și…aștept să-mi spui și tu în comentarii de ce le preferi, în detrimentul altora. Ei bine, în ceea ce mă privește, am fost mereu adepta rochiilor de lungime nici prea scurtă, nici prea lungă. Rochiile midi se încadrează perfect aici. Ca urmare, un aspect care mă interesează este bifat.

Mai mult decât atât, îmi place faptul că unele rochii midi vin în varianta mânecă trei sferturi, aspect care nu mă va deranja în cazul în care, de foarte multe ori, mânecile anumitor piese vestimentare, chiar dacă sunt mărimea mea, îmi sunt scurte.

Da…veșnica problemă a persoanelor înalte. Mânecile sunt mereu mult prea scurte. Dar, ce să vezi, cu ajutorul rochiilor midi nici măcar nu trebuie să mă mai gândesc la acest aspect.

Asta nu este tot, totuși! Iubesc rochiile midi din variate motive, pe lângă cele amintite mai sus. Iubesc faptul că, de obicei, acestea sunt confecționate din materiale atent selecționate, materiale care nu irită pielea, nu accelerează transpirația și, cel mai important, nu lasă la vedere mai mult decât trebuie.

Chiar dacă uneori, pentru petreceri, mai merge câte o rochie puțin mai transparentă, crede-mă, când vine vorba despre job, despre programul de la birou și alte activități intermitente, chiar nu este cazul unei astfel de rochii. De aceea, rochiile midi sunt perfecte!

Prin lungime, croială și alte detalii, te pun în evidență, fără a denota vulgaritate. Dimpotrivă, eleganța este cea care definește rochiile midi.

 

rochie midi de iarnă potrivită la birou

Ele pot fi purtate cu o pereche de pantofi cu toc, eu îi prefer pe cei deschiși la culoare, pot fi accesorizate cu o poșetuță, un ruj nu foarte strident, un palton elegant și o eșarfă și ești gata de mers prin frig până la birou. Asta dacă nu mergi cu mașina până acolo.

Tu ce părere ai? Sunt rochiile midi o variantă de rochie elegantă de iarnă perfectă pentru birou?

Rochiile office de tip creion – rochii elegante de iarnă care te pun cel mai bine în evidență

Rochiile office de tip creion nu sunt altceva decât un alt fel de rochii midi. Și pe cât de mult iubesc rochiile midi, pe atât de mult le îndrăgesc și pe acestea.

Știi acele momente când parcă te-ai plictisit de culorile palide, de rochiile într-o singură culoare? Chiar dacă ne raportăm la vremea rece, asta nu înseamnă că îmbrăcămintea trebuie să fie tot în aceeași paletă cromatică. Dimpotrivă, eu aleg să sparg aceste bariere ale cromaticii, prin prisma culorilor vii. Prin combinațiile de culori.

Cel și cel mai mult, îmi place să ies în evidență prin rochiile office de tip creion roșii, cu inserții sau dungi de culori diferite. De preferat alb sau ceva deschis, care să se piardă în combinație cu roșul aprins.

Părul prins la spate, rochia office de tip creion, o pereche de pantofi roșii pentru a sfida vremea de afară, dresuri culoarea piciorului, o geantă mică, cât să pot pune în ea ceea ce îmi trebuie, un palton, de preferat tot roșu, și sunt gata!

Deja mă văd îmbrăcată așa pentru următoarea ședință! Tu ce părere ai? Să fie culorile vii o variantă prielnică atunci când afară predomină doar albul?

rochii de iarnă croi creion

Rochiile în cloș pentru iarnă – le vreau pe toate pentru mine

Chiar dacă sună puțin egoist, chiar mi-aș dori toate modelele posibile de rochii în cloș. De ce îmi plac atât de mult, chiar dacă în garderoba mea am destul de puține?

Unele rochii doar le admir pentru că, sincer, nu toate rochiile mi se potrivesc. Asta nu înseamnă că trebuie să mă privez din a le cumpăra sau a le admira. De obicei, le achiziționez pentru persoanele dragi mie, cărora chiar li se potrivesc.

Rochiile în cloș nu sunt pentru toată lumea, ci, mai degrabă, viziunea pe care o am asupra lor se raportează la persoanele puțin mai înalte. Spun asta pentru că, accesorizate necorespunzător, acestea pot tăia foarte mult din lungimea picioarelor. Și cred că nici măcar una dintre noi nu vrea să-și ascundă înălțimea. Cel puțin așa sper.

Un aspect important în ceea ce privește rochiile în cloș este faptul că acestea pot fi accesorizate foarte ușor cu o pălărie, fără ca ținuta să pară prea încărcată. Ba mai mult, parcă pălăria este elementul care lipsește. Asta dacă preferi să-ți lași părul liber.

Cu cizme lungi, trecute de genunchi, fără a lăsa pielea picioarelor la vedere, cu dresuri și pantofi cu toc, cu un palton, geantă și, după cum spuneam, pălărie, cu rochia în cloș poți face furori, indiferent de anotimp. Și este perfectă pentru birou iarna!

rochii de iarnă cloș pentru birou

Rochiile tricotate sau croșetate tip pulover – tot ce ai nevoie într-o singură rochie de iarnă

Chiar există perioade când noi, femeile, avem momente mai proaste dimineața. Ca urmare, ne dorim ceva cât mai simplu de îmbrăcat și dacă se poate fără pantaloni și cămașă. Fără călcat o groază în bună dimineață.

Pentru astfel de momente, care uneori sunt destul de dese, sunt rochiile tricotate tip pulover. Nu știu ce părere ai tu despre ele, dar iarna, acestea sunt perfecte. Asul din mânecă!

Aleasă într-o lungime corespunzătoare, accesorizată cu o geantă, rochia tricotată este o variantă de așa da. Chiar și pentru birou! Poți emana eleganță, dar va părea și că ai stat foarte mult să te aranjezi și să te îmbraci, când, de fapt, tu ai rezolvat toată treaba în doar câteva minute.

Psss…nu spune totuși nimănui secretul tău. Pardon, secretul nostru!

rochii tip pulover tricotate de iarnă potrivite la birou

Rochiile largi pentru iarnă – pentru acele kilograme în plus

Se spune că, de obicei, iarna mai punem câteva kilograme în plus. În cazul meu, această speculație nu se reliefează, ba din contră, iarna pierd în greutate. Și totuși, pentru situații de acest gen există și soluții. 🙂

Rochiile largi sunt o variantă perfectă de a ascunde acele câteva kilograme acumulate în ultima perioadă. Fiind practice, dar și elegante, rochiile largi îți pot reda încrederea în tine. Nu trebuie să te ferești de rochii doar pentru că cineva a remarcat faptul că ai aumulat în greutate.

Treci peste toate acestea și arată-ți ție, în primul rând, că acele kilograme nu-ți afectează stilul de viață și modul în care te îmbraci la birou.

Ba mai mult, rochiile largi ne fac mai simpatice!

Cu o pereche de colanți negri și o pereche de cizme lungi, cu rochia largă pentru care ai optat, vei întoarce priviri! Și acele kilograme în plus, chiar nu se vor remarca. Asta pentru că ai făcut o mișcare inteligentă alegând rochia largă, în detrimentul altora care te-ar fi putut face să te simți inconfortabil.

rochii largi de iarnă în mărimi mari pentru kilograme în plus

Acestea sunt doar câteva dintre modelele de rochii elegante de iarnă perfecte pentru birou pentru care eu optez sau aș opta!

Aștept să-mi spui și tu în comentarii, în secțiunea de jos a paginii, care sunt preferințele tale în materie de rochii pe timp de iarnă și dacă te identifici cu modelele alese de mine!